ВАРНА - да обсъдим ресторантите- 6

• 18 920
  • 207
  •   1
Отговори
# 30
Някой има ли пресни мнения за Baci Dolci?
Чета противоречиви отзиви, реално просто искам да изляза някъде с приятеля ми и да мога да ям нещо кето.

Отделно за Карте - не знам дали е постоянно, но ми се е случвало обедното с пилешко да е полусурово. Иначе е приятно заведение, цените са добри и е подходящо за бизнес обяди.
Тези продават замразени торти в кутия....приготвят храна ли? Знам ,че има някаква заведение под Кауфланд Бриз мислех,че е тип сладкарница🙄 не знаех,че е ресторант.

По повод Марше, навсякъде може да стане грешка, нещо да се обърка ,някой да е недоволен. Това ,че е Марше не означава че не могат да сгрешат.
На мен са ми сипвали сладолед със сладоледена лъжица,която не е била измита от шоколадов сладолед  а аз съм СИЛНО алергична към какао! В смисъл мога да умра от тежка уртикария и задушаване....и бяха предупредени и избирах десерт без какао но аз винаги си отварям очите ,защото знам че си имам проблем.И това беше в друг много добър ресторант😃 Ами пак си ходя там ,какво да направя....да отсвиря всички ресторанти във Варна? Или да вдигам всички на ,,балон,, щото нещо се било объркало?!
Това си е мое мнение ( и моето здраве😁) разбира се и не задължавам никого.  Пък и аз не вечерям всяка вечер навън за да се притеснявам,чак че не са останали ,,подходящи ,,места за хранене.
 Нещо интересно да споделя по повод скъпите ресторанти ( хоби ми е, обичам да обикалям популярни заведения в чужбина) Отдаде ми се възможност да посетя ресторант с дегустационно меню на Османска кухня със звезда Мишлен  и убийствена рецензия от кулинарни критици. Дотук добре😆 обаче,който познава Турската кухня ,може да се сети какво има и в Османската нали😃 Моя милост не яде
Пържено,Мазно,Панирано,Патладжан,Пикантно.....въпреки това бях наредена първа на масата на сервиза му прилоша буквално,като разпитвахме какво точно включва менюто....Ами хапнах,каквото можах 🤣дадоха ми допълнително баклавичка обаче (беше скандална просто)

# 31
  • Варна, Пловдив
Здравейте, може ли мнение за грузинския ресторант "Тбилиси" на Златните? Сестра ми ми е на гости и иска да го посети, миналата година беше в Грузия и ѝ харесаха някои техни ястия,  дали си струва да ходим до там?

# 32
  • Варна
Като споменахте грузински ресторант, някой сеща ли се преди около 15 г имаше такъв ресторант в гръцката, къде по- точно беше и на негово място какво има сега?

# 33
  • Варна
Като споменахте грузински ресторант, някой сеща ли се преди около 15 г имаше такъв ресторант в гръцката, къде по- точно беше и на негово място какво има сега?
Май нищо няма.

# 34
  • София
Здравейте отново,

дайте идея за заведение на Крайбрежната алея или на Port Varna. За събиране на компания. Приятна обстановка, разнообразно меню, държим на вкусна храна и хигиена. И, по възможност, да има морска гледка.

Ценовият диапазон е без значение.

Старият чинар, Happy, Джанъм, БМ, Норд, Печката и подобни, ги изключвам като вариант.

Парми на Почивка работи ли?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 18:44 от missence

# 35
Няма Парми вече в Сийсайд.
Капитан Кук отговаря на критериите ви 😄.
Мънкис на Алеята също.

# 36
Бих предпочела Мънкис...харесвам ги

# 37
Малко мнения и от мен ще добавя, тъй като във Варна нивото доста се е понижило. Не съм чак критик, но обичам да си похапвам и пробвам различни места.

Първо положителните:
Арменският ресторант - Хаят на пътя към Виница, интересна кухня включваща арменски, грузински, руски ястия, прясно приготвена храна , местата за сядане и паркиране не са много, но напълно пълен до сега не съм го виждала.

Италианският ресторант за паста Corsi di cucina & corsi di pasta, самата концепция е уникална за Варна, менюто им се сменя всеки ден и се използват само сезонни продукти, местата за сядане са малко и се препоръчва да имате резервация, цените са над средните, но под тези на Centro на Дружба. Обслужването е много добро, държи се от двойка италианец и българка, малко само забележки към овкусяването - леко безсолно, а аз по принцип не обичам солено. По-подходящ за романтични вечери или много малки групи.

Ramen Station, на мястото на Веге Джой на центъра, вкусна храна и доста големи порции, използват продукти, които все още трудно се намират в България (например гъби еноки), цените са нормални. Работи само половината ресторант, така че е препоръчително да имате резервация за вечеря. Също препоръчвам сушито от тяхната верига - Суши мастърс.

Taste of India , храната е вкусна и автентична и има различни степени на лютивост, които може да си изберете, порциите не са големи, обслужването е ок, но българският не им е силен.

Украинският ресторант- Стефания , интериора не отговаря на ресторанта, личи си , че е било механа преди това. Порциите не са много големи, но е вкусна храната. Има сервитьори, които говорят и на български, за разлика от други руско-украински заведения. Доста места за сядане.

Дантон, бил е коментиран и преди, вкусна и прясна храна, селекция от морски ястия, която не е налична другаде във Варна, на нормални цени. Силно препоръчително е да имате резервация.

Monty в Astor Garden, храната е вкусна, обслужването е добро и мястото е уютно, става за повод. Цените са малко над средните. Препоръчително е да имате резервация, тъй като настаняват гостите на хотела с предимство. Паркингът е платен и не винаги има места.

Бразилското кафене - Samba, над 43.12 , автентични продукти, държи се от мъж, който е женен за бразилка. Всичко, което съм пробвала от към напитки и храна е било доста вкусно. Цените са по-скоро ниски. Ако ходите, пробвайте Кошиня-та!

Bistro Boulevard, срещу Ню Йоркър, под Ефбет. Място за брънч/обяд. Хубава обстановка, обслужването е бързо, храната е интересна и цените са нормални.

La Pala , срещу общината, едно от малкото места с хубави пици във Варна, препоръчително е да имате резервация.

Mangi & Piangi , това което съм пробвала е било доста вкусно, обслужването е малко бавно, трябва им повече персонал.

Дон Джолан пак всичко, което съм пробвала е било вкусно, цените са нормални.

Persian chef - ирански семеен ресторант, малко меню с автентични ястия.

Flame's Bar - за мен са най-вкусните бургери във Варна. Вътре е доста шумно.

Lavash до рибната борса, пак кавказки ястия за хапване на бързо, месата им са супер вкусни.

Rosa D'Oro на центъра, този във Възраждане не съм го пробвала. Хубави пици с истински италиански продукти, тънко тесто и т.н.

Bueno foods- мексиканска храна, от 3те заведения за подобен вид храна във Варна, за мен тук е най-вкусно. Има само 3 столчета за хапване навън, така че не ходете в лошо време. Такосите са около 4лв бройката. Единственият голям минус е, че не работи Събота и Неделя.

Familia Café, една пресечка преди Старбъкс на центъра. Изключително спокойно и тихо място, става и за работа. Вътре може да видите и дори да се разходите върху терми. Имат много вкусна храна и напитки, но персоналът не говори добре на български.

Villa Mare имат сезонни менюта и досега винаги е било вкусно. Обслужването също е на високо ниво

Неутрални мнения:

Monkeys , когато го отвориха преди 2г беше може би най-хубавият ресторант във Варна, но този сезон мога да кажа, че са го поразвалили, само коктейлите си остават много добри.

Time 4 Wine, когато беше DiWine нямах никакви забележки и към храна и към обслужване, сега нивото е позанижено.

Krabi - за мен е малко манджа с грозде там, има всякакви "азиатски" неща, не са автентични, но е вкусно, малко сладко за моят вкус. Цените са завишени.

Mangera - страшно вкусна бърза храна, но цените са мнооого завишени (30+ лв на човек). Понякога правят тематични гурме вечери, които си заслужават!

Kimbap - корейски. Цените са доста ниски и храната е вкусна и автентична. Слагам му минус, защото им отнема страшно много време (минимум 30 минути, но се е стигало и до над час) да приготвят храната, вътре е доста малко - 3 маси и доста неуютно. И работят само 3 дни в седмицата (чет-съб). Личи си, че са аматьори като цяло.

Стария чинар - малко ми е 50/50, харесвам нещата от деликатесния им, на Морска гара мисля, че го развалиха; на Черно море е добре; на Македония ми е прекалено наблъскан.

By Nikola отново вкусна храна, хубав интериор, супер за поводи, но с ужасно мудно обслужване, където сервитьорът дори ни каза сами да отидем до кухнята за оливерник.

Marche тук пак съм 50/50, някой неща от менюто са супер, някой въобще не стават, по обслужването също има какво да се желае.

Dolce Amaro Морска гара, като цяло е добре, брънча им в неделя е вкусен, поръчвах преди доста за вкъщи като имаха промоции 1+1 безплатна пица, но след като един път пицата, която дойде беше сурова , спрях. Предполагам, ако се случи на място, ще те компенсират.

Лагуна на Фичоза, не очаквайте нищо зашеметяващо като храна, но гледката и обслужването си заслужават.  Цените и порциите са нормални.

Breezy Rooftop в сградата на Фибанк, май единствения такъв руфтоп във Варна. Гледката към града наистина е много красива. Обстановката е като на закусвалня, обслужването е пак леко мудно, цените са леко завишени, но храната е ок.

Forest Food House първият път като отидох ми хареса супер много и храната и обслужването, но за съжаление следващите 3 пъти не беше така. Като концепция е интересен, интериорът е семпъл.

Много отрицателно:

Evergreen, под моста, единственото хубаво нещо е гледката. Храната е меко казано ужасна, салатите и разядките, които предлагат са от тези най-евтините бъркочи, които предлагат в Кауфланд. Обслужването също е пълен минус, отидохме в 6 на абсолютно празен ресторант и едвам се съгласиха да ни настанят, защото имали резервации за 8ч. А управителките си седяха на огромна маса сами и си пушеха.

Bacaro - някакъв опит за фюжън ресторант. Поръчахме около 10 неща, половината бяха абсолютно неядливи, страшно пресолени ( а имахме хора в групата, които ядат страшно солено), при 5-6 заети маси, имахме и объркани и забравени неща. Страшно бавно обслужване- вечерята ни отне около 3 часа, 2 от които преминаха в чакане.

Къщата на Ви - отново много безвкусна храна и лошо и бавно обслужване.

Candles преди години беше наистина страхотен ресторант, в момента няма и едно положително нещо, което да мога да кажа

Forest beach от към обслужване със сигурност това заведение е най-зле в цяла Варна, ако седнете там със сигурност ще си тръгнете изнервени.

Места, където не бих се върнала - Бялата къща, Sans Souci, La bocca, Amici, Chiaro, Italiano Vero, Frateli, Pechkata, Riva, Старата къща, Albata, Halbata, Snack bar Resto, BM Залива, Nord, Sundogs, Небесна Храна, 44, Redhot, Теферич, Тавичката, Акварел, El Kapan, Casa Felice

Последна редакция: нд, 11 авг 2024, 20:28 от adibadi1

# 38
Много ми хареса този пост, повечето заведения даже не съм ги чувала.

# 39
  • 🌊
И от мен минус за Старата къща - ако под етно се разбира дива цигания и кючеци, мерси. Храната се забави, месото беше недоизпечено, липсваше топла вода в тоалетните, след това и доста хора имахме тоален шансон. Един път бях там, стига ми.

Но пък благодарение на adibadi1 си набелязох други ресторанти.

# 40
Търся мнение за Капитан Кук! Вярно ли е, че е паднало нивото - че са намалили порциите и са вдигнали цените?

# 41
от трите неща, по моему, е вярно, че са вдигнали цените Wink

# 42
Мънкиса, незнам колко са силни на коктейлите, но не успяха да се справят даже и с мохито, така бяха го "убили" от захар, че нищо друго не се усещаше 🤐

# 43
  • In transit
Те и на La pala пиците не струват (по-жилаво тесто не бях яла), ама на потребителката ѝ харесват.

# 44
Corsi di cucina & corsi di pasta, тук подкрепям абсолютно,преди няколко години там се организираха ,,класове, по приготвяне на домашна паста + дегустация на вино. Почти никога нямат места т.е.резервацията е задължителна😃

В този списък (не го цитирам защото не зная как да го сложа в скрит текст) присъстват заведения в двете абсолютни крайности и то не само ценово😄
Вила Маре -Норд😁😂😂 То не било компютри ами компоти....
[Monty ми идват една идея по помпозни и леко претруфени + че понякога не си подбират менюто правилно (например посред лято имаха топла салата с леща) иначе много им се кефя на вечерите на ,,четири ръце,, Последно бяхме на една дегустация миналото лято.

Rosa D'oro Тук съм пристрастна ,защото познавам един от пицарите и знам ,колко е добър като професионалист.

От последно изброените....ми те откровено не стават. Единствено ,,Тавичката,, (ако може да се нарече заведение😁) прави изключение за мен

Общи условия

Активация на акаунт