ВАРНА - да обсъдим ресторантите- 6

• 18 883
  • 207
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
Corsi di cucina & corsi di pasta, тук подкрепям абсолютно,преди няколко години там се организираха ,,класове, по приготвяне на домашна паста + дегустация на вино. Почти никога нямат места т.е.резервацията е задължителна😃

В този списък (не го цитирам защото не зная как да го сложа в скрит текст) присъстват заведения в двете абсолютни крайности и то не само ценово😄
Вила Маре -Норд😁😂😂 То не било компютри ами компоти....
[Monty ми идват една идея по помпозни и леко претруфени + че понякога не си подбират менюто правилно (например посред лято имаха топла салата с леща) иначе много им се кефя на вечерите на ,,четири ръце,, Последно бяхме на една дегустация миналото лято.

Rosa D'oro Тук съм пристрастна ,защото познавам един от пицарите и знам ,колко е добър като професионалист.

От последно изброените....ми те откровено не стават. Единствено ,,Тавичката,, (ако може да се нарече заведение😁) прави изключение за мен

В списъка сложих и стрийт фууд и такива за бързо хапване, защото според мен са и по-добри от някой от "по-помпозните", пък и реални гурме ресторанти във Варна няма, само цената на някой може да е като за гурме Stuck Out Tongue Closed Eyes. А за последно изброените, повечето пъти като мина покрай тях са поне наполовина пълни по някаква причина, но всеки с вкуса си! Дори за Норд 3 страници назад някой пише, че му харесва пък

Скрит текст:
Мънкиса, незнам колко са силни на коктейлите, но не успяха да се справят даже и с мохито, така бяха го "убили" от захар, че нищо друго не се усещаше 🤐

Честно казано, аз там само пия авторските им коктейли с джин и затова имам такова мнение, в другите коктейли може и да са зле

# 46
Да,да всеки си има вкус и предпочитание спор няма. Никога няма да получа логично,разумно...абе някакво приемливо обяснение защо в Хепи се чака на опашка🙄За мен това може да бъде наречено само едно култура и знание за храненето иначе няма логика. Лично познавам хора с претенция (не малка) че имат понятие от храна и изобщо гастрономия и са първи насадени там😁
Иначе ако се зачетеш из форума 1/3 ядат сезонно,не пържено,не мазно ,фермерско,домашно .....

За истинско гурме във Варна за съжаление наистина съм съгласна,че липсва.
За София съм попадала на 2-3места...но те са съвсем друга категория наистина. Космос много ми харесва.

# 47
# 48
И? Това означава,че е ок?  Великобритания е в челните позиции по супер затлъстяване наред със Щатите, бройката на хората с коремни балони и ръкави на стомаха е умопомрачителна.....
Приложена е типичната за нашите ширини тенденция  меню тип ,,Под игото,, за всеки по нещо при положение,че там отиваш в Италиански ресторант и ядеш паста,пица,лазаня,каноли..и няма суши,рамен и гьоза.
не ми се водят спорове,просто казвам че за мен е непонятно. Нито спирам някой да ходи,нито натрапвам мнение. Напротив винаги подчертавам че е лично мое мнение и не е задължително някой да го споделя.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 03:06 от Веве

# 49
  • Варна
И за мен Хепи е страшно мизерно място за хранене.

# 50
И? Това означава,че е ок?  Великобритания е в челните позиции по супер затлъстяване наред със Щатите, бройката на хората с коремни балони и ръкави на стомаха е умопомрачителна.....
Приложена е типичната за нашите ширини тенденция  меню тип ,,Под игото,, за всеки по нещо при положение,че там отиваш в Италиански ресторант и ядеш паста,пица,лазаня,каноли..и няма суши,рамен и гьоза.
не ми се водят спорове,просто казвам че за мен е непонятно. Нито спирам някой да ходи,нито натрапвам мнение. Напротив винаги подчертавам че е лично мое мнение и не е задължително някой да го споделя.

Масовото затлъстяване е проблем на хората и тяхното мислене, не на заведенията и менюто, което предлагат.
Аз например рядко се храня на заведение, няма да обяснявам защо, писала съм го вече.

# 51
Освен че също не харесвам Хепи и не разбирам масовия култ към него, ми е крайно непонятно и получаването на наградата в Лондон, но явно има доста хора, които го посещават и са гласували във въпросното допитване, ако е реално, разбира се.

# 52
  • Варна
Аз искам да питам за скорошно мнение за Бялата къща ?
Видях дългия пост и ми беши интересен, но като вкусове в крайна сметка всеки има различен. Там Бялата къща е от напълно зачеркнатите без обяснение.
В петък съм канена на Мънкиса и искам не искам ще отида, но наистина последно преди 2 години , като го посетих не ставаше ! Ще се радвам да си променя мнението .

# 53
  • Deutschland/HE
Ние посетихме в края на юли Бялата къща и на нас ни хареса. Храната беше вкусна, а цените бяха нормални. Но може ние да не сме чак толкова претенциозни.

# 54
Мънкиса не става. Много сме разочаровани - малки порции и салати, безвкусна храна,

# 55
Мънкиса отдавна не става...
Бялата къща на нас също ни харесва!

# 56
Аз пък бях на Мънкис на кубинското парти преди 2 седмици, ядохме суши повечето и някакви шишчета телешки и пилешки и всички казаха, че е много вкусно. Коктейлите им с джин също са много добри! Мен в Бялата къща ме нахапаха бълхи и от тогава не стъпваме там.

# 57
  • Вестерос
Аз посетих два

1. Aтелие 60
Ядох суши купа със скариди, което си беше суши чиния Grinning Много ми хареса!
 Явно е нужна резервация за хубави места, ние отидохме случайно и имаше само на "бара" т.е. на оградата на заведението, не беше лошо място. Много се чака за поръчка, тъй като е на самообслужване. Поръчваш, плащаш и ти дават едно устройство, като ти е готова храната почва да писка, свети и вибрира. Ще повторя със сигурност, за да опитам сушито и бургерите.

2. Хепи Фарм
Обстановката ми хареса, посетихме в петък, имаше много деца и детски рождени дни, за децата има поляна, катерушки, люлки, зайци, патици, пилета, лама. Настилката е камъчки и трева. Няма да повторя, освен ако не съм канена на някакъв повод или като детето ми стане по-голямо.
Храната обаче- нищо особено. Аз ядох бургер- средна работа. Фокачата им беше вкусна!
Голям минус- една тоалетна, чакаше се много, вътре докато чакаш беше адска жега и  домашната им лимонада беше като степчетата от едно време, по-лоша не съм пила, а пия навсякъде лятото малинова лимонада.

В Мънкис последно сядах май месец някъде, да, храната са е влошила, въпреки че опитахме и лаврака и той беше много вкусен.

# 58
  • varna
Според колежка, бургерите били много добри в Ателие 60. Аз не успявам да стигна до тях, всеки път се изкушавам от суши купата Simple Smile.

# 59
  • Варна
След снощи на Мънкиса нямам лош отзив.
Всичко пристигаше бързо. Салатата ми беше супер, разядките също. Мидите не бяха нищо впечатляващо , но е въпрос на вкус там.
Всичко, което опитах от приятелките беше ОК. Десертите нищо интересно, но не бяха лоши.
За мен Мънкиса си е просто поредното  заведение и по никакво начин не бих драпала и чакала там на опашка.
Иначе имахме резервация от преди седмица и познайте .. само вътре имаше места . Навън трябвало по-отдавна да се запази 🤣

Общи условия

Активация на акаунт