Левкимия

• 677
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте! Зная, че въпросът ми е много общ, но все пак ще го задам. Моя близка е диагностицирана с левкемия. Има тъмни петна по цялото тяло. Намира се в държава, в която здравеопазването не е на много високо ниво. Все още не са определили вида на левкемията. Просто я държат в болница и не правят нищо, чакайки я да се “стабилизира”. Хемоглобина й е много нисък и има висока температура. За мен, макар и да не съм медицинско лице - просто да чакат е безумно. Някой, преминал през това може ри да ми отговори какви действия се предприемат в подобни случаи? Благодаря и бъдете здрави!

# 1
Има много неясноти по Вашия въпрос.
Левкемията кой я е диагностицирал? Хематолог или просто някой я е нацелил по метода на изключването на база симптоми?

Питам, защото консултацията с хематолог е от изключително значение. Терапията се назначава едва след като се установи какъв е видът на левкемията, понеже подходът е различен при различните случаи.

Може да й бъде назначена химиотерапия, лъчетерапия, трансплантация на стволови клетки или прием на конкретни имуностимулатори.

Относно ниския хемоглобин и температурата - това са едни от симптомите на левкемията, за жалост. Възможно е чрез системи да й вливат някакви вещества, които да закрепят долу-горе положението, но те няма да я излекуват, докато не се установи видът на левкемията.

Общи условия

Активация на акаунт