Баба Марта мартенички върза, а мама да гушне АПРИЛчето си бърза.

• 14 691
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Илит , благодаря за рецептата. Утре ще я пробвам, понеже днес вече хапнах цвекло от консерва, преди да я прочета...
Ммеги, Михаела си е напълно нормално име - ако ви харесва си е ваше Simple Smile По-лесно се дава мнение за странни имена, със странни буквосъчетания, имена показващи разни принадлежности като еврейски, чуждестранни...
Гъби - като микробиолог ще се изкажа  Sunglasses. Ако имате гъби, в изследването на вагинален секрет трябва да пише Candida albicans. Иначе и сам човек до голяма степен може да си ги открие - симптоми: повече или по-малко обилно гъсто бяло течение, което е някак като на бучки или меки гранулки. Зачервяване и неприятен сърбеж на половите органи. Обикновено миризмата не е силна и неприятна (като на другите инфекции). Течението не трябва да се бърка с нормалното за бременността течение, което пак е бяло, но не толкова бяло, гъсто е но леко се точи като сопол и не е пресечено на гранулки, мирише си нормално и не тече нон стоп. При нормалното течение няма сърбеж. Е- все пак ако не се мие дупето повече от 12 часа , нищо чудно и да позасърби, но след измиване сърбежът минава, докато гъбите колкото и да ги миеш все си сърбят.
Гъбите са от т.нар. сапрофитна микрофлора на организма. Всеки човек има минимално количество гъбки в организма си, но те са потиснати от другите нормални за организма бактерии, както и от имунната система. При приемането на широкоспектърни антибиотици се изтребват и полезните за организма бактерии и остават само гъбите (те не се убиват от антибиотици). И тогава гъбите се размножават необезпокоявани. Има случаи на пациенти с гъби дори в устата, стомаха... (след злоупотреба с антибиотици). При бременност също са често срещано явление - имунната система е отслабнала, хормоните са променени, киселинността на влагалището също.
Обаче ако една жена има гъби, при секс мъжът й също ги прихваща. Само че мъжете рядко имат изразени симптоми и де факто само засаждат гъбите пак и пак. За това и мъжът трябва да се лекува - да пие противогъбно лекарство (низорал например) и да си маже атрибута с клотримазол известно време. Иначе жената тъкмо си излекува гъбите е - хайде секс и хайде пак гъби...
А преди раждането гъбите трябва да се изтребят до крак, за да не се зарази бебето при раждането. Бебето в корема расте в стерилни условия, няма гъби, бактерии, слаба му е имунната система. Е по време на раждането може като нища да му се насадят гъбки от дупето на мама... А при бебетата примерно гъбите са в по-гадна форма - например т.нар млечница - гъбите заселват устата на бебето и симптомите са изтичане на бяло като извара от устата, все едно бебето повръща нормално мляко, но като се забърше бялото, под него кожата се разранява и потича кръв. Лекува се лесно - не се плашете и не толкова страшно.

# 271
  • София
Магнезий - пие се до началото на 9-ти месец. Вярно не трябва да се спира рязко. Но аз да си призная  Embarassed Rolling Eyes не го пия съвсем редовно. Понякога забравям дали съм го пила и от страх да не го предозирам - пропускам да го пия щом се съмнявам. В някои дни се сещам чак след обяд да го пия и тогава си пия дозите, но по-начесто през деня... Сигурно има ефект върху контракциите, макар всеки ден да си имам по няколко, независимо колко редовно съм го пила. Но забелязвам как контракциите ми се появяват като се екзалтирам нещо или като се раздвижа много, а и вече като ми се доправи секс  Embarassed ( та съвсем сексът го отказахме вкъщи...).
Преносване - една приятелка ми радказа как си предизвикала сама раждането като преносила. Та значи преносвала си тя вече 4-ти ден и накрая подгонила мъжа си да правят секс, за да й се появят контракции. След дълги увещания правили секс и заспали. След няколко часа се събудила с родови контракции, отишла в болницата и след още 3 часа родила нормално. Поразпитах разни медицински лица и наистина - сексът бил много ефективен срещу преносване. Опасност за бебето нямало. Даже било с пъти много по-добър вариант от това да те включат на системи с окситоцин.
Омекотител - няма да ползвам. Той със сигурност остава в тъканите (иначе как ги омекотява, предотвратява наелектризиране, ароматизира и т.н.). А омекотителът е химия...

# 272
Някой знае ли каква ще е темата на училището за четвъртък в София на Кракра,че в сайта на 9м не виждам нова програма?

програмата за март за гр. София:
01 - Закаляване. Здрав дух в здраво тяло.
06 - Дишане по време на родовия акт.
08 - Бабини деветини или как да се преборим с предрасъдъците около бременността и раждането.
13 - Следродилна депресия.
15 - Имунизации в кърмаческа и детска възраст.
20 - Основни грижи за новороденото в болницата и у дома.
22 - Хранене на новороденото и на кърмачето.
27 - Хранене на бременната и на кърмачката.
29 - Уроци по кърмене.

# 273
  • София ж.к. Надежда 1
Пролет-благодаря ти за разяснението за гъбите.Само се чудя след като доктора не ми е пускал такива изследвания до сега, а и като ми даде болничния миналата седмица също.Дали да искам да ми пусне newsm78

# 274
  • Пловдив
Ами искай си Simple Smile
Аз до сега само аз съм си искала:) (да не повярва човек)
Кажи, че те притеснява нещо и да ти пусне микробиология

# 275
  • София ж.к. Надежда 1
Ами то не ме притеснява  Simple SmileАма като гледам че на вас са ви взимали и реших и аз да искам да не се окаже че имам а да не знам и да ги предам на бебо Rolling Eyes

# 276
  • Пловдив
Здравейте!  bouquet
benitta, и от мен честито ти "последно бебе"! Следващото вече ще го гушнеш! Hug
Maraya, аз пък за отоците съм чувала, че още в деня на раждането спадат... newsm78 Тази сутрин, без да чакам гинекологът да ме изпраща, си направих изследване за албумин в урината, но се оказа, че нямам и малко се поуспокоих.
Цитат
Мен ме притеснява друго-често ме боли вече ниско долу.Не са контракции,по скоро разпъване,но е много силно и трябва обезателно да седна или легна. Някой друг с такива болки?
И аз съм със същите болки. Утре съм на преглед и много се надявам да не са от разкритие.

# 277
 един забавен тест! smile3521
 http://www.childbirth.org/articles/boyorgirl.html
Леко бременеене и раждане!

# 278
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте момичета!
има ли някой, който да се е насочил за раждане в Токуда?

Аз съм избрала да раждам там

# 279
сисси, да, за количката Джема говоря, ама нашите търговци са баси търговците-договарят нещо, но не знаят какво е-нито цена можаха да ми цитират вносителите, нито параметри и килограми!Имали я само на картинка, към края на март евентуално щели да я пшолучат.Чудя се да я чакам ли-изглежда компактна, пише, че има уж пълно легнало положение и е с олекотена уж конструкция, хареса ми-голям кош....та наистина съм в голяма чуденка сега.....
Спасич-аз съм мислила за стволови, но някак е неуредено много с документацията тук.Отделно има и огромна разлика в ценообразуването, и то  в полза за съхранение в чужбина, а не в страната, хем е свързано с транспортни разходи и рискове....незнам........ Thinking
И аз мислех за Токуда, но на последък клоня към Шейново.На Дейзи все пак там и е следящият лекар, нали така?

# 280
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Да аз ходя на консултация по ЗК във Токуда и съм се уговорила да раждам при лекарката която ми води консултацията.
Лекаря който ми води консултацията във ВИТА ми предложи ако нямам пари за раждане при тях да ме изпрати при колега в МД пак за същита пари като в Токуда.

# 281
Ей, мами мацки, аз съм от августовските очакващи.
Имам новини от brumbar'чето.
Тя е ОК вливат и системки и много скоро всичко ще е пак перфектно.
 Видяла си е бебката на видеозон и е чула сърчицето.
Стискайте й палци!   bouquet

# 282
Ей, мами мацки, аз съм от августовските очакващи.
Имам новини от brumbar'чето.
Тя е ОК вливат и системки и много скоро всичко ще е пак перфектно.
 Видяла си е бебката на видеозон и е чула сърчицето.
Стискайте й палци!   bouquet

БРАВО!!!РАДВАМЕ СЕ,ЧЕ ВСИЧКО С НЕЯ Е НАРЕД!БЛАГОДАРИМ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!

# 283
  • София
Аз ще раждам в Майчин дом. Лекарят, който ме следи е от там... Предпочитам при лекар, на който имам доверие, отколкото в болница с хотелски условия. Въпреки това малко ме гложди мизерията в МД, ама ще стискам зъби. Е - първо ще пробвам да си платя ВИП стая...

# 284
Инфо за стволовите клетки http://www.stvolovikletki.com/

Общи условия

Активация на акаунт