Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 156
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
Избирате си училище според интересите на детето и това е. Тук трудно можем да намерим мнения за училища с нисък бал. Ясно е, че от големите езикови гимназии до 119,  Първо, Седмо всички са добри. Защото и децата влизат със сравнително висок бал. Надолу вече всичко си зависи от това детето дали ще се осъзнае по някое време да учи, дали ще попадне на хубави учители по предметите, които харесва.

# 736
Сравняването на резултатите от НВО 10 и ДЗИ също помага. Така човек може да се ориентира къде колко се учи. Около средния резултат за страната за мен е нормално, надолу - не е добре. Но и тук даже трябва да се направи една вметка - във високобаловите училища вход и изход са близки ( понякога се отбелязва спад). Има нискобалови, обаче, които (ако погледнем приемен бал, НВО 10 и ДЗИ) реално отбелязват покачване на резултатите. За мен това са ОК училища. И, разбира се, гледа се транспорта.

# 737
  • София
С бал 280 - 300 нищо нормално. Confused Да се надяваме, че бала ще е 330-360 където доста по- читави училища има... Румънската, да, там май се взема 3 пъти Бел, по спомен, имаме познато дете, но какво е точно положението не съм сигурна...

# 738
Румънската си е хубава за деца с интерес към тези езици. На трима колеги децата са там, много са доволни. Но те са си учещи деца, просто зле по математика

# 739
С бал 280 - 300 нищо нормално. Confused Да се надяваме, че бала ще е 330-360 където доста по- читави училища има... Румънската, да, там май се взема 3 пъти Бел, по спомен, имаме познато дете, но какво е точно положението не съм сигурна...
Чак пък нищо нормално Wink
44 - учат графика, едно от малкото училища които всичко е на хромбуци.
47 - предприемачеството е с читави деца.
Предполагам че има и други. Но в тези две има деца които познавам.

# 740
  • Sofia
Моля, препоръчвайте училища тогава. Точно толкова очаквам да е бала 250-300. Тя много искаше 1 СУ, но се вижда, че няма да успее и сега изобщо не знам какво да гледам.

# 741
  • София
23то вижте.

# 742
С бал 280-300 най-добре да се огледате за близко до дома ви училище. Няма смисъл дете да прекосява София за квартално училище. А и за близките имате повече информация и е лесно да ги класирате. Сред познатите ми в квартала има няколко, които очакват невисоки балове на децата си и казват, че целта им е нашето си училище. Хем е близко, хем са си свикнали с реда и учителите. Миналата година бала варираше от 380-390 до 210. Както писах по-горе вече две недоволни от новите си училища деца се върнаха в кварталното. От друга страна беше изгонено едно дете заради сбиване и 4 са с последно предупреждение, та места се и освобождават.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:05 от Monza

# 743
Паралелката каква е - Хуманитарна или Природни науки?

Езикова. Те са последният випуск, в който езиковите си бяха езикови.
И аз се замислих, че вероятно зависи и от профила на паралелката. Поне в хуманитарните профили, като че ли броя на момчетата е по- малък. Миналата година, хуманитарния, с интензивен испански, беше с най- висок бал. Дъщеря ми влезе на първо класиране, с бал над 450 т. Едното от двете момчета е в класа с близнак.

# 744
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 745
Вижте миналогодишните балове на 19-то. Синът ми има приятели, които сега го завършват и са доста доволни от училището. На хубаво и удобно място е - срещу ВМА.

# 746
Нямам идея как се пуска тема, дали някой ще се включи, за да не останем без поле за споделяне на информация. Темата е важна за много родители Simple Smile

# 747
Зяповядайте в новата тема

https://www.bg-mamma.com/?topic=1787117

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 09:36 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт