Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 171
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • ту тук, ту там
За нас паралелка с математика е вариант, но не приоритет, към друго се стреми детето. В този ред на мисли, нямам готов отговор. Обратно - много се лутаме. Затова следя с интерес.
18-то и 31-во не са ни изобщо удобни кто локация. Иначе 31-во би било изборът ни може би.

# 691
И аз така знам, но все пак повече мнения не са излишни. Точно тази девическата част в 22 СУ нас ни поотблъсва. Не е особено здравословно това, според мен, нито за единия, нито за другия пол. Но ще помислим пак като излязат резултатите.

Това за момичетата притесняваше наши познати с близначки. Последно като говорих с баща им, каза че нямат проблеми в класа, въпреки че са 3/4 момичета.
Как девическа част, пък само 3, 4 момичета? Нещо не разбрах

Да се чете "момчета" вместо "момичета". Simple Smile

# 692
То е ясно, че няма как средата да е топ в 68 СУ, защото е нискобалово.
Важно е обаче учителите по профилите да са добре, защото децата може и да не са  много учещи по всичко, но да имат интереси по определени предмети.

# 693
В нискобаловите история/география очаквайте трети/четвърти профил, по-рядко биология

# 694
  • София
Новата в 18-то и старата в 138-мо. В 73-мо също има нова мат паралелка, но не е по силите на сина ми. В 31-во също вероятно няма да се дореди.

Как преценявате шансовете за новосформирана паралелка? Това ми е много непонятно. Решихме, че ще пишем 138мо по-напред от 18-то заради транспорта. До 31во трудно ще стига, а и някак от мое време ми се струва пренавито.

# 695
Новата в 18-то и старата в 138-мо. В 73-мо също има нова мат паралелка, но не е по силите на сина ми. В 31-во също вероятно няма да се дореди.

Как преценявате шансовете за новосформирана паралелка? Това ми е много непонятно. Решихме, че ще пишем 138мо по-напред от 18-то заради транспорта. До 31во трудно ще стига, а и някак от мое време ми се струва пренавито.
Ще Ви кажа - но не претендирам за достоверност - ориентирам се по бала на паралелката с природни науки в същото училище минус 5-7 точки. Може да не е точно, но моите наблюдения са, че във всички училища чистата математика е с по-нисичък бал от останалите паралелки на училището. Ако се окаже по-нисък - добре, ако пък е по-висок, значи моето няма място там Simple Smile Не знам дали ще Ви е от полза.

# 696
То 22ро не е езиково вече. Паралелки "Чужди езици" няма.
Е те всички училища без Испанската, Френската, 2те немски и 2те английски са без квоти. Трудно ще ги изключи човек всички без квоти. Но в 22ро май са най-малко момчета в клас.
32-ро също е с квоти Grinning

32 ро, 73 то, 35 то са си за мен първи ешелон, и могат да си позволят квоти. Не съм гледала разликата в точките между момчета и момичета, но не е повече от 20. Ако в училища като 22 , първо, седмо сложат квоти разликата ще стигне 40 точки.
Повече от 20 беше миналата година. Не ми се търси сега да видя с точност, но май беше от сорта на 29 точки... или нещо такова.

Връщам се назад да чета и виждам, че има отговори и по тези неща.
Но да, разликите бяха доста големи в баловете на момчета/момичета.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 13:31 от aDream

# 697
Което и училище да сте извън МГ, ще е за хорариум. И ние ще ги подредим по удобен транспорт.

# 698
  • София
за 18 СУ си има транспорт- метрото спира до училището.Има трамваи, в близост за други пътни артерии с доста транспорт( Сливница, руски паметник, Хр, Ботев...)

# 699
  • София
за 18 СУ си има транспорт- метрото спира до училището.Има трамваи, в близост за други пътни артерии с доста транспорт( Сливница, руски паметник, Хр, Ботев...)

Има, но до вкъщи 138мо е по-близо и по-удобно 🙂

# 700
  • София
18- сто не е лош вариант. Има огромен избор на профили. Ние се отказахме от него, че ни е далеч, инак щерката щеше да е първа по бал с френски. Предпочете щерката 35то заради локация, да, повечето паралелки в 35то са с квоти. В едната, която е без квоти имаше 1 момче / Ергенът Stuck Out Tongue Winking Eye  /, преместиха го. Joy

# 701
  • София
138 и 31 са много близо едно до друго, като 31 си е по-добре ми се струва.

# 702
  • София
138 и 31 са много близо едно до друго, като 31 си е по-добре ми се струва.

От Плиска до 31во си е бая ходене... По-добре или по-зле е строго субективно. При нас математика е последно желание, колкото да го приемат 100% някъде.

# 703
  • София
Да, вие си преценявате. И 138 е съвсем добро училище. Просто се зачудих, защото са близо. Една приятна разходка е разстоянието между тях, но сутрин, като е студено и бързат, няма да е много приятно.

# 704
  • София
Като вали, като стане поледица, като са втора смяна и е тъмно съвсем няма да е приятна разходката 🤭 Отделно си мисля, че 31во е с по-висок бал, та като спасителен пояс е по-малко приложимо

Общи условия

Активация на акаунт