Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 187
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Гимназията по туризъм и ТОХА едно и също училище ли е? Ако е то, моя съседка не беше доволна и в края на втория срок върна сина си в кварталното училище. Разказваше, че детето не отваряло учебни и получавало четворки, петици и шестици. Много по-доволна е от кварталното училище, което има само една паралелка 8-ми клас и рам му преподават учителите от среден курс, с които е свикнал.
ТОХА май е в Банкя, има и един Туризъм в София.
Говоря за гимназията до Лъвов мост.

# 646
Това е бившият ТОХ, да. До Сточна гара.
Аз познавам едно дете, което учи там. Той си е доволен. Но по принцип семейството не е с някакви сериозни академични изисквания. Имат си добър семеен бизнес в сферата и детето помага там. Става въпрос за ресторантьорството, за екскурзоводство не зная.

# 647
И аз така знам, но все пак повече мнения не са излишни. Точно тази девическата част в 22 СУ нас ни поотблъсва. Не е особено здравословно това, според мен, нито за единия, нито за другия пол. Но ще помислим пак като излязат резултатите.

Това за момичетата притесняваше наши познати с близначки. Последно като говорих с баща им, каза че нямат проблеми в класа, въпреки че са 3/4 момичета.

# 648
И аз така знам, но все пак повече мнения не са излишни. Точно тази девическата част в 22 СУ нас ни поотблъсва. Не е особено здравословно това, според мен, нито за единия, нито за другия пол. Но ще помислим пак като излязат резултатите.

Това за момичетата притесняваше наши познати с близначки. Последно като говорих с баща им, каза че нямат проблеми в класа, въпреки че са 3/4 момичета.
Как девическа част, пък само 3, 4 момичета? Нещо не разбрах

# 649
3/4 е различно от 3,4 и 3-4

# 650
И какво като са повече момичета? В ТУЕС са само момчета, но никой не се притеснява. Жените също сме хора, нали знаете

# 651
И какво като са повече момичета? В ТУЕС са само момчета, но никой не се притеснява. Жените също сме хора, нали знаете

Повече е едно, но 24 момичета и 2 момчета е съвсем различно. Аз съм с момче и не си представям той и още едно момче в клас.
Както и обратното, защото имам и момиче.

# 652
  • София
Знаем, но знаем и разликата между клас с основно  момичета и основно с момчета.

# 653
Ами ние сме били в момчешки клас с момиче и не беше хич добре.
Всеки може да избере, като не му харесва да е сред момичета в 22 ро може да иде в Ломоносов, където някои класове са само от момчета, вместо да пуска тънки намеци каква била разликата между клас с момичета и клас с момчета.
Зависи от момчетата и от момичетата, да ви кажа. Ако са възпитани няма да има проблем. Но явно за някои полът е по-важен от възпитанието

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 20:19 от Априлски душ

# 654
Понеже въпроса за момичета/момчета беше пуснат от мен, да го приключа. Моята идея е, че в по-балансираните класове и двата пола се чувстват по-добре и самата атмосфера смятам, че е по-приятна.
Да, нека има превес с 5-6 деца в полза на единия или другия пол, но нито 2 момичета сред оставащите момчета, нито обратното е комфортно. Това за гимназиите без квоти говоря
Иначе в професионалните училища/техникуми от край време класовете са си с доминиращ единия или другия пол.
Това разбира се е лично мнение, не ангажирам никого.
Но 5 години да бутна сина ми в ОСНОВНО женски клас с едно момче за приятел и мъжка подкрепа така да го кажа, ами не ми е ок, на него също. И ако има два варианта на училище/паралелка и при други равни условия, ще предпочета варианта с по-балансирано разпледеление на половете.
А то гаранция никога няма човек накрая щъде ще се озове😂!

# 655
Зависи от динамиката на отношенията в самия клас как ще се чувстват, не само от това колко са.

# 656
Има лесно решение - подбирате паралелки С квоти Simple Smile

# 657
  • София
Ами то гаранция няма. Като цяло в езиковите училища без квоти са преобладаващо момичешки класове. Както професионалните са момчешки, с изключение на икономическите гимназии.

# 658
Би било много нечестно в езиковите от втория ешелон да сложат квоти. И не са две момчета. В 22 са между осем и десет в клас. На 25 деца, осем момчета не е никакъв проблем.
 А какво да кажат момичетата в Джон Атанасов, като има в клас по едно, две. Такъв е живота

# 659
  • София
Би било много нечестно в езиковите от втория ешелон да сложат квоти. И не са две момчета. В 22 са между осем и десет в клас. На 25 деца, осем момчета не е никакъв проблем.
 А какво да кажат момичетата в Джон Атанасов, като има в клас по едно, две. Такъв е живота
Аз за клас с 10 момчета в 22-ро не съм чувала. По-скоро са 3-4. Ние изключихме училищата без квоти дори като резервен вариант.

Общи условия

Активация на акаунт