Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 174
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Може да е глупаво, но какво ще рече прием по квоти?
Мнение за гимназията по туризъм, специалност "ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ",   има ли някой завършил?
Прием по квоти означава, че се приемат по равно момичета и момчета. Т.е., ако местата в паралелката са 26, то за 13 от тях се "състезават" момичета, а за другите 13 места само момчета.

# 631
  • София
Прием по квоти значи,че има определена бройка места са запазени само за момичета и определена бройка само за момчета. И в езиковите гимназии,където има квоти, се получава така че момчетата влизат със значително по-нисък бал, спрямо момичетата. Ако нямаше квоти, щяха да са предимно момичешки класове. В София не знам дали има технически/математически паралелки с квоти, но ако имаше вероятно момичетата щяха да са облагодетелствани. Затова тези паралелки имат само по няколко момичета за цвят.
Аз търся мнения за 138. профили математика и СХН. Гледах че има доста мнения за езиковите паралелки, но те определено не са ни в полезрението.

# 632
Моето дете е 8 клас тази година в 138мо с математика. Доволна съм от училището като цяло, госпожата по анлийски е на топ ниво. Имам забележки към математиката, а според децата госпожата по БЕЛ била злобна Simple Smile Но всичко е много субективно..

# 633
Моето дете е 8 клас тази година в 138мо с математика. Доволна съм от училището като цяло, госпожата по анлийски е на топ ниво. Имам забележки към математиката, а според децата госпожата по БЕЛ била злобна Simple Smile Но всичко е много субективно..
Синът ми има вероятност да учи в тази паралелка, какви са Ви забележките към математиката, ако не е тайна?

# 634
Ей това 22 СУ е пълна енигма за мен. Никой няма явно във форума с дете там,  мнения, каквито е да е, почти няма. А е голямо училище и напливът е сериозен. Заслужава ли си, не си ли....? Само заради локацията и заради испанския ли го избират?

Дъщеря ми е в осми клас, с първи език испански и е много доволна. Учи се интензивно, до ниво B1 стигнаха за една година. За английската паралелка дочух недотам положителни коментари, но не мога да Ви дам конкретна информация, за жалост.

# 635
Ей това 22 СУ е пълна енигма за мен. Никой няма явно във форума с дете там,  мнения, каквито е да е, почти няма. А е голямо училище и напливът е сериозен. Заслужава ли си, не си ли....? Само заради локацията и заради испанския ли го избират?

Дъщеря ми е в осми клас, с първи език испански и е много доволна. Учи се интензивно, до ниво B1 стигнаха за една година. За английската паралелка дочух недотам положителни коментари, но не мога да Ви дам конкретна информация, за жалост.

Какво е разпределението момичета/момчета?

# 636
Синът ми има вероятност да учи в тази паралелка, какви са Ви забележките към математиката, ако не е тайна?

Инфото от децата е, че госпожата обяснява предимно на себе си и много бърза, а те нищо не разбират от преподаденото.  Не преговарят материала и след това им дава трудни контролни.

# 637

Какво е разпределението момичета/момчета?

Няма квоти - тоест-по равен брой момчета и момичета - приемът е на база най-висок бал.

# 638
Инфото от децата е, че госпожата обяснява предимно на себе си и много бърза, а те нищо не разбират от преподаденото.  Не преговарят материала и след това им дава трудни контролни.
Благодаря Ви!

# 639
Гимназията по туризъм и ТОХА едно и също училище ли е? Ако е то, моя съседка не беше доволна и в края на втория срок върна сина си в кварталното училище. Разказваше, че детето не отваряло учебни и получавало четворки, петици и шестици. Много по-доволна е от кварталното училище, което има само една паралелка 8-ми клас и рам му преподават учителите от среден курс, с които е свикнал.

# 640
Гимназията по туризъм и ТОХА едно и също училище ли е? Ако е то, моя съседка не беше доволна и в края на втория срок върна сина си в кварталното училище. Разказваше, че детето не отваряло учебни и получавало четворки, петици и шестици. Много по-доволна е от кварталното училище, което има само една паралелка 8-ми клас и рам му преподават учителите от среден курс, с които е свикнал.
ТОХА май е в Банкя, има и един Туризъм в София.

# 641
И аз така знам, но все пак повече мнения не са излишни. Точно тази девическата част в 22 СУ нас ни поотблъсва. Не е особено здравословно това, според мен, нито за единия, нито за другия пол. Но ще помислим пак като излязат резултатите.

# 642
Понеже съм на вълна 12-ти клас ми направи вечатление, че 22-ро са от малкото училища от втори ешелон гимназиите, вдигнали видимо резултатите и по двете ДЗИ-та.

# 643
То е хуманитарно по принцип. Изпитът е по БЕЛ.
А сега много училища са се изхитрили, утрояват БЕЛ при приема. Така ще привлекат деца, които са по-силни по БЕЛ и ще си осигурят повишаване:) при ДЗИ.

# 644
  • София
Много ясно. Преди 5 години в 22ро влязоха деца с висок бал. Нормално е тези умни деца да се справят и с ДЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт