Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 300
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Разбрах те. На наплива специално за езиковите гимназии не смятам, че ще се отрази. Там напливът винаги е висок. Не мисля, че ще има особено влияние и върху баловете на останалите училища с езиков профил надолу в класацията по балове, но някакво все пак би могло да има, особено ако са в по-нискобаловия регистър. Миналата година 22-ро промени всичките си паралелки от профил "чужди езици" на "обществени науки", "хуманитарен", "природни науки". Но това не повлия на бала му, даже беше малко по-висок от прогнозите. Личните ми наблюдения са, че като че ли повечето хора не отчита толкова много профилите, а по-скоро избират училище.

# 526
  • София
Може ли да препоръчате паралелки с география или БЕЛ, може и природни науки, но без Мат и история? И само с АЕ. Оглеждаме се за среден диапазон на бал. Вероятно НФСГ, 125то, 127мо. Други?

# 527
  • София
2 СУ в Павлово, синът на моя приятелка е там. Английски, с втори език испански и възможност да се явят на изпит за екскурзовод в 11 клас някъде.

# 528
  • София
Може ли да препоръчате паралелки с география или БЕЛ, може и природни науки, но без Мат и история? И само с АЕ. Оглеждаме се за среден диапазон на бал. Вероятно НФСГ, 125то, 127мо. Други?
1-во СУ - има паралелка Икономическо развитие с английски, също и такава Природни науки.

# 529
За тези, които не са открили темата за седмокласниците: https://www.bg-mamma.com/?topic=1768989
Моля в нея обсъждайте балове, точки, класирания.
Текущата да остане единствено за мнения за неелитните гимназии след 7 клас.

# 530
  • София
Здравейте,
моля за отзиви за 133 СУ и 119 СУ профил Руски език

# 531
  • София
Четох по-назад в темата мнения за 22 СУ. Но ако има някой с опит в последните 2 години може ли да сподели мнение за паралелка с първи език английски.
И колко момчета имат в класа?

# 532
СГСАГ е скоро, на 29.  Час няма, според мен ще са цял ден в учителската, която е на втория етаж в УАСГ, едно време там имаше кафене.
 Вазова изтървахме, но мисля просто да вляза в двора, така, да хвърля едно око като минувач, все е нещо. За Ломоносов не знам кога и дали ще имат отворени врати, силно се надявам да не стигаме до него.

Априлски душ,

Може ли да споделите впечатление от СГСАГ от деня на отворените врати?

В седмокласната тема писах за 133-то: профил Руски език. Учат по много стари учебници руски език. Обещано е определени предмети да се изучават на руски - не е имало преподаватели. По математика детето е ходило на частни уроци. Прилична база, добра локация, добра среда...Средна работа като обща академична подготовка.

# 533
СГСАГ, впечатлението ми е за добри, трудолюбиви деца, даже си поговорих с тях, представяха проекти във фоайето. Макети на къщи, чертежите им, заснемания, проект с макет на парк, представян от две прекрасни и любезни девойки.
Много се учи, специалните им предмети изобщо не са проформа, учителите не подаряват оценки. Има ред. Училището е старо, от 1905 година, има сериозни традиции. Учителите изглеждат доста строги, имаше някои, от които ме побиха леко и тръпки, изглеждаха си направо зли, може и повърхностно впечатление да е.

Ако моята не успее за езикова, ще се пробва и там като резерва. Лошото за нас е, че в парково строителство балообразуваща е оценката по биология, която се очертава петица, но се надяваме все пак да не се изложи много на нво

# 534
  • София
В седмокласната тема писах за 133-то: профил Руски език. Учат по много стари учебници руски език. Обещано е определени предмети да се изучават на руски - не е имало преподаватели. По математика детето е ходило на частни уроци. Прилична база, добра локация, добра среда...Средна работа като обща академична подготовка.

Благодаря за информацията. Това е доста стряскащо предвид заявката за обучение на разказвателните предмети на руски език.

# 535
  • гр.София
Биология,Мат и История  на руски. Това е отговорила приятелка на дъщеря ми от 10 клас ,руска паралелка, сега я помолих да попита .

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 12:49 от blanc

# 536
Compass, понеже в другата тема даваш и такива отзиви за НПМГ, при положение че и там са от ЕЖК, моля да не са с такава категоричност, при положение че сега кандидатства детето ти.

Дано се изкаже някой вече с вече учещо там дете. В минали теми имаше такива родители, но е твърде трудоемко да се търси по темите.

# 537

Благодаря за информацията. Това е доста стряскащо предвид заявката за обучение на разказвателните предмети на руски език.

Да уточня, че става въпрос за дете, което е завършило 2024 г.( за да не се вадят погрешни изводи)

Blanc пише за дете, което е 10 клас в момента.

Явно всичко е според налични човешки ресурси.

За мен притеснителното е, че профил 3 и 4 са   ограничени до това дали ще има учител.
Т.е. в момента каквото и да проучваме, оставя висящо...

Second, къде видя категоричност. Изрично пиша, че е споделено...т.е това е лично мнение и не ангажирам никого с него!
Специално от теб, ама нищо полезно не съм прочела, така че моля подминавай моите постове:) щом за теб не носят стойност! Както аз правя с твоите:)

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 13:04 от Compass

# 538
  • София
Ей това 22 СУ е пълна енигма за мен. Никой няма явно във форума с дете там,  мнения, каквито е да е, почти няма. А е голямо училище и напливът е сериозен. Заслужава ли си, не си ли....? Само заради локацията и заради испанския ли го избират?

# 539
  • София
Имам дете в 22-ро, но не в гимназиален етап. Момчетата в гимназията са малко - по 4-5, в паралелките с Природни профили са малко повече, но пак не е 50:50.
От миналогодишния концерт за годишнин Ана училището съм с много добри впечатления от децата, които участваха в организацията на събитието - прекрасни и възпитани. Базата е зле, а от познати с деца там имам информация, че научават испански. Колко добре - нямам идея, въпросните майки не го владеят

Общи условия

Активация на акаунт