Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 335
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе, София
Четох по-назад в темата мнения за 22 СУ. Но ако има някой с опит в последните 2 години може ли да сподели мнение за паралелка с първи език английски.
И колко момчета имат в класа?
Дъщеря ми го завърши миналата година, но беше в паралелка с испански. Първият език винаги е на ниво - подбират по-добрите учители по английски за паралелките с английски.  При нас имаше недобро преподаване точно по английски, но като втори език. Момчетата са по три, четири в клас. Не знам дали за първи английски не е по -добре да погледнете към 32-ро. Там са с квоти и са равен брой момичета и момчета.

# 541
  • София
Pate, много благодаря за отговора. Знаете ли дали е имало всяка година досега профил Математика  като избор на 3/4 профил?

# 542
  • София
Pate, много благодаря за отговора. Знаете ли дали е имало всяка година досега профил Математика  като избор на 3/4 профил?
То и да е имало, е било тогава, когато всички паралелки бяха с профил "чужди езици". От миналата година всички са с други профили и не е ясно за тях какво ще има. Например за сегашния 11-ти клас с профил "природни науки" е видно от учебния план, че 3/4 профил са двата чужди езика. Не е имало математика.

# 543
  • София
Да, щом така е било за паралелките Природни науки в 22ро,  най-вероятно няма да предлагат профил МАТ за новите паралелки.

# 544
  • Русе, София
  При дъщеря ми имаше профил математика. Имаше всички възможни профили. Дори за профил география не беше сигурно, но накрая го направиха, не знам дали събраха необходимия брой деца.

# 545
А как разбирате от описанието в таблицата, че са профили-3/4, a не само изучаван език?

# 546
  • София
А как разбирате от описанието в таблицата, че са профили-3/4, a не само изучаван език?

Аз гледам учебните планове за 11 и 12 клас на 22ро, а не ДПП. Там се виждат възможните 3/4 профил. Но Санака е права, че те са за паралелките "Чужди езици", които вече не съществуват от миналата година. Така че профил МАТ е много вероятно вече да не се предлага там, щом не го е имало за досегашните паралелки "Природни науки".
Така или иначе балът за това училище е доста висок и сравним с бала за момчета в езиковите гимназии.

# 547
  • София
Коя таблица? Говорим за учебния план на училището. В него си пише профилите за съответната паралелка в 11-ти, съответно 12-ти клас.
За ДПП нали вече изяснихме в седмокасната - освен ако профилът не е "чужди езици", посочените в него езици не са профили.

# 548
Нагоре прочетох, че за природните науки отсега са заложени чуждите езици като трети и четвърти профил. И въпросът беше, че не знам как го виждате.
На 22-ро плановете не съм ги гледала още.

# 549
  • София
Изрично съм написала за сегашния 11-ти клас.

# 550
А, разбирам. Благодаря!

# 551
  • София
Който има интерес към Ломоносов, ще има ден за посещение - 22 май.
Скрит текст:

# 552
Може ли да препоръчате хуманитарни паралелки с философия и/или БЕЛ, но без история? Мнения за НФСГ и НТБГ?
Търся мнения и за 105 СУ и по- специално за паралелката с интериорен дизайн с Италянски език, въпреки че е нова. Също 3 СУ - паралелките с графичен дизайн и фотография. Интересува ме дали тези две училища са добра алтернатива, ако не ни стигне бала за двете основни. За 3-то СУ ми сеструва, че бала е много нисък.

# 553
За 33. ЕГ някой с отзив? Какво значи Кит/Гр по избор? Училището ли избира или ученикът?

# 554
  • София
Китайски и Гръцки, предполагам.

Общи условия

Активация на акаунт