Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 584
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Viola
- 47 - предприемачество
- 10 природни науки
- 8 преприемачество
- 39 предприемачество.

Имам приятелки с деца в първите две училища - доволни са.

# 466
  • София
Предприемачеството обаче често е в комбинация с география, а тя разбирам, че не е желана. Трябва да се проверява дали в съответното училище предприемачеството е с география или с ИТ. Личното ми мнение е, че за децата без изявени интереси, профил Чужди-езици е най подходящ, но тенденцията е към все по-голямо орязване на тези паралелки.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 11:29 от sanaka

# 467
От 157-мо са много доволни мои близки.
Не е Испанската, разбира се. Хуманитарн и езиково насочено дете е добре.

# 468

факти. второ класиране

# 469
  • ту тук, ту там
Леле, аз сега видях в коя тема пиша. Извинете за личната вметка, мислех, че съм в седмокласната тема. 😔

# 470
Red, моля кажи обратната връзка за Ломоносов която имаш

# 471
Viola
- 47 - предприемачество
- 10 природни науки
- 8 преприемачество
- 39 предприемачество.

Имам приятелки с деца в първите две училища - доволни са.
Благодаря Ви, 10-то и 39-то са ми в списъка. Ще погледна и другите, да видя какво се предлага.
157-мо също, не знам дали ще му стигне бала за там.

# 472
  • София
От няколко познати, но и от учителка на дъщеря ми знам, че е много читава директорката Таня Михайлова. Определено имало ред и дисциплина. Отделно са доста интересни и перспективни специалностите там. Познато момче преди години завърши медицинската техника и директно замина за Германия, че доста се търсеха такива кадри. Друго познато дете с кинотехника текущо следва за оператор в НАТФИЗ.

# 473
Аз лично съм решила да натисна госпожицата за професионална гимназия, ако се издъни за езикова. Ще посетим СГСАГ, ПГ Вазова и Ломоносов, в този ред и ще ги пишем.

# 474
От няколко познати, но и от учителка на дъщеря ми знам, че е много читава директорката Таня Михайлова. Определено имало ред и дисциплина. Отделно са доста интересни и перспективни специалностите там. Познато момче преди години завърши медицинската техника и директно замина за Германия, че доста се търсеха такива кадри. Друго познато дете с кинотехника текущо следва за оператор в НАТФИЗ.

Моят син е точно медицинска техника. Само ние и още една специалност сме с първи език немски. Моят син е в 10-ти клас в момента и вече го знае на ниво Б2. Много съм доволна ! Важно е да се знае, че ще сме първият випуск, който ще държи изпит за Езикова диплома на Гьоте институт - училището имат договор с тях, което е голямо изключение, предвид, че не е Езикова гимназия.

# 475
Да, но в Ломоносов специалностите ми се виждат по подходящи за момчета, кино техника, мед техника. Единствено оптиката, но девойката не я харесва

# 476
Да, но в Ломоносов специалностите ми се виждат по подходящи за момчета, кино техника, мед техника. Единствено оптиката, но девойката не я харесва

Компютърната паралелка, програмиране на изкуствен интелект има също ?

# 477
Леле, аз сега видях в коя тема пиша. Извинете за личната вметка, мислех, че съм в седмокласната тема. 😔

Именно. За втори път днес моля да се придържате към темата.

# 478
Аз лично съм решила да натисна госпожицата за професионална гимназия, ако се издъни за езикова. Ще посетим СГСАГ, ПГ Вазова и Ломоносов, в този ред и ще ги пишем.

Кога ще ги посетите? НА ПГ Васова мисля че мина, на СГСАГ май не казаха от колко часа е, а на Ломоносов изобщо не намирам инфо за отворени врати

# 479
СГСАГ е скоро, на 29.  Час няма, според мен ще са цял ден в учителската, която е на втория етаж в УАСГ, едно време там имаше кафене.
 Вазова изтървахме, но мисля просто да вляза в двора, така, да хвърля едно око като минувач, все е нещо. За Ломоносов не знам кога и дали ще имат отворени врати, силно се надявам да не стигаме до него.

Общи условия

Активация на акаунт