Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 694
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте!
Имам момче в седми клас. Търся актуални мнения за Румънската гимназия. Знам, че има тема за нея. Писах там, но не получих никакъв отговор. Детето се интересува от история, а такива паралелки са малко. Балът му няма да е висок. Видях, че в това училище ще има хуманитарна паралелка, в която историята ще бъде един от профилиращите предмети в 11-ти и 12-ти клас. Може да ми пишете и на лични.
Благодаря предварително.

# 511
Вижте и 30-то, и 127-мо. Също и там, където пише Обществени науки, са с история.
За румънското вижте назад тази тема, имаше за него.

# 512
Хуманитарна паралелка има и в 125 то, препоръчвам го пред румънската, доживях и до това

# 513
  • София
Благодаря за предложенията за паралелки с профил история, но балът няма да му стигне за никое от тях.

# 514
  • София
Ние още не знаем какви ще да баловете тази година.
В 7мо също има профил история.

# 515
  • София
Аз се ръководя от минималните балове на второто класиране за миналата година. Те са ми някакъв ориентир.
Има ли и нещо друго по което да се ориентирам как биха се развили нещата тази година за приема в профилираните паралелки, в които има профил история? То в тази област няма професионални паралелки.

# 516
  • София
Засега няма. Когато излезе статистиката за успеваемост с резултатите от НВО тази година, вече можете да се ориантирате по нея. Така или иначе нищо не се губи, ако в заявлението за участие в класирането се посочат паралелки, за които мислим, че балът няма да стигне. Важното е накрая да има и такива, за които е сигурно, че балът ще стигне.

# 517
Засега няма. Когато излезе статистиката за успеваемост с резултатите от НВО тази година, вече можете да се ориантирате по нея. Така или иначе нищо не се губи, ако в заявлението за участие в класирането се посочат паралелки, за които мислим, че балът няма да стигне. Важното е накрая да има и такива, за които е сигурно, че балът ще стигне.

Ето тази статистика за успеваемост направо ме плаши! Разглеждала съм миналогодишната и не мога да разбера как се ползва и изобщо как се ориентира човек в нея. Затворях я, тогава и си казах "Я, като му дойде времето ще я разучавам!"

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 16:14 от loliy

# 518
Във 2-ро също има профил История, не помня от миналата година.
17-то имаше паралелка екскурзоводи. Миналата година си търсеха деца да си я допълнят.

# 519

Ето тази статистика за успеваемост направо ме плаши! Разглеждала съм миналогодишната и не мога да разбера как се ползва и изобщо как се ориентира човек в нея. Затворях я, тогава и си казах "Я, като му дойде времето ще я разучавам!"
Няма какво да ви плаши. Нека излязат резултатите и дано те надминат очакванията ви, пък помагачи със статистиката ще се намерят тук предостатъчно Wink

# 520
  • София
Да, в заявлението непременно ще сложим най-напред такива паралелки, за които най-вероятно няма да му стигне балът.
А къде ще излезе тази статистика за успеваемост на НВО?

# 521
В сайта на РУО.

# 522
  • София
Чудя се дали статистическите модели и прогнози ще се същите като миналата година,  предвид орязания чуждоезиков профил.
Едно е да се надяваш на сигурен 3-4 профил чужд език и съответното му ново, друго е да знаеш, че няма да научиш чуждия език на някакво задоволително ниво.
Или хората по инерция ще си пишат поред високобаловите училища?

# 523
  • София
Какво имаш предвид под орязан чуждоезиков профил?

# 524
  • София
Какво имаш предвид под орязан чуждоезиков профил?
Че паралелките с профил чужд език са по-малко.
За сметка на това пък има куп профили, които не гарантират достигането на ниво B2  в 12 клас, ако училището не предлага чуждия език като 3-ти и 4-ти профил.
Съответно, ако аз си държа на ниво B2 (или повече) или детето няма изявен интерес още от сега към математически, природни или хуманитарни науки, ще насоча детето си към паралелка с профил чужд език. От там и по-голям наплив за езиковите гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт