Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 604
  • 747
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Блясъчка, благодаря за мнението. Да ТУЕС е желано разбира се, но не знам дали ще се пребори. И е близо, и е най-доброто, и...всичко останало Simple Smile
Имаме още време, но за мен основното колебание ще бъде дали да го насочваме към компютърните специалности или само към промишлената електроника. За втората изборът е ограничен. Разбира се всичко ще зависи от успехът догодина.

Мнения за ПГ по механоелектроника Н. Й. Вапцаров - кв. Оборище? Не намирам инфо, освен старо такова от 2010-2012 г, което е странно. Училището изглежда много добре, отлична учебна база, модерни специалности.

# 496
Sofiya, за Механото на ул. "Стара планина" ли става въпрос? Ако да, влизала съм по друг повод в сградата преди няколко години. Като ниво на обучение не мога да кажа нищо, но като среда нищо притеснително не ми е направило фрапантно впечатление. Също така, училището беше оборудвано и разполагаше с техника и машини, които биха могли да бъдат много интересни за деца с насоченост към такива неща. Но ако го сравня с "Джон Атанасов", където също съм влизала, нещата са в полза на "Джон Атанасов".
Viola, абсолютно права сте, и аз се усетих, че това училище не е в обсега на темата, но малко късно - наше вече си бях пуснала поста и реших да не го редактирам. Толкова бях взела на фокус насочеността на паралелките, че изключих, че се отклонявам от заглавието по този начин.
Еовин, наше познато дете се записа в ПГЕА, защото много искаше да учи програмиране и компютри (а е и добър в това), но беше с нисък бал. От преглед на стари статистики може да се види, че назад в годините са приемали и с двуцифрени балове, което е малко притеснителен факт. Обаче детето попадна в добър клас и са много доволни, вече е 11-ти клас. Понякога там се формират класове със силни ядра от можещи деца, но има и диванета, които се замерват с чанти по коридорите и ги интересуват само дивотии.  Майката на детето, за което разказах, на родителски срещи слуша приятни думи от учителите за техния клас, но и признание, че за жалост не всички класове били така. До голяма степен е до късмет явно.

# 497
  • Сф
Да, за механато до 1 во СУ ( теемема едно време). Никога не съм чувала добри отзиви оттам, дано някой не се обиди.

# 498
  • софия
Здравейте! Някой има ли актуални впечатления от 121 СУ "Георги Измирлиев" или 55 СУ "Петко Каравелов" ?

# 499
PureLove, сега се сещам, че по мое време младеж от кварталната ни компания учеше там. Сам се бъзикаше, че абревиатурата ТМЕМ значела Техникум за малоумни и ептен малоумни. И аз се надявам да не се обиди някой, като шега го споделям. Пък и човекът понастоящем има хубаво семейство и работа, изобщо не е някой пропаднал тип. Но и няколко години понякога са достатъчни, за да се развие дадено училище в позитивна или негативна посока, какво да говорим за разлика от цяло поколение.

# 500
  • София
О, никой не се обижда!
Със сигурност ще се целим в Джон Атанасов и ПГ по Телекомуникации, но трябват и резерви, ПГВТ Попов със сигурност ще е първата. Жалкото е, че в тези няма промишлена електроника. Дупката и нуждите в индустрията са огромни от хора, наистина разбиращи от електроника. Но не съм наясно доколко в техните специалности е застъпена.

# 501
Аз разглеждам баловете от предходните години и ми прави впечатление, че бала миналата година в много от училищата е по-висок в сравнение с предходните години. Според Вас на какво се дължи това? Само аз ли забелязвам такава тенденция?

# 502
Аз разглеждам баловете от предходните години и ми прави впечатление, че бала миналата година в много от училищата е по-висок в сравнение с предходните години. Според Вас на какво се дължи това? Само аз ли забелязвам такава тенденция?

Само ти Simple Smile
На по-лесните матури.

# 503
Всички го забелязаха миналата година...балът навсякъде се вдигна заради по-лесното НВО.

# 504
  • София
Цитат на: Hope for Two [link=topic=1678109.msg49659387#msg49659387 date=1745925462

Само ти Simple Smile
На по-лесните матури.
Как по-лесни, рязко се е вдигнало нивото на образУванието.

Всички го забелязаха миналата година...балът навсякъде се вдигна заради по-лесното НВО.

Някои го забелязахме и при по-предишните.Joy

# 505
С нетърпевие чакам да видя тази година какво ще е нивото на НВО-то! Има и рима. Дали ще са от трудните или ще се търси ефекта на миналогодишните, а именно да се покаже колко е добра системата и как е вдигнала нивото спрямо предходни години.

# 506
Като гледам балообразуващите предмети, явно целта е вдигане на бала. В много училища вече има най-разнообразни балообразуващи, като например в 81-во хуманитарна паралелка в бала влиза оценката от физическо възпитание и спорт.

Като гледам и ръководството на МОН, какви ги говори по телевизията, как е запретнало ръкави и твори, може да се очаква абсолютно всичко

# 507
Като гледам балообразуващите предмети, явно целта е вдигане на бала. В много училища вече има най-разнообразни балообразуващи, като например в 81-во хуманитарна паралелка в бала влиза оценката от физическо възпитание и спорт.

Като гледам и ръководството на МОН, какви ги говори по телевизията, как е запретнало ръкави и твори, може да се очаква абсолютно всичко
И аз гледам балообразуващите, силно ме вълнуват, че моето дете много трудно се справя с училищните оценки.
За 81-во причината да изберат оценката по ФВС е, че въпросната паралелка искат да я промотират като паралелка за "спортна журналистика".

# 508
  • София
С нетърпевие чакам да видя тази година какво ще е нивото на НВО-то! Има и рима. Дали ще са от трудните или ще се търси ефекта на миналогодишните, а именно да се покаже колко е добра системата и как е вдигнала нивото спрямо предходни години.
Нивото на НВО, особено по мат, бе свалено след 2018г. и оттогава все по-лесно става. За да станат трудни, трябва да върнат нивото от 2018 и назад, което не мисля, че ще направят.

# 509
Ахам, още помня истерията вкъщи ще стигнат ли 95 т по БЕЛ за СМГ.

Допълвам се, понеже гледам училище по училище, за търсещите дизайн, ако не са, могат да видят и 140-то.

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 11:42 от Spensa

Общи условия

Активация на акаунт