Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 594
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Профил информатика, това е интересно. И в 7мо уж се учат разказвателни предмети на английски, но на практика това не се случва

# 616
Синът ми тази година завършва 8-ми клас в паралелка с английски. Миналото лято  ми беше доста притеснено, дали това е правилното училище, направо със свито сърце го записах. Целеше се в двете английски гимназии с втори испански, но за съжаление напрежението си оказа влияние и точките не стигнаха за тях. Колебаеше се между 7-мо и 127-мо, като профилите си казаха своето.
Сега, към края на първата му учебна година, с ръка на сърце мога да кажа, че не сме сгрешили. Към този момент, аз лично, съм изключително доволна от училището. Обучението по английски  е на ниво. Изисква се от тях, имат си домашни, оценки не се пишат даром. Имат два вида английски, при двама различни преподаватели. По първия английски се учат основните неща - думи, граматика ..... и т.н..От втория срок веднъж седмично имат час за четене на книга. Така неусетно, вече прочете 3 книги на езика. Започнаха с Басните на Езоп, а сега дочита Граф Монте Кристо.
 Вторият им английски е Странознание. Учат всичко за културата, храната, музика, изкуство, обичаи, празници, навици, устройство на Великобритания и САЩ. По него нямат учебници, обикновено госпожата им раздава някакви материали, правят проекти, гледат документални филми, тя им разказва истории, търсят информация за всякакви неща, свързани с двете държави. 
На края на учебната година имат писмен и устен изпит по езика. В петък им беше писменият, 3 часа, с всички компоненти. Детето каза, че било като НВО -с бланките му, с пликовете..... В понеделник им е устният. Дадоха им около 15-20 теми преди 2 -3 месеца, които да развият и да могат да говорят по тях.
От 9-ти клас ще учат история и география на английски и май някой друг предмет, ама моят забравил кой.
Януари месец им бяха организирали езикова екскурзи до Лондон.
Математиката и БЕЛ също са ок. Като си седне да учи, има 5-ци и 6-ци, като го домързи почват 4-ките и 3-ките.
Часовете по ИУЧ са разпределени м/у БЕЛ и Математика. Т.е. има по 1 час допълнително седмично по тези два предмета.
В училището има доста клубове по интереси, постоянно се участва в някакви състезания, олимпиади. Доволна съм и от организацията, държи се на дисциплината. Въобще, смело слагайте 127-мо в желанията, ако профилите ви допадат.

# 617
Brazil, вие с кой профил сте?

# 618
Brazil, вие с кой профил сте?

Предприемачество

# 619
Профил предприемачество учи ли профил математика 11/12 клас някъде?  Гледах само икономически предмети в програмите на училищата, които прерових.

# 620
Тази година явно са ги обърнали. Предприемачеството е с искански, а икономическото развитие - с английски. Имаш ли информация как е положението в испанските паралелки?

# 621
Профил предприемачество учи ли профил математика 11/12 клас някъде?  Гледах само икономически предмети в програмите на училищата, които прерових.

Профилите за тази паралелка са :
1. Английски
2. Испански
3. Предприемачество
4. Информационни технологии

Тази година, до колкото виждам има разлика в някои от паралелките за прием за 2025/2026 г.
https://127sou.com/wp-content/uploads/2025/05/127.-%D0%A1%D0%A3_page-0001.jpg

# 622
  • София
Профил Предприемачески е със задължителни профилиращи предмети предприемачество и информационни технологии или предприемачество и география и икономика. Математика може да се учи като 3/4 профилиращ предмет, ако училището го предлага.

# 623
Тази година явно са ги обърнали. Предприемачеството е с искански, а икономическото развитие - с английски. Имаш ли информация как е положението в испанските паралелки?

Имам позната, която има дете в по-горните класове с испански. Знам, че имат 2 учителки нейтив, като едната им води клуб - театър на испански. Доволна е, но повече подробности не знам.

# 624
  • София
Brazil, а колко момчета са във вашия клас?

# 625
Brazil, а колко момчета са във вашия клас?
50/50 са приблизително.

# 626
  • София
Профил предприемачество учи ли профил математика 11/12 клас някъде?  Гледах само икономически предмети в програмите на училищата, които прерових.

Няма математика като профил в учебните планове за 11/12 клас за паралелките Предприемачество в 127мо - 3 и 4ти профили са английски и испански. Гледах им сайта. Същата работа като при новите паралелки в 22-ро.
Единствено в 1 АЕГ съм виждала за паралелка Предприемачество да може да се избира математика като 3ти профил.

# 627
Може да е глупаво, но какво ще рече прием по квоти?
Мнение за гимназията по туризъм, специалност "ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ",   има ли някой завършил?

# 628
  • софия
Виждам ,че темата се раздвижва, за това отново ще се опитам да потърся мнения за 121 СУ и 55 СУ?

# 629
  • София
Може да е глупаво, но какво ще рече прием по квоти?
Мнение за гимназията по туризъм, специалност "ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ",   има ли някой завършил?
Колко момичета и колко момчета ще приемат в дадена паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт