Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 189
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
То 22ро не е езиково вече. Паралелки "Чужди езици" няма.
Е те всички училища без Испанската, Френската, 2те немски и 2те английски са без квоти. Трудно ще ги изключи човек всички без квоти. Но в 22ро май са най-малко момчета в клас.

# 661
Проучвах 22 от мои познати, седем момчета в клас.  Сега, за всички класове не отговарям, но гледали да са равномерно. Спокойна, добра обстановка. Няма как да има квоти във втория ешелон, много ще се отвори ножицата, при традиционен интерес от момичета. Затова и няма квоти

# 662
Умни, учещи деца, не мега гига амбициозни, какво му е на такъв клас?

# 663
  • София
То 22ро не е езиково вече. Паралелки "Чужди езици" няма.
Е те всички училища без Испанската, Френската, 2те немски и 2те английски са без квоти. Трудно ще ги изключи човек всички без квоти. Но в 22ро май са най-малко момчета в клас.
Не е така. 32-ро е с квоти /то ни беше резервен вариант миналата година/, 133-то, 35-то повечето паралелки.

22-ро няма как да "гледат" да е равномерно, защото изобщо не зависи от тях. Не и след като са решили да са без квоти.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:48 от sanaka

# 664
32 ро, 73 то, 35 то са си за мен първи ешелон, и могат да си позволят квоти. Не съм гледала разликата в точките между момчета и момичета, но не е повече от 20. Ако в училища като 22 , първо, седмо сложат квоти разликата ще стигне 40 точки.

# 665
  • София
Като махнем тези с първи или втори руски (поне при нас ги махаме), остава освен "елитните" само 32 училище с квоти. А колко много други има - 1во, 31во, 18то, 127мо, 138мо, 7мо - все добри училища и са без квоти.

# 666
Като махнем тези с първи или втори руски (поне при нас ги махаме), остава освен "елитните" само 32 училище с квоти. А колко много други има - 1во, 31во, 18то, 127мо, 138мо, 7мо - все добри училища и са без квоти.
Големият ми син завърши 7-мо преди години. Той е 99 набор. Тогава и още две години след това то беше с квоти. Имаше немалка разлика в приемния бал между момичета и момчета, но какво от това. Момичетата се състезават с момичета, момчетата с момчета. Класовете бяха балансирани и мисля, че това е добре и за двата пола. Най-вече, защото в тази възраст децата се учат да общуват с другия пол, но имат нужда от приятели и от своя. Сега само в най-силните гимназии има квоти и човек никога не знае в какъв клас ще попадне. Малкият ми син учи в 23 СУ.  Извади късмет и попадна в балансирана паралелка, 11 момчета, 16 момичета, но ако бяхме писали напред италианската щеше да е в клас с 5 момчета. 5 все пак бива, но ако беше попаднал в клас само с още едно или две момчета, щеше да е зле.

# 667
  • София
22-ро, 32-ро и 35-то са в абсолютно същия "ешелон".

# 668
  • София
Ами ние сме били в момчешки клас с момиче и не беше хич добре.
Всеки може да избере, като не му харесва да е сред момичета в 22 ро може да иде в Ломоносов, където някои класове са само от момчета, вместо да пуска тънки намеци каква била разликата между клас с момичета и клас с момчета.
Зависи от момчетата и от момичетата, да ви кажа. Ако са възпитани няма да има проблем. Но явно за някои полът е по-важен от възпитанието
Сравнявате несравними неща.
Профилирана гимназия с професионална, че и коренно различни балове ... (В следващият пост - отново "Джонката" с 22)
Сравнете Ломоносов с някое  "момичешка" професионална.

Ако профилираната гимназия е без квоти и според новите повели (с определени 1 и 2 профил предмети, а не езици т.е. "не са" езикови, нищо че промяна няма ) повечето момичетата се насочат към единия клас, а момчетата към другия, ще предпочета този на момчетата.
Имам опит с училища/университети с женска/мъжка среда, както и с женски и мъжки колективи и определено атмосферата на другия пол е за предпочитане.

73то е в различен ешалон (групата на: 91 НЕГ, СМГ, 164то, НПМГ, 73то, АЕГ 1, АЕГ 2 , ФЕГ  9, ТУЕС и ЧУ с АК и ПЧМГ), от 32 и 35

Lolily, баланс без квоти е трудна работа. Такъв постигнат се сещам само в НПМГ за паралелките с природни науки, но то не са предмет на темата.
Форматите са такива, че момичетата се справят по-добре (което не означава, че момчетата по-зле), а там където математиката е в тежест не се предпочита от тях. ... така да се каже от различни планети са.  
И за да подкрепя думите си "с дела", имам и момче, и момиче и съм търсила за тях баланс(квоти) или  непреобладаващо момическо обкръжение.

# 669
Сега само в най-силните гимназии има квоти и човек никога не знае в какъв клас ще попадне. Малкият ми син учи в 23 СУ.  Извади късмет и попадна в балансирана паралелка, 11 момчета, 16 момичета, но ако бяхме писали напред италианската щеше да е в клас с 5 момчета. 5 все пак бива, но ако беше попаднал в клас само с още едно или две момчета, щеше да е зле.
По вашата логика трябва да има квоти в СМГ и НПМГ, но няма, за да не ощетяват момчетата.
Нормално е други училища да не искат да ощетяват момичета, за да има по-силни класове.
Това е положението, недоволни винаги ще има

# 670
  • София
Като ги вкарат в почти изцяло женски класове, пак ги ощетяват. И двете ми дъщери категорично не искаха женски училища.

# 671
Не искат, защото са имали висок бал и са можели да избират. Ако нямаха, щяхте да модифицирате разсъжденията

# 672
В много училища от втори ешелон няма квоти, но само в 22 има изцяло момичешки клас. Не знам защо.

# 673
  • София
Защото е от по-високобаловите от втори ешелон. Дори беше придобило гражданственост като "втора Испанска".

# 674
Може би заради хуманитарния профил.

Общи условия

Активация на акаунт