Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 148
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
видях учебния план, да
самата математика е нормални часове спрямо други паралелки, но има финанси, обща теория на счет. отчетност, статистика, счет. на предприятието и други, където пак си е обвързано с математиката..
но в крайна сметка той сам си го избра, предупредих, сега да си го учи.. Nerd

# 16
Финансите са си чиста математика.
"Девет цифри и една нула." ... както казва моят татко.

# 17
  • София
В 12то и в 30то има природни науки също, аз гледам и да са ни сравнително удобни като локация. Има ли някой отзиви за тези училища/паралелки?
Иначе и 10то ни е наблизо. За него си знаем.

# 18
В 12то и в 30то има природни науки също, аз гледам и да са ни сравнително удобни като локация. Има ли някой отзиви за тези училища/паралелки?

12-то и аз го споменах. Хубави неща се чуват сякаш.

За 30-то се чуват доста хубави неща. На мен ми харесва, че има и басейн. Обаче в него комбинацията е АЕ/ИЕ (по спомен).

За съжаление, моята девойка задраска всички паралелки с Природни науки, всичко с ФЕ и ИЕ, всички СХН и всички паралелки с фиксирани профили ИЦ, Г и Б/Х/Ф... Та не остана много Rolling Eyes

# 19
  • София
12СУ и 30СУ са си хубави училища според мен, които са на едно ниво, тук вече повече локацията би била по важна за мен лично.

Да иначе и аз мисля, че няма да им е лесно с финанси, счетоводство, право, предприемачество. Това са предмети, които лично аз съм учила в университета и не ми бяха толкова лесни, какво остава за деца 9,10клас и нагоре , но нашата предпочете това, не че знае какво е, пред няколко учебни предмета на чужд език.
Ще видим какво ще излезе накрая.

Нашата задраска същото и накрая се озова в НФСГ икономика 😂 супер просто.
Е гледахме и 7мо и още го гледаме, но там пък е АЕ, който пък го знае и ще и скучно в началото, подредбата относно езиците и беше първо ИЕ, ФЕ, АЕ, немски категорично отбягваше, въпреки моето настоятелство да не го изключваме.

# 20
  • София
Дъщеря ми сега завърши 7 клас в 12 СУ. Съвсем обикновено училище. Като ред и дисциплина нямам забележки, но иначе ми се струва малко посредствено. Има прилични и определено недобри учители. Учителката по химия е много строга, чак мен ме хвана страх от нея, но изглежда сериозна и свестна. Не знам как е в гимназията, но като цяло не е лошо училището, но и не блести с нищо (след 4 клас).

# 21
По отношение на питането ви за "Природни науки". Тази година бях на тази тема, като фокус ни беше НПМГ. Към момента младежът е записан в 32 СУИЧЕ- Природни науки. Мнение мога да дам по-нататък, като започне учебната година. Училищата бяхме подредили по следния начин след НПМГ, 32,22, 35,18, 119,7,30 (все паралеки с профил "Природни науки"). Приоритет не ни е бил езикът, нито елитарността на гимназията. Обръщам ви внимание на следното. Профил Природни науки е обикновено без квоти (за 35 е с квоти, нещо, което аз някак си успях да пропусна). Мисля, че и вие споменахте момче, аз към момента се чудя колко ще е броят на момчетат в класа, явно стандартно се формират момичешки класове, от там и балът за профила е сравнително висок. Балообразуването е различно в различните училища.  В 18 училище има профил Прирони науки в три паралелки с водещи АЕ, НЕ, ФЕ. Едва след второ класиране получих информация, че в 134 училище профилът се изучава на ниво, с добри учители по специалните предмети. Ние не го бяхме посочили, заради изучаването на иврит. В 11 и 12 клас учебниците по Биология и Химия са си специално за профила и са на високо академично ниво с материал за университет. Към момента нямаме визия за висше, което е и нормално според мен, но много често ме питаха защо, за медицина не му трябва този профил(това е така, дори според мен би могло да попречи изпитът не е на материал от профила)? Аз лично не посмях да напиша ПГЕБ "Проф. д-р Асен Златаров", защото не намерих мнения за нея и защото ме притесни разликата между минимален и максимален бал. Истината е, че все още се чудя, защото поне в публичното пространство (фейсбук страница, интернет страница) има доста интересни неща за гимназията и мисля, че може би наистина се докосват до истинската химия там. Не съм убедена колко са допълнителните часове по БЗО и ХООС в профила преди 11 и 12 клас. Понеже според мен изброените от нас училища са еднотипни, в крайна сметка подредбата беше съобразена и с времето за пътуване, защото нямам желание 5 години да пътува по два часа и повече до училище и обратно. Допълнителен съвет, който мога да ви дам е да следите за дни на отворените врати и да посетите училищата. Ако нямат такъв, да отидете и да поискате среща, но преди края на учебната година. Намирам за много полезна информацията и в този сайт и особено табличката с профилираните паралелки, но и не само:
https://most-learning.net/moodle/file.php?file=%2F46%2FPril-1_pr … m2024-bal2023.pdf
Ако мога да ви бъда полезна с нещо друго, пишете ми на лично. Истината е, че аз мислех, че съм много подготвена за подредбата на училищата, а се оказа, че съвсем не е така и когато трябваше да подреждаме се затрудних Simple Smile. Между другото съвсем на време питате и ако интересът в природните науки е конкретен, може би  ще успеете да си съберете необходимата информация. Успех!

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 17:00 от ksanaidu

# 22
Една поправка само - в 133-то няма профил "Природни науки" и никога не е имало... Там са само "чужди езици".
Бележката за разстоянието до училището въобще не е за пренебрегване. При нас, макар и за съвсем друг профил, също беше основна. Важното е разстоянието и пътуването да не е безкрайно.

# 23
Една поправка само - в 133-то няма профил "Природни науки" и никога не е имало... Там са само "чужди езици".
Бележката за разстоянието до училището въобще не е за пренебрегване. При нас, макар и за съвсем друг профил, също беше основна. Важното е разстоянието и пътуването да не е безкрайно.

Ох, да, това ми е драмата и заради това мислех да пускам за трето. Имаме същото училище, в което сега е записана дъщерята, само че до вкъщи... Което си е голям плюс. Макар че тя все още не осъзнава колко започва да тежи времето за пътуване... Така, че ако имате избор и училищата са на едно ниво, с две ръце съм за по-близкото!

# 24
Разстоянието и пътуването до училище са страшно важни. Казвам го като пътувала до училище по час-час и половина в едната посока, няма жега, няма студ, няма дъжд, ти си по спирките...... Сега са по-прилични автобусите, ама едно време онези Чавдари и Икаруси.....кошмар!

# 25

Извинявам се да, 133 не сме го посочвали, даже сега погледнах Simple Smile. Моя грешка 133то го следих във връзка с входен изходен бал, но понеже няма Природни науки, не го писахме.

# 26
Разстоянието и пътуването до училище са страшно важни. Казвам го като пътувала до училище по час-час и половина в едната посока, няма жега, няма студ, няма дъжд, ти си по спирките...... Сега са по-прилични автобусите, ама едно време онези Чавдари и Икаруси.....кошмар!

Абсолютно. При нас това ще е водещо - близка локация.

# 27
Здравейте, на трето класиране синът ми е приет в 134 СУ, паралелка Софтуерни и хардуерни науки. Ако има някой пресни впечатления моля да сподели. Ако има родители на приети деца в тази паралелка ще се радвам да си пишем:)

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:46 от AnVN

# 28
  • у дома
В 127мо няма ли профил природни науки?

# 29
В 127мо няма ли профил природни науки?

Има. Една паралелка с испански и една паралелка с английски език

https://127sou.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D1%81%D0%BB%D … 0%BB%D0%B0%D1%81/

Общи условия

Активация на акаунт