Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
Джон Атанасов и СГСАГ не са в топ 10 дори в най-лаишката класация на журналистите.

# 31
Че кой е казал, че са? Stuck Out Tongue Winking Eye Макар, според мен, да са добри училища. Специализирани са и имат смисъл само, ако действително имаш интерес в тази посока. Обаче в УАСГ страшно голяма част от колегите ми бяха от строителни техникуми, в частност и от СГСАГ. Еми, няма един, който да ми е направил лошо впечатление. Страхотни хора, страхотни професионалисти. Въобще - сериозно бях впечатлена колко много всъщност са ги научили.

# 32
Аз не казвам, че са лоши ученици или хора, но на предната страница са споменати като топ 10.

# 33
Ъ? Това съм го пропуснала... Е, знаем,  че не са. Точно за тази тема са си Blush

# 34
  • у дома...
В 12то и в 30то има природни науки също, аз гледам и да са ни сравнително удобни като локация. Има ли някой отзиви за тези училища/паралелки?
Иначе и 10то ни е наблизо. За него си знаем.
Има и природни науки ИЕ/АЕ в 30-то.

12-то и аз го споменах. Хубави неща се чуват сякаш.

За 30-то се чуват доста хубави неща. На мен ми харесва, че има и басейн. Обаче в него комбинацията е АЕ/ИЕ (по спомен).

За съжаление, моята девойка задраска всички паралелки с Природни науки, всичко с ФЕ и ИЕ, всички СХН и всички паралелки с фиксирани профили ИЦ, Г и Б/Х/Ф... Та не остана много Rolling Eyes

# 35
  • София
Аз писах за Джон Атанасов и СГСАГ. Специално посочих, че влизат в първите 10 спрямо минимален бал за прием на второ класиране от тази година. Според мен се вдигна балът и при тях, добре че не са ни таргет.😂
За природните науки по принцип мога много да напиша, с наблюдения от първа ръка върху голямата ми дъщеря, която сега ще е 12 клас в НПМГ. Но малката е на Вие с математиката и очаквам от там по- нисък резултат догодина. Все още сме на етап какво не иска, предстои да види химията и биологията като отделни предмети в 7 клас, та имаме да мислим накъде да се насочи.
Така като чета, и 12то, и 30то, и 127мо ми звучат добре. За чуждия език най-много иска да си затвърди АЕ, та това сигурно ще й е комбинацията. Ох, от сега знам какво предстои и ми се иска да е вече ориентирана…

# 36
  • София
В 133-то има възможност за избор на профил Биология и Химия в 11 и 12 клас. Той се избира след 10 клас. Нямам информация по кои учебници ще се учи, но зная, че преподаването е на ниво. Така зная и за 7-мо от познато дете, което учи там.

# 37
  • София
Благодаря на всички за информацията и аз следя природни науки. Дъщерята няма конкретни интереси към език и специалности, затова ще търсим профилирани, а не професионални паралелки. Все ще се ориентирам.
Не е ли всички да учат едно и също 8-10 клас? Език интезивно / разширено отделно. Профилите природни науки /биология химия/+ втория език идват 11 и 12 клас, не могат да изберат други профили? Или може би някои училища иматФуч и Иуч - биология и химия още 8-10 клас. Трябва да разгледам учебни програми. Също ме притеснява, че профилите /доколкото разбирам/ се учат на много високо ниво /като за 1 курс студенти/
Става сложно - някои училища може да се избере биология и химия в 11 и 12 клас, а не е паралелката природни науки, значи трябва училище по училище да ги разглеждам...

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 16:20 от milka22

# 38
  • София
milka22, 8-10 клас във всички профилирани паралелки учат едно и също, освен разбира се двата езика. Втори език се започва в 9 клас. В някои училища има ФУЧ по профилиращ предмет. 11 и 12 клас учат задължително двата профила, които се избират с паралелката при кандидатстването плюс още 1 или 2, които се избират в 10 клас от предложените от училището. Няма гаранция, че ще предложат всички предмети като трети и четвърти профил, затова ако има някакви изявени интереси е хубаво да изберете паралелка с този профил. Важно е, че в 12 клас държат ДЗИ по БЕЛ + 1 профилиращ предмет.

# 39
Здравейте, мами!
Търся актуално мнение за професионална гимназия “ Княгиня Евдокия”, дъщеря ми е приета там в паралелка “ индустриални отношения”.
Колебаехме е между 3СУ, 90 СОУ и ПГ “ Княгиня Евдокия “. Тя най- клонеше към 90 - то заради испанския език , но аз не я послушах и настоявах за Евдокия.
За съжаление бала й не е висок та избора не беше кой знае какъв.

# 40
  • София
Здравейте, мами!
Търся актуално мнение за професионална гимназия “ Княгиня Евдокия”, дъщеря ми е приета там в паралелка “ индустриални отношения”.
Колебаехме е между 3СУ, 90 СОУ и ПГ “ Княгиня Евдокия “. Тя най- клонеше към 90 - то заради испанския език , но аз не я послушах и настоявах за Евдокия.
Нямам наистина преки впечатления , но на моя позната дъщеря и се записа там в Княгина Евдокия, остана доста доволна от разговора с учители при записването, казали са и че про добър успех децата ходят в други държави по програма Еразъм и още хубави неща.
Изглежда, че директора е иновативен и се грижи да подобри гимназията.
Смятам , че е по добрия избор от останалите, но ако някой знае повече да се включи.

# 41
Скрит текст:
Здравейте, мами!
Приятелско дете е там, сега завърши 8 клас, но друг профил. Хич не са доволни, но честно казано случиха на кофти клас и още умуват дали да местят в друг клас/училище. За съседни класове май са ок, но те просто изтеглиха късата клечка.
Ако на вашата дъщеря й се учи и има късмет със съучениците, всичко ще е наред.

# 42
за интересуващите се от профил "Природни науки", в момента тече обществено обсъждане за изменение на наредбата и включването на учебното съдържание от профилиращата подготовка в конкурсните изпити по биология и химия за университетите, провеждащи обучение по медицина, дентална медицина и фармация:
https://www.strategy.bg/publicconsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8481
Аз най-накрая се ориентирах в програмата на училището, което сме избрали или по-скоро, най-накрая намерих правилния линк за да разгледам програмата за миналите години. Та това, което видях е, че БЗО и ХООС са включени по един час ФУЧ...на английски......... още в 8  клас. Това хем ме зарадва, хем ме притесни, защото нали уж започват английски от нулата, как химия и биология на английски?
От друга страна 9-10 клас виждам основно БЗО. Химията е по 0,5 часа...кофти, че нашите влечения са натам. 11-12 клас стандартно +5 часа за двата профила.
Лично мнение - ученето на профилиращи предмети на английски според мен е крайно излишно, със сигурност ще понаучат терминология, но предметът като знания по самия него не знам къде ще отиде. Ще поживеем, ще видим. Успех на участващите в лотарията наречена "четвърто класиране" Animal BeetleSimple Smile.

# 43
Джон Атанасов и СГСАГ не са в топ 10 дори в най-лаишката класация на журналистите.
Никой журналист не е седнал да прави класации. Класациите, лаишки или не, се изпращат в прессъобщение до медиите от Регионалните инспекторати.

# 44
Същото е. Да проверят, а не да повтарят като папагали.

Общи условия

Активация на акаунт