Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 148
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
Същото е. Да проверят, а не да повтарят като папагали.
Това е официална информация от институция, не слух, който да го проверяват.

# 46
Официалната станистика не е коликтна, има я правилната при Дидева.

# 47
  • София
за интересуващите се от профил "Природни науки", в момента тече обществено обсъждане за изменение на наредбата и включването на учебното съдържание от профилиращата подготовка в конкурсните изпити по биология и химия за университетите, провеждащи обучение по медицина, дентална медицина и фармация:
https://www.strategy.bg/publicconsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8481
Аз най-накрая се ориентирах в програмата на училището, което сме избрали или по-скоро, най-накрая намерих правилния линк за да разгледам програмата за миналите години. Та това, което видях е, че БЗО и ХООС са включени по един час ФУЧ...на английски......... още в 8  клас. Това хем ме зарадва, хем ме притесни, защото нали уж започват английски от нулата, как химия и биология на английски?
От друга страна 9-10 клас виждам основно БЗО. Химията е по 0,5 часа...кофти, че нашите влечения са натам. 11-12 клас стандартно +5 часа за двата профила.
Лично мнение - ученето на профилиращи предмети на английски според мен е крайно излишно, със сигурност ще понаучат терминология, но предметът като знания по самия него не знам къде ще отиде. Ще поживеем, ще видим. Успех на участващите в лотарията наречена "четвърто класиране" Animal BeetleSimple Smile.

Интересно кое е това училище, в ЕГ 8клас не би трябвало да имат Химията и Билогия, а броя на профилираните часове е малко, за да е НПМГ ?!

# 48
Интересно кое е това училище, в ЕГ 8клас не би трябвало да имат Химията и Билогия, а броя на профилираните часове е малко, за да е НПМГ ?!
[/quote]

32 СУИЧЕ "Св. Кл. Охридски" имат ФУЧ по химия, биология, история и география. По 0.5 часа за езиковите паралелки по четирите предмета и по 1 час химия и биология за профил "Природни науки".

# 49
  • София
И тези ФУЧ са дори в годината, в която не се учат предметите?
С добри странични наблюдения съм за Биологията от 32ро, отчитам представянето им на Олимпиадата в прогимнзиален етап и от впечатления от бивши съученици на моето дете.

# 50
Да, 32 СУИЧЕ е училището. За тяхната програма, която я има на сайта съм писала. Подобна програма бях видяла и за 119. Най-вероятно и другите училища с профил "Природни науки" имат ФУЧ още в осми клас, независимо от интензивния език.

# 51
Здравейте,
доколкото зная 17 СУ "Дамян Груев" - София,
обявява 3 свободни места за прием в 8 клас. Паралелката е много хубава и с разширено изучаване на езици. Специалността е "Аниматор в туризма" и учениците се обучават едновременно в три направления - хотелиерство, анимация и туризъм. Специалността предлага добро развитие за Вашето дете, тъй като туризмът е бъдещето на България.
Училището е спокойно, разполага с няколко заместник директора, които отговарят за нормалното протичане на учебната дейност. Децата са обгрижвани, а материалната база и учителите са на отлично ниво.
Училището се намира в близост до метростанция Вардар.
Телефон за връзка: 0884801571 или 02 920 30 50.
За по-подробна информация можете да изгледате споделения клип, който разкрива в цялост предимствата на професията "Аниматор в туризма".
https://youtu.be/J24YJ_DPxBQ?feature=shared

# 52
ПГЕБ „Проф. Д-р Асен Златаров“-Здравейте,моля ако има прието дете да споделите мнение..Благодаря!

# 53
  • София
ПГЕБ „Проф. Д-р Асен Златаров“-Здравейте,моля ако има прието дете да споделите мнение..Благодаря!

Дъщеря ми ще учи там, в паралелка по фармацевтика, вчера имаше родителска среща, към момента организацията на нещата ме удовлетворява. Сградата е стара, но се поддържа и каквото може се обновява непрекъснато, екипът от директор и учители ми допадна на първо впечатление.

# 54
Много ви благодаря,точно тази паралелка ме интересува, мога ли да помоля да споделите отново впечатления след известно време?С какъв бал я приеха?

# 55
Има ли някой с мнение и/или информация за 118 и за 105 СУ? Желанията на бъдещия кандидат са СХН с интензивен или поне разширен АЕ но се съобразяваме и с пътуване.

# 56
  • София
Има ли някой с мнение и/или информация за 118 и за 105 СУ? Желанията на бъдещия кандидат са СХН с интензивен или поне разширен АЕ но се съобразяваме и с пътуване.
Има, пробвайте с търсене.

# 57
Много полезен отговор, благодаря 😉
Няколко теми изчетох и информация за 118 не видях. А пък за 105 само, че еди кое си било по-добър избор.

# 58
  • София
Добре, отново - има, през годините съм чела/попадала на информация, че и писала за едното от училищата. Успех.
Може да пробвате и с нова тема.
Едната според интернет страницата е престижна.

# 59
  • София
Много ви благодаря,точно тази паралелка ме интересува, мога ли да помоля да споделите отново впечатления след известно време?С какъв бал я приеха?

Здравейте, още е сравнително скоро, но за сега девойката е доволна. Училището като сграда е старо, но се поддържа добре,  директорката е много интелигентен човек и нахъсана да направи най-доброто, което може, съответно кандидатстват и печелят разни проекти за материалната база, освен това са по Еразъм и по-големите обикалят насам натам да трупат опит.
Осми клас си е основно по общо образователната програма, разширено изучават английски език от самото начало, по 12 часа седмично. Втори език немски ще се изучава от 9 клас.
Имат амбиции да поддържат успех за стипендия , пък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт