Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 61 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Loshana ще се радвам след началото на учебната година да споделите отзиви за Хенри Форд от първо лице. Към момента е едно от първите желания на моя младеж. Аз имам  известни колебания, дали не е по-добре да се насочи към не толкова специализирано училище и ако реши, че това е посоката, да се насочи към съответната специалност в университет.

здравейте,
Последно мъжкият набор се отказа от Хенри Форд и се записа в 14 СОУ Асен Златаров, с хуманитарен профил - история и география.
Причината да се откаже беше, че там бяха приети стари негови съученици - големи дразнители и проблемни деца. Той много искаше да става авиационен техник в гимназията, защото самолетите и летенето са му слабост и мечта, но решихме, че може да си следва мечтата и по други начини.

# 61
Loshana ще се радвам след началото на учебната година да споделите отзиви за Хенри Форд от първо лице. Към момента е едно от първите желания на моя младеж. Аз имам  известни колебания, дали не е по-добре да се насочи към не толкова специализирано училище и ако реши, че това е посоката, да се насочи към съответната специалност в университет.

здравейте,
Последно мъжкият набор се отказа от Хенри Форд и се записа в 14 СОУ Асен Златаров, с хуманитарен профил - история и география.
Причината да се откаже беше, че там бяха приети стари негови съученици - големи дразнители и проблемни деца. Той много искаше да става авиационен техник в гимназията, защото самолетите и летенето са му слабост и мечта, но решихме, че може да си следва мечтата и по други начини.
Разумно решение сте взели. Хенри Форд можеше да бъде една чудесна професионална гимназия, защото има условия за това, но реалността е такава, че там влизат деца без всякакви стремежи и желания да правят каквото и да било и с много нисък бал съответно. Познавам учител от там. Накрая едва изкарват изпитите с тройки.

# 62
Здравейте,
Професионална гимназия “ Княгиня Евдокия “ се оказа пълно дъно за нас. Само на приказки са. Търся къде да преместя детето, но навсякъде където се обадя няма места. Все пак гледам да не е толкова западнало училище.

# 63
Вижте сайта на руо. Там има секция за свободни места.

# 64
Здравейте,
Професионална гимназия “ Княгиня Евдокия “ се оказа пълно дъно за нас. Само на приказки са. Търся къде да преместя детето, но навсякъде където се обадя няма места. Все пак гледам да не е толкова западнало училище.

Какво не Ви харесва?

# 65
Сутрин нямат ток, качват се по стълбите на тъмно. Тоалетна по една на етаж, а на 2 етаж липсва такава. На първи и трети една тоалетна- обща за момчета и момичета. Ме по е една за пол- една за двата пола. Физкултурния салон още е в ремонт сутрин ги изкарват на студа. Лафката още не работи, тичат в голямото до магазинчета, после им пишат закъснения. Дисциплината не е на ниво. Много от  момичета са “ биячки”- заяждат се, бутат се. Големите ученици също блъскат по стълбите. Ние не случихме и на класна та това още повече завършва картинката.

# 66
Сутрин нямат ток, качват се по стълбите на тъмно. Тоалетна по една на етаж, а на 2 етаж липсва такава. На първи и трети една тоалетна- обща за момчета и момичета. Ме по е една за пол- една за двата пола. Физкултурния салон още е в ремонт сутрин ги изкарват на студа. Лафката още не работи, тичат в голямото до магазинчета, после им пишат закъснения. Дисциплината не е на ниво. Много от  момичета са “ биячки”- заяждат се, бутат се. Големите ученици също блъскат по стълбите. Ние не случихме и на класна та това още повече завършва картинката.

Ужас. Благодаря, че споделихте.

# 67
Наистина много лошо звучи, дано успеете да преместите детето. А училището е в добър квартал, защо така са го оставили да западне

# 68
Преди няколко теми написах за училището, че минавайки ми правят много лошо впечатление момичета, които на талази пушат навън. С груб език, вулгарни и тн. Тогава ми наскачаха хора, че било в хубав квартал и до метрото, значи нямало как да е така. И че в други училища се пушело.
Само че тази грубост и пошлост, която се вижда, аз не съм я срещала пред други училища с пушещи, явно си е показателна. Жалко, че понеже не е “от първа ръка”, а само странично наблюдение, не е могло да влияе на нечий избор.

# 69
Аз вчера почнах да пиша, за да си похваля нашето 47мо училище. Макар че мненията тук не бяха благосклонни, но на този етап аз съм доволна и от малките класове, и от 8 клас. Децата не са невъзпитани в 8 клас. Голямата част от тях пътуват от някъде, вкл. от много далеч. Учителите изискват да се пишат домашни и да се пише в час, като тетрадките се проверяват кой е писал, кой не е писал. Домашни работи също се дават. Карат им се, ако бърборят в час и ги разместват по чиновете с по-малко говорещи.
Което щях да напиша е, че в класа пушат 3 деца - и това са момИчета. Пушили са от изкуствените цигари, учителите са ги видели и в часа на класа е коментирано. Класната им е по биология и е много мила. Малко е отнесена, обаче е добронамерена. Опитала се е да ги мотивира да се откажат от пушенето - но, все пак, това е ангажимент на родителите основно, не на класната.

# 70
  • София
И аз преди живеех в квартала и също съм с отвратителни впечатления от учениците там /не само от там, но те се обсъждат сега/.

# 71
Директорката е доста надута и тя и учителите говорят за училището все едно е….. не знам , все едно в върха. На родителската ни на легнаха да говорим и да не допускаме децата да ходят с грим, маникюр, къси блузки и панталонки. Познайте от тяхна страна има ли контрол?? Никакъв. Сами си казаха, че от административните паралелки няма къде да водят децата на стаж. Уж танци, волейбол….. нищо такова. Нямахме избор вече, на трето класиране я записах там. Много ме е яд. Децата са страшно невъзпитани , съжалявам, но това е истината. Надявам се да успея да преместя детето си. Гледах локацията и квартала, но само това е Ок, всичко друго е нула.

# 72
Изберете си училища, в които искате да преместите детето и отидете на място да говорите с директорите. В повечето има списък с чакащи, в който ще го запишат и, когато се освободи място, ще ви се обадят, за да ви предложат да го преместите.

# 73
Започнат ли да говорят как децата не трябвало да се носят и гримират, да знаете, работата е изпусната.

# 74
  • София
Директорката е доста надута и тя и учителите говорят за училището все едно е….. не знам , все едно в върха. На родителската ни на легнаха да говорим и да не допускаме децата да ходят с грим, маникюр, къси блузки и панталонки. Познайте от тяхна страна има ли контрол?? Никакъв. Сами си казаха, че от административните паралелки няма къде да водят децата на стаж. Уж танци, волейбол….. нищо такова. Нямахме избор вече, на трето класиране я записах там. Много ме е яд. Децата са страшно невъзпитани , съжалявам, но това е истината. Надявам се да успея да преместя детето си. Гледах локацията и квартала, но само това е Ок, всичко друго е нула.
Съветът ми е да си направите списък с няколко училища (колкото се може повече, за да имате повече шансове) и да следите периодично, всяка седмица, сайтовете им. Сайтът на руо може да ви помогне единствено с линк към страниците на училищата, но не и със списък на свободни места.

Общи условия

Активация на акаунт