Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 11

• 62 686
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia, Bulgaria
Мнението ми за 44 училище е отпреди няколко години с дете до 7 ми клас. Доста от учителите от прогимназията преподават и в гимназията. От тези които преподаваха на дъщеря ми не бях особоно доволна, с изключение на математичката. По припордните науки дъщеря ми нищо не научи в прогимназията, а е старателно и ученолюбиво дете. Английският също не се учеше както трябва. За мен си е квартално училище, но май приемният бал се повишава с всяка година. Наскоро минавах покрай бъдещата гимназия в Хаджи Димитър и поне отвън ми се видя напълно готова и доста представителна сградата.
Аз точно от директорката съм с много добри впечатления -- дългогодишна директорка,адекватна, диалогична и познаваше всички деца поименно.

# 586
Здравейте, аз съм в 9 клас и тъй като ми предстои преместване в друго училище, бих искал да чуя мнения за няколко училища - 23 СУ, 21 СУ, 121 СУ, 127 СУ, 7 СУ, 2 СУ и ПГ по екология и биотехнологии Проф. Асен Златаров. Нека мненията да са свързани с учителите, средата, дисциплината и всички други подобни неща. Също, ако имате информация, ми кажете трудни ли са приравнителните изпити в тези училища. Благодаря предварително!

# 587
  • София
Mandi84, сигурно ли е, че гимназията ще е в Хаджи Димитър, дали от началото на учебната година ще се премести? Благодаря, че напомнихте за нея, това е възможност, ще го имаме предвид при редене на желанията.

# 588
  • София
Mandi84, сигурно ли е, че гимназията ще е в Хаджи Димитър, дали от началото на учебната година ще се премести?
Да, в Хаджи Димитър. Това реално е училището, в което учих аз, но имаше пожар, за кратко не учихме докато се преместим в новата сграда. После след време стана социални и сега пак училище. Добре върви ремонта, фоколкото разбрах уж директорката се стараела да е от тази година, но ако не от догодина.

# 589
Здравейте, аз съм в 9 клас и тъй като ми предстои преместване в друго училище, бих искал да чуя мнения за няколко училища - 23 СУ, 21 СУ, 121 СУ, 127 СУ, 7 СУ, 2 СУ и ПГ по екология и биотехнологии Проф. Асен Златаров. Нека мненията да са свързани с учителите, средата, дисциплината и всички други подобни неща. Също, ако имате информация, ми кажете трудни ли са приравнителните изпити в тези училища. Благодаря предварително!
Каквото и мнение да чуеш, ще е субективно. Няма гаранции, че при теб нещата ще са така, както са според нас. Иначе за 23 СУ: Сградата и мястото са хубави. Част от учителите харесвам, друга - не. Държи се на дисциплината. Отсъствия не се допускат без извинителна бележка. Учителите се опитват да наложат дисциплина в час. На голяма част се отдава, а на друга- не. Приравнителният изпит зависи от това, какъв профил си и за какъв кандидатстваш. В 23то се учат английски и италиански. Има профили "Инономическо развитие" и "Предприемачество". Така че, не знам какъв ще трябва да държиш, но като цяло изискванията за оценка, според мен, са високи. Ако не учиш, ще имаш ниски оценки.

# 590
Каквото и мнение да чуеш, ще е субективно. Няма гаранции, че при теб нещата ще са така, както са според нас. Иначе за 23 СУ: Сградата и мястото са хубави. Част от учителите харесвам, друга - не. Държи се на дисциплината. Отсъствия не се допускат без извинителна бележка. Учителите се опитват да наложат дисциплина в час. На голяма част се отдава, а на друга- не. Приравнителният изпит зависи от това, какъв профил си и за какъв кандидатстваш. В 23то се учат английски и италиански. Има профили "Инономическо развитие" и "Предприемачество". Така че, не знам какъв ще трябва да държиш, но като цяло изискванията за оценка, според мен, са високи. Ако не учиш, ще имаш ниски оценки.
В момента уча екскурзоводско обслужване с първи език английски и втори италиански. За 23 искам да запиша по-скоро икономическото развитие, но и предприемачеството е вариант. Ако уча италиански ( 2 часа на седмица) като втори език, то това означава ли, че ще ми отпадне приравнителния по него (предполагам, че и по него има изпит)?

# 591
  • София
Паралелките с профил "предприемачески" и профил "икономическо развитие" са с първи език английски РИЧЕ и втори италиански. Ако ти сега учиш първи английски РИЧЕ или ИИЧЕ и втори италиански, няма да държиш изпити по двата езика. По всички останали предмети ООП също няма да държиш изпити. Двете паралелки в 23-то учат ИУЧ предприемачество и евентуално само за него може да ти се наложи някакъв изпит. Трябва да попиташ директно в училището, като представиш досегашния си учебен план от 8-ми и 9-ти клас. Трябва също така да има свободни места в тези паралелки, за да можеш да се прехвърлиш.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 13:09 от sanaka

# 592
  • София
Здравейте,може и да е обсъждано, но има ли прилични училища с география и испански или френски език?

# 593
Има доста училища, с история и география. Дори СТЕМ.. Дори и люлинските училища предлагат география и история като трети/четвърти профил. Конкретно, с френски не съм гледала.

# 594
  • София
18СУ предлага френски език а история и география могат да бъдат избрани за профили.

# 595
  • София
Здравейте,може и да е обсъждано, но има ли прилични училища с география и испански или френски език?
Вижте 1во, 127 мо, ако търсите прилично училище, има избор там. Може да се избере испански сега, например, а след 10 клас, профилите, като си решите тогава, география и т.н. Или да, френски в 18сто също ..

# 596
Има доста училища, с история и география. Дори СТЕМ.. Дори и люлинските училища предлагат география и история като трети/четвърти профил. Конкретно, с френски не съм гледала.
Можете ли да препоръчате някое люлинско училище, или само ги споменавате?

# 597
Разглеждах им стем профилите на всички профилирани паралелки в района какво учат във втори гимназиален етап.
И затова споменах.

# 598
Здравейте, може и да е обсъждано, но има ли прилични училища с география и испански или френски език?
17 СУ "Дамян Груев" се намира в Западен парк, в близост до метростанция Вардар. Много е удобно за децата от Люлин и района.
След 7 клас се учи много хубава и лесна за развиване като бизнес след като се завърши, специалност: нарича се Аниматор в туризма, но реално се изучават три специалности и децата ви ще се подготвят по всяка от тях:
Туризъм.
Анимация на деца и възрастни.
Ресторантьорство.
И трите направления дават широки възможности на учениците, ако в бъдеще решат да се занимават с някое от тях, да стартират успешен бизнес без много пари, което е много добър старт в живота.
Изучава се френски език.
А от тази година мисля, че и английски.
Училището е спокойно. Учителите са добри, а заместник директорите, които отговарят за сигурността и нормалното пребиваване на детето ви в училище са много добри специалисти и хора.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 17:50 от ladychar86

# 599
  • София
Вижте 1во, 127 мо, ако търсите прилично училище, има избор там. Може да се избере испански сега, например, а след 10 клас, профилите, като си решите тогава, география и т.н. Или да, френски в 18сто също ..
Благодаря ви, сега сме в 127 и изобщо не ни допада,но като гледам приличният бал за там,може след 7 клас да е по-читаво,та и това ще пишем в желанията.

Общи условия

Активация на акаунт