❤️Майски бебета 2024-Тема 3❤️

• 20 952
  • 745
  •   2
Отговори
# 225
Аз ги слагам на принципа че на нас не са ни слагани такива, за това и на децата не слагам. Надявам се да не съм сгрешила, за сега и с баткото всичко е наред Simple Smile

Че ротавирусната ваксина за първи път става достъпна едва 2006 и то за Щатите, как ще ни я сложат на нас 😄

# 226
Аз работя в болница. При нас трябва да работиш 15дни за да ти актуализират заплатата и да можеш да ползваш платен отпуск

# 227
Доколкото съм чела от файла на Фурлакис гънките се гледат по някакъв параграф за дисплазията, нооо като някаква много последна точка за наблюдаване. Аз също мисля, че нищо не значи пък и най-малкото сте били на ортопед. И при нас на едното има 3, а на другото 2 и ортопедът си каза, че всичко е наред.

С баткото, заради Ковид + обявена пандемия, пропуснахме ротавирусната ваксина, но сега на малката сме се разбрали да е дадем.
Бяхме днес на консултация. На точно 3 месеца е 6300, 63см.
Нещо, което забелязах обаче и ме притеснява е разминаване в гънките на крачетата (на едното има две, а на другото само една). Бяхме на ортопед около 40-тия ден и той проблем не видя.
Днес сестрата ми каза, че ще се следи и ако се наложи отново трябва да е заведем на преглед при ортопед.
Има ли някой друг със сходен проблем?

# 228
На мен педиатъра ми каза, че ортопеда гледа първо гънките и щом нищо не е казал, значи всичко е ок.

# 229
Здравейте, момичета.
От няколко дни бебчо има разстройство,но не беше силно изразено-акаше веднъж на ден и беше по-воднисто.
Но днес е по-сериозно положението- до сега е акал 3 пъти и е буквално като вода.
Педиатърката отново не вдига и не знам какво да правя.
Да предприемам ли нещо или да изчакам до утре и да го водя при нея?

# 230
Аз бих дала,но не знам какво нямам никакъв опит с разстройство.....
Може би пробиотик,ентерол,но за бебе нз става ли...
Или попитайте в аптеката какво ще препоръчат...и все пак на лекар

# 231
Ентерол може, но ако имате възможност го заведете на лекар, бебетата бързо се обезводняват.

# 232
Аз пък си признавам, че идея си нямах, че трябва да се връщам на работа за 10 дни. 😀 Но пък се замислих, че съм учителка и наистина ще имам доста натрупан отпуск...

# 233
За първи път чувам, че може би ще трябва да се връщам. Но в моето работно място досега не е имало такава практика. Просто от майчинство директно ползваш отпуск.

# 234
То идеята на връщането е актуализирането на заплатата. Защото в повечето случаи натрупаният отпуск се изплаща на база старата заплата, а в повечето случаи има увеличение за тези 2 години. Иначе не е задължително.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 22:23 от Denittsa

# 235
И това е за държавните служители. Едва ли частник ще гори от желание да се върнете, да актуализира заплатата ви и да изплати натрупания отпуск на база новата заплата.

# 236
И това е за държавните служители. Едва ли частник ще гори от желание да се върнете, да актуализира заплатата ви и да изплати натрупания отпуск на база новата заплата.

Именно. Аз затова питах за държавните служители ли става въпрос.

# 237
Всички ваксини мислим да слагаме. Ротавирусната мина вече, сега е наред за менингит (тя е по желание тук).

Аз ще се върна след първата година на работа, но на половин раб. ден. Това ако останем тук, иначе ще си търся нова работа. Не е релевантно към въпроса на Мими, но да си кажа 😁

# 238
Здравейте, на кой днес след цикъла ходите за цитонамазка?

# 239
Да се похваля. Моя втори цикъл е неболезнен, преди бремеността беше. Днес 5ти ден буквално само зацапва Hug

Общи условия

Активация на акаунт