Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 39 061
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
Защо през август? Потърси ноември/декември.
Ако става въпрос за сондаж, аз мисля че август е добър месец. Препоръчва се да се прави в сухите месеци.

# 76
  • In the land of Never Never
Здравейте, предстои ми ремонт на голяма тераса, 41 кв.м., П-образна около апартамента, гледа към на морето, директно изложена на всички въздействия като ураганен вятър, проливни дъждове, ниски и високи температури. Сегашната настилка е от някакви гранитни плочи, в крайно лошо състояние.

Апартаментът е от 2012 година, ползва се лятото. На тавана на апартамента под мен и на стените на моя всяка година има поражения, големи участъци паднала и олющена мазилка.
През годините сме се борили с различни средства, полагахме върху плочите специални лакове,  но те не издържат дълго. Последното беше някакво прехвалено плътно покритие, което щяло да издържи пет години, с гаранция, два пъти идват да го кърпят и сега е четвъртата година, напълно се отпори от предната част, а другата е навсякъде с дупки и цепнатини.
Не е въможно да се слага ново покритие с много различни слоеве върху старата настилка, защото ще вдигне нивото. Прозорците са френски тип, до долу, и новата настилка би навлязла в дограмата. Вероятно трябва да се махне старата настилка и наново да се полагат изолации и плочки, или да се сложи ако има някакъв изолационен материал, който да е тънък няколко милиметра.
Работата се усложнява и от това, че ако се кърти старата настилка и се прави изцяло, трябва да се размонтира парапета. Поради това, че балконът е П-образен, парапетът е доста дълъг.
Търся съвет, каква настилка може да препоръчате, която да е с най-добрите изолационни свойства.
Четох, че микроциментът може да се използва и като изолация, и като завършващо покритие ,тоест да не се слагат плочки отгоре. Цялото покритие е три милиметра, което означава, че няма да пречи на прозорците и може да не се маха парапета. Но четох също, че най-отгоре се слага изолационен лак, което много не ми вдъхва доверие, защото лаковете обикновено се нанасят на тънък слой и лесно се изтриват, или люпят. Тоест самата настилка явно не е достатъчна като изолация, а се слага лак, който може да падне лесно.
Получих и препоръки от познати за изолационните качества на настилките Сика.
Някой има ли представа, какви настилки биха били за най-добри за подобна тераса? Моля и за някакви препоръки също за полагането им. Благодаря!

# 77
Здравейте, предстои ми ремонт на голяма тераса, 41 кв.м., П-образна около апартамента, гледа към на морето, директно изложена на всички въздействия като ураганен вятър, проливни дъждове, ниски и високи температури. Сегашната настилка е от някакви гранитни плочи, в крайно лошо състояние.

Апартаментът е от 2012 година, ползва се лятото. На тавана на апартамента под мен и на стените на моя всяка година има поражения, големи участъци паднала и олющена мазилка.
През годините сме се борили с различни средства, полагахме върху плочите специални лакове,  но те не издържат дълго. Последното беше някакво прехвалено плътно покритие, което щяло да издържи пет години, с гаранция, два пъти идват да го кърпят и сега е четвъртата година, напълно се отпори от предната част, а другата е навсякъде с дупки и цепнатини.
Не е въможно да се слага ново покритие с много различни слоеве върху старата настилка, защото ще вдигне нивото. Прозорците са френски тип, до долу, и новата настилка би навлязла в дограмата. Вероятно трябва да се махне старата настилка и наново да се полагат изолации и плочки, или да се сложи ако има някакъв изолационен материал, който да е тънък няколко милиметра.
Работата се усложнява и от това, че ако се кърти старата настилка и се прави изцяло, трябва да се размонтира парапета. Поради това, че балконът е П-образен, парапетът е доста дълъг.
Търся съвет, каква настилка може да препоръчате, която да е с най-добрите изолационни свойства.
Четох, че микроциментът може да се използва и като изолация, и като завършващо покритие ,тоест да не се слагат плочки отгоре. Цялото покритие е три милиметра, което означава, че няма да пречи на прозорците и може да не се маха парапета. Но четох също, че най-отгоре се слага изолационен лак, което много не ми вдъхва доверие, защото лаковете обикновено се нанасят на тънък слой и лесно се изтриват, или люпят. Тоест самата настилка явно не е достатъчна като изолация, а се слага лак, който може да падне лесно.
Някой има ли представа, какви настилки биха били за най-добри за подобна тераса? Моля и за някакви препоръки също за полагането им. Благодаря!

Морският въздух е много агресивен, в Гърция съм виждал кородирала алуминиева дограма на първа линия. За тия неща тях трябва да питаш или по-добре някой съсед, че на всичкото отгоре на нашето море не са изключени и цикли на замръзване през зимата.

# 78
Здравейте, някой знае ли на какъв етап от строителството може да се вземе адрес? В имота никога не е имало нещо построено.

# 79
В какъв смисъл да се вземе адрес? Да има административен адрес имота или вие да си направите адресна регистрация, тоест човек?

# 80
Здравейте, някой знае ли на какъв етап от строителството може да се вземе адрес? В имота никога не е имало нещо построено.
Първо в кметството и там ще ви издадат Удостоверение за административен адрес. Или с ел.подпис на адрес https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshtinsk … irani+uslugi/2018
След като го получите, трябва да заявите в Агенцията по кадастъра, за да го нанесат на картата.

# 81
  • София
На мен за издаване на административен адрес ми искаха удостоверение за въвеждане на експлоатация.

# 82
  • Пловдив
Аз също представих УВЕ ,при молба за административен адрес .

# 83
Аз го подадох през egov.bg само със заявление и Нотариален акт. В сайта не се искат други документи. Иначе леличките на бюрото може да искат и сълза от еднорог ...

# 84
  • Пловдив
Сега се сетих .Заблудила съм се  за УВЕ .С Нотариален акт беше и в кметството .Направо ми отвориха картата да си избера номер Simple Smile

# 85
Да, точно за административен адрес става дума. Някаква лелка в кадастъра казала на тъста ми, че като се построи къщата, тогава можело. Което ме бърка, защото искам да си прокарам оптичен интернет до мястото, за да закача камера още преди да съм почнал строежа, за което ми искат адрес. Но от казаното от вас разбирам, че всъщност може. В случая предполагам, че ако нямам електронен подпис заявлението се подава в район Витоша, където седи и кмета. Благодаря много!

# 86
Hipocampus, един електронен подпис струва 36 лева за 3 години, не си причинявай близки контакти с администрацията ...

# 87
Аз също електронно си изкарах административен адрес. Не помня обаче какви документи трябваха. Нямаме все още УВЕ.

Позвах подписа на EvroTrust . Преди време можеше да подпишеш няколко документа безплатно. Сега не знам как е.

# 88
  • In the land of Never Never
Скрит текст:

Морският въздух е много агресивен, в Гърция съм виждал кородирала алуминиева дограма на първа линия. За тия неща тях трябва да питаш или по-добре някой съсед, че на всичкото отгоре на нашето море не са изключени и цикли на замръзване през зимата.
Благодаря за мнението, но ние с другите съседи в блока, всички сме в чуденка какво да правим. Некачествено строителство, на първо място. Има още един блок наблизо, той е даже малко по-рано построен, и той изглежда доста по-опърпан.
Местните хора, които имат къщи към морето, не правят прозорци, или правят малки. Или слагат остъкляване на терасата. Ама ние на, нали искаме гледки и море лятото, това е резултата. Остъкляване няма как да направя, тя е под ъгъл,  и няма да позволят, заради визията на блока, а и не искам.
Но вече би трябвало да има добри материали които да вършат работа, даже и при такъв климат. Едно време, ясно, че са слагали това което съществува от време онО.
Та за материалите е въпроса, кои наистина са устойчиви.

# 89
Адресът си може да го видите от адм. карта на кметството ви. На място или онлайн.
Най-висок клас хидроизолация за външни условия без допълнителна защита са полиуретановите системи.

Общи условия

Активация на акаунт