Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 38 958
  • 764
  •   1
Отговори
# 60
И ние сме с мрежа. Скоро ще показвам завършена изцяло от всички страни ограда с камък и настилка от неформен камък на пътеките и двора. Ще правим и навеси. С това се занимаваме сега.

# 61
  • тук-там
Привет. Ние затваряме покрива вече. Някой има ли открита и закрита веранда изцяло с травертин, под и стени? Как се държи във времето? Полиран или шуплест да избера?

# 62
Аз имам вътрешно стълбище с полиран травертин. Красиво, но не се държи добре. 😆
Там където се минава най-много, гланцът вече е позахабен(живеем 2 души 3-4г)и също попива течности. Скоро бях забравила торбичка с картоф/морков/чушка и аз не знам какво, което се беше втечнило и протекло. Не съм разбрала, че не е празна и съм я метнала в кошницата за дърва, където стоят и други торбички. Лекето което се образува не можах да измия с абсолютно нищо.
И камина имам облицована с полиран, там си е ок, защото си стои за красота, не я палим. Пробва я майсторът след като я направи и това и беше кариерата.😆
След травертина, без преход следва полиран гранитогрес, който е навъртял същия стаж и стъпки, но гланцът му си стои непокътнат.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 13:34 от Чи лу

# 63
Здравейте. Колко би струвало събаряне и извозване на къща 150кв за София?

# 64
Здравейте, някой има ли актуална информация, как вървят цените за сондаж. Става въпрос за региона на Варна. Направих си проучване с една фирма, според която трябва да се изгради сондаж на колко 70м дълбочина. Предварително ми бяха обявили цена около 220-250лв на лин.метър. Пуснах запитвания към доста други фирми, които намерих в нета преди няколко дена. Досега, само една ми върна реална оферта за според която става на въпрос за около 23.хил лева за изграждане на сондажа. И това е без помпата.
Толкова ли вървят цените, защото на мене ми се струва доста скъпо? Аз, освен това чета разни мнения в нета за около 100-150лв на лин.метър, което е почти двойно по малко от оферттата? Реално ли това?

# 65
  • София
Цените от 100-150 лв/л.м вече не са актуални.
Това лято наши съседи проучваха, за София област, цените са 180-200 лв/л.м. Ако се копае в скала, е по-евтино, можело да слезе до 170-180 лв.
Не знам доколко ще се успокоят цените след лятото. Сега явно имат много работа. А ваденето на вода от сондаж не  е като копаенето на кладенец - при него задължително се прави в най-сухият месец, за да се види къде е минимумът на подпочвената вода.

# 66

Някой има ли идея?

# 67
Здравейте, преди 2 г. в района на Кюстендил го направиха за около 4 хил. лв. Имаше фирма, която искаше 10 хил. Търсих и питах доста.

# 68
Алфа Херинга, нашият сондаж го биха миналото лято по 85лв лин. метър, но при нас е скала и каза, че това е по-евтиния вариант.
За мека почва ни бяха дали 100лв, като в това влизаха и тръбите.
Не вярвам за една година цените да са се вдигнали двойно чак.
Другата особеност е, че при нас дойде един частник, който си работи сам, а не голяма фирма. Вижте дали в селата или малките населени места наоколо някой не извършва тези услуги.

# 69
Между 10000 и 40000 - не се шегувам, такива бяха офертите.

Rocket, може ли да ми дадеш контакт и за кой район.

# 70
dreamingfly, за контакт ще питам мъжът ми, иначе за района на Стара Загора.
Майче от Богомилово или Ракитница беше човекът, ако ти говори нещо.

# 71
Алфа Херинга, нашият сондаж го биха миналото лято по 85лв лин. метър, но при нас е скала и каза, че това е по-евтиния вариант.
За мека почва ни бяха дали 100лв, като в това влизаха и тръбите.
Не вярвам за една година цените да са се вдигнали двойно чак.
Другата особеност е, че при нас дойде един частник, който си работи сам, а не голяма фирма. Вижте дали в селата или малките населени места наоколо някой не извършва тези услуги.
Дали този човек работи в цялата страна? И ако да, може ли да пратите контакт. Може и на лично.

# 72
  • София
И аз бих помолила за контакти за сондажа, ако работят в цялата страна. около нас също вс казват, че е станало по около 200лв. Иначе, да миналата година бяха двойно надолу.

# 73
Rocket, ние сме в София, едва ли работи в цялата страна, но все пак пиши.

# 74
Защо през август? Потърси ноември/декември.

Общи условия

Активация на акаунт