Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 47

• 40 136
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме на морето и вчера обикалях и събирах идеи за козирки , имаше много допълнителни сложени , над веранди и тераси. Видях с винкел , две пръчки отпред ,като за колони и отгоре на козирката имаше фигури като ковано желязо ,за красота . Едните бяха с керемиди ,а другите с тази битумна хартия имитираща керемиди. Всеки прави преустройства в последствие  .

# 556
fani34, дали може да ми кажеш как автоматично управлявате тентата при вятър?
Гледам, че има метеостанции, които дават информация за дъжд и вятър, но може би трябва да има някакво междинно устройство, между мотора и данните от станцията, което да контролира процеса.

# 557
  • Варна
Тентата е с датчик за вятър. При силен вятър се прибира сама. Само трябва да има ток, разбира се. Ние непрекъснато си я прибираме и отваряме. Сутрин не пече, пече след обяд, отваряме, вечер прибираме . Всичко това с дистанционното. Ползваме я и зимата, като пекне след обяд. Преди бяхмес 2 огромни чадъра ( като в заведенията) . Но при много силен вятър трябваше да ги сваляме. Много сложно и тежко. Във Варна сме , а тук духа много

# 558
На коя фирма е? Къде я поръчахте?

# 559
Това с тентите е временно решение, докато плата на тентата не изгори от слънцето и после нови разходи. Вярно е, че е скъпо, но перголата е по-добрият вариант. Нашият вариант също излезе бая пари(10 000 лв. през 2022 г. Верендата на е горе-долу 6.80/2.90), но го решихме дългосрочно. Ползвахме си покривът на верандтата, който затворихме с безпрофилно остъкляване. За сянка отпред (юг) и от запад отвътре поставихме плътни ролетни щори. Когато е грее ги пускаме. Стъклата така изолират и поемат слънчевите лъчи, че дори сега зимата като е слънчево вътре верандата ни става топла и спокойно си стоим в нея да пием кафе и да хапваме. През другите сезона стъклата плътно се събират едно зад друго и е проветриво и прохладно. Освен това като е цяло стъклото без профили не ни закрива гледката.

Това е фирмата, която ни изгради остъкляването.
https://technoglassbg.com/product-category/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0 … ilno-ostuklqvane/

# 560
  • Варна
Дали пергола или сенник зависи кой какво иска. Аз категорично не исках конструкция отпред, не искам да си затварям гледката към градината . Исках единствено засенчване когато ми е необходимо.

# 561
Питането беше за пергола, затова го споменах. Перголите ако са направени качествено имат освен безпрофилно остъкляване и подвижен, автоматичен покрив. Т.е. като искате покрива се прибира или се затваря частично,  а при лошо време предпазва от дъжд, сняг и вятър.

# 562
  • Бургас
Моето предложение беше за по малък размер. Тази щора, която сложихме после видях вертикални тенти, на които платното е перфорирано. При него от вътре на вън се вижда. Аз само такива гледах, защото при нас е само западно слънцето и дори и да се сложи отгоре тентата отдолу пече косо.
Ето един пример, като си зависи и от самата веранда.

# 563
Здравейте дами и господа,
Надявам се да ми помогнете. Не знам въпроса ми дали е по темата. Става дума за сондаж за вода.
От половин година се опитвам да намеря фирма,която да свърши работата. Но след като уж се уточним да дойдат на място или телефоните са изключени или не вдигат. Даже последната ми уговорка е с фирма уж за цяла България (sondajite.com),след 15 .01...от тогава няма връзка с тези хора. Та въпроса ми е познавате ли сериозни хора, за тази услуга?
Става въпрос за село Радотина , 50 км от София

# 564
Здравейте,
Ние също сме на тема сондаж.
Утре ще дойде да гледа наш познат, който се занимава с това.
Ако е ок, ще ви изпратя контакти.

# 565
Здравейте,
Ние също сме на тема сондаж.
Утре ще дойде да гледа наш познат, който се занимава с това.
Ако е ок, ще ви изпратя контакти.
Супер, дано е нашият човек!

# 566
  • Варна
Миналото лято решихме да извикаме някой да проучи има ли вода при нас, на каква дълбочина. Съсед прави сондаж и ни препоръча негов съученик, хидроинженер, прави проучване и после сондира. Дойде на място, мери , много говори , взе парите и изчезна . Щеше да ни праща някакви схеми, скици, да се консултира с колеги. След повече от месец, ММ го търси няколко пъти получихме отговор, че може да се търси вода на 45 м. но най сигурно на 100м. дълбочина. Едно изречение , това за 350лв.
Междувременно сондажа на съседа пресъхна. Така, че има страшно много мошенници.

# 567
Направо ужас.
Ние имаме проучване с георадар, момчето сканира и послед ни прати файла къде се намира водата и на каква дълбочина- 500 лв .ни взе. На 25 метра е,но сигурно ще се бие до 30. ...ако има кой.Той мъжа ми започна ръчно(купи си някви ,,боклуци,, ), но е страшна мъка .Има камъни и колкото по-дълбоко ,толкова по-трудно се вадят. Но не можем да намерим човек ,да си му платим и да се приключва тая мъка Simple Smile

# 568
Пълно е с некадърници.
Аз само като си помисля вече за "майстор" и настръхвам.

# 569
Мисля, че сега не е подходящо време за сондиране, защото подпочвените води са по - високи от летните, т.е. ако сондирате сега и излезе вода на определена дълбочина е възможно през лятото сондажа да пресъхне. И да трябва да се сондира пак.

Общи условия

Активация на акаунт