ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 593
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
За памперсите на Лупилу смятам, че са много добри. Изпробвали сме 6 вида и Лупилу остават най-сухи при допир. Много са бюджетни, но това важи до 3ти размер. След това пропускат страшно много. Не понасям миризмата на Памперс. Пуфис са добри, но малко твърди ми стоят. Ние ще купуваме едновременно 1ви и 6ти размер памперси. Голямото дете отдавна може да стиска и казва, но прави стачка, защото не мога да се грижа за нея както преди и пишка в памперса на обяд и вечер.

# 586
Много майки са доволни от лидълските бебешки продукти като цяло.

Момичета, реших да споделя нещо с вас, което може би ще ви бъде полезно относно някои неща за багажа за болницата.
На мен, естествено, багаж не ми беше подготвен. Стана супер бързо всичко.

- нощниците трябва да са широки и дълги поне до колената, че ще ходите голи отдолу. Може да са стари, защото има шанс да се окепазят от разни интервенции, мазила...за 5 дневен престой 2 нощници са напълно достатъчни според мен. Ако са памучни или тип трико е най-удобно.

- мокри кърпи голям размер и тоалетна хартия - 2 ролки със сигурност ще ви свършат работа (до 2 след секцио особено, ще ви питат дали сте ходили по голяма нужда и ако ви дадат разхлабително може и 4 пъти в деня да се наложи)

- четка за зъби, паста, сапун, прибори за хранене и вода. Водата може да ви я носят на етапи близките. В болницата при мен санитарките ми помагаха с пренасянето на багаж. Не вдигате тежко вие! Само 1.5л вода да ви е тежкото вдигане след секцио ииииииии бебето!😀😀

- Бельо - нека е най-широкото и удобно бельо, ако може без ластици ще е чудесно..за да ви е свободно

- парфюм, дезодорант за освежаване😉

- постоперативни лепенки 10х20 размер, поне на мен вчера ми поискаха изненадващо и аз по случайност имах😑 по принцип и да нямах, щяха да намерят, но айде сега.....

- храната - близките със сигурност ще ви посещават всеки ден, но в един ден ако донесат две торбички с кутии с нарязани плодове микс и зеленчуци микс, като допълнение кисело мляко, бисквитки и т.н, ще ви е спокойно и няма да разкарвате никого повече от това. Съвет: помолете майките си или бабите си при възможност за храната, тъй като мъжете ..........какво да ви кажа, могат да донесат кроасани, чипсове, бисквити, плодови и кисели млека, все пакетирани работи....друго си е свеж зеленчук/плод..и то нарязан в кутии..ммм...Мама е велика!😀😀😀
Храненето след секцио е по особено: първия ден след реанимация никой няма да ви кара да ходите до wc по голяма нужда и ще ви дадат да ядете сухари и кисело мляко (само 2 кофички за целия ден), за да захранвате стомаха...и много вода..
- втория ден вече можете да си хапвате разни други неща, но по малко, защото ще ви питат дали имате газове. За перисталтиката е важно..трябва да се яде храна, която веднъж дневно да ви кара да ходите но голяма нужда, а през останалото време да не се налага нон стоп да пръцкате заради ядене на боб например, защото усещането след секцио преди отделянето на газове не е приятно. Обяснявам подробно нарочно. Все пак някои от вас ще преминат и през това.😀😀😀 споко не е страшно

- декларация за припознаване на дете от нотариус да извади таткото още в деня на раждането, за да не ви дойде като гръм от ясно небе както на нас нипдойде социалната и даваше зор за днес..та чак мъжа ми в бързината объркал една цифра в попълването и сега отново разкарвация днес в нотариус....(ако не сте женени и ще се прави тази процедура го уточнявам, иначе при брак не е нужно😀)
- поискали са от мъжа ми да купи памперси и мокри кърпи за бебето
- и хорица, аз бях дотук, защото моето бебче не е при мен още и багажът му е вкъщи...Вие сте на ход относно багаж за бебчето оттук насетне.

# 587
Анс,как си иначе?Движиш ли се вече нормално?Имаш ли болки?Бебчето как е?Дано всичко е наред с вас.
Значи зависи от болницата.На мен ми искат дефакто само комлект за изписване.Там още с хоспитализацията ти дават мешка с четка/паста за зъби,сапун,шампоан(малки дози),чехли,кърпа и др дребни неща.Нощници давали,но били с дълъг ръкав и ако искам да си нося.Превръзки дават,но жените предпочитали(според лекаря)Канпол и си купували.Тези от болницата ти се полагат и си ги взимаш за вкъщи.Дават помпа,но ръчна.Бебето те го обличат,но с какво🙄🙄🙄.
Всеки ден сменят превръзки,тъй като горния слой е лепен,а не шит.Също са от болницата.Храната е в голямо количество,вкусна и три пъти дневно.
Цената обаче за едно раждане,без значение секцио/вагинално,е около 3000лв(с всички екстри)

# 588
Полезна информация, Анс. И аз мисля, че в частните болници е различно, затова не коментирам какво ще нося в багажа. При мен в Щерев всичко осигуряват. Ще приготвям само бельо, чехли, козметика, дрехи за изписване, зарядно за телефон. Ще видя по-натам дали има и друго от списъка, което искат да нося, но са малко неща. Нощници дават с къс ръкав и копчета, много удобни и всеки ден ги сменят. Всякакви консумативи за майката и бебето също за осигурени. Ама да, за близо 3000 лв. би следвало да дават всичко.

# 589
Само да подчертая,че в тези 3000лв влизат и всекидневна консултация с акушерка за кърмене,с психотерапевт,150лв за припознаване,специални грижи от акушеро-гинекология и неонатология и вип стая.
Много ми е интересно обаче с какво обличат бебетата.Ще видя като специалисти как са чак,когато ще раждам.Но като хора са наистина уникални.През 15мин някой влиза да пита как си.До санитарката,която ми предложи да влезе с мен в банята и да ми помогне.Нали в третия месец ми се наложи да лежа там и се уверих с очите си.Принципно се заплаща и 40лв болничен престой,но си прехвърлих пенсионния фонд към техния представител(Дал бог) и не плащам нищо.Не знам.Колкото и да са добри,страха в мен расте.Колкото по-малко време остава,толкова повече се плаша.Според док вече няма проблем и за естествено раждане,но като не съм го преживяла,ме е страх.Секциото ме притеснява само спиналната,понеже не искам да усещам дори и допир.Нито пък да си стоя будна и да знам какво правят.Аз ще губя съзнание на 5 мин😁

# 590
  • UK
Здравейте и от мен, вече съм 34 г.с., което си е стряскащо. Прибрахме се от България, супер си починах въпреки големите жеги, правих плаж всеки ден, толкова леко се чувствах в морето докато се къпех, исках да си остана там до раждането. Майка ми и баща ми поеха голяма част от грижите по дъщеря ми, както и се грижеха за мен и най-накрая се отпуснах. Сега вече сме обратно в ежедневието, но съм още отпуска и сега ще отида до един голям бебешки магазин да разгледам и купя някои неща ако харесам. Снощи вече поръчах нещо - бебешко гнездо и няколко пелени от CottonHug, българска марка с много добри препоръки, погледнете нещата ако ви интересуват. Има и спално бельо за по-големи детски легла.

Утре съм при акушерка за бърз преглед, а от 36г.с. ще ме следят в болницата, в която ще раждам понеже ще се пробвам да раждам вагинално след секцио и трябва да ме следи лекар. Чак не ми се вярва как започна да лети времето. В неделя-понеделник боядисват детската, после чистим, пазаруваме дрешките и основните неща и мисля до края на другата седмица почти всичко да е готово че ще съм и на работа, а часовникът тиктака.

Да си кажа, моят голям страх беше от преждевременно раждане въпреки че никога не съм имала индикации, и всяка седмица я броя за успех. Много съм чела по темата, принципно има случаи на бебета родени в 23-24 седмица и спасени, но не знам дали не са с увреждания. Даже четох интервю с един неонатолог, който казва, че понякога по-хуманното е да се спре борбата за живота на толкова родени бебенца въпреки че винаги биха направили всичко възможно по силите им да ги спасят. Много тежка тема. Ние всички тук вече можем да сме спокойни, вярвам.

# 591
Ljoli, абсолютно. И за мен раждане на дете с увреждания ми е най-големия страх, а предвид хилядата пъти в които ме грозеше риск от преждевременно раждане съм в полу-паника от 3 седмици насам (а преди това пак в 12та седмица… в 24 седмица… в 28ма седмица… и общи взето след всеки преглед в Надежда ме плашеха, че има риск от преждевременно раждане). АГ-то пък в Майчин дом ме успокоява и все повтаря “спокойно, няма да родиш преждевременно, и ти и бебето сте добре, нямате симптоми, а и от 30та седмица вече си се раждат напълно здрави бебета”, но пак за мен докато не си стигна 37ма не е гаранция, че няма да настъпи някакъв проблем в неонатологията. Друго си е майчината утроба. И все пак с всяка следваща седмица, всеки следващ ден се успокоявам повече и повече. Вече единствения ми “страх” е да не изчака моя така любим Октомври месец и да се роди през Септември (или дори Август), което е бял кахър сравнение с увреждания, но пак ще се радвам на Октомврийска дата. Сладкото в случая е, че на 30ти Септември влизам в 37ма седмица и един вид след още един ден хем желание за октомврийска дата хем доносено бебе ще бъде.

# 592
  • UK
Ох, пък на мен ми се иска да съм родила още в края на септември (след 20.09 обаче), защото хем ще е в 38-39 седмица, хем няма да е октомври, който свързвам с най-тъжното нещо, което ми се е случвало; но пък може и да е знак, че октомври може да донесе и нещо хубаво! Нещо ми е емоционално, почнах да си мисля, ето, последно сме тук като трима, следващия път ще сме еди-къде си като четирима, мило ми е. Три години го чакахме това, процедури, операции, неуспехи, аборти, куп други трудности, но стигнахме дотук и съм супер благодарна.

# 593
И аз не желая октомври,понеже както писах и преди месеци,октомври най ми се върви.Каквото и да стане,все октомври съм в болници и по операция.3 имам,и 3-те са октомври.Сега и секциото ще е октомври.А миналия октомври си бях доста зле.Може би и затова имам страх от държавните болници.Доказани професионалисти работят там,но всичко е като по учебник.Не исках да съм в реанимация толкова време и им казах,че искам още на вечерта да се раздвижа.Не можело,работели еднакво с всички и трябвало да стоя там.И съм абсолютно убедена,че заради този застой от 28-30ч , се възстанових трудно.

# 594
Вече съм готова да идва октомври, аз си искам октомврийско бебе и то някъде по средата. Поне до 37 г.с да изчака, не ми се ражда пак рано. Между другото, може да сме обсъждали, но вашите мъже ще присъстват ли на раждането? Моят много иска пак да е там и тепърва ще го обсъждам с АГ. Друг въпрос е организацията с по-голямото дете, ако примерно се наложи през нощта да излизаме, без значение дали ще присъства или не, какво правим? Събуждаме бабите, които са наблизо? На съседка ли да я оставим? Чудя се много как ще протече, защото трябва да предупредя замесените лица.

Между другото, вече има тема за майски бебета 2025!!! Open Mouth

# 595
  • UK
Моят мъж категорично ще е с мен, като и при първото раждане. Не мога дори да си помисля, че няма да е.
Мислим майка ми или сестра ми да са тук като наближи раждането, за да останат с дъщеря ми, ако е нещо много спешно - предупредила съм 2 приятелки, които живеят наблизо и ще са на разположение ако се наложи. Не се тревожа, в такава ситуация всеки би оказал помощ, аз също съм го правила за други.

# 596
Моето не иска и да чуе.Каза че ще припадне вътре.Той прежълтява целия на мен като ми взимат кръв,пък на него като му взимат...Държа го за другата ръка и го успокоявам.Бонусът е,че ще бъда загрижена за него и няма да се вълнувам толкова какво се случва с мен.Ама той категорично не иска.Друг човек не може ли да влезе?Принципно питам.При нас се заплаща 200 лв присъствието,но от срам все не питам дали може да вкарам някой друг.

# 597
При мен таткото ще присъства на раждането. Споделяла съм ви, че присъства и на първото и това е най-емоционалният и съкровен момент откакто сме заедно и нямам търпение да го изживеем отново и с второто бебе ❤ За баткото съм уговорила бавачка, на която мога да разчитам, че ще се отзове дори и през нощта.

# 598
Моят също ще присъства. От самото начало сме го решили, а в течение на бременността на няколко пъти проверявам дали все още е на същото мнение - е. Честно казано, тази мисъл много ми допада - да сме задно, да мога да разчитам на подкрепа, да споделим момента. Вярвам, че това ще го накара да усети раждането много по-съкровено, отколкото ако чака отпред. А аз съм си почнала един списък с неща, които са ми важни по време на самото раждане (тук искат birth plan и доколкото е възможно, се придържат към него), и коментираме заедно отделните неща, за да може да е наясно и ако трябва, да настоява от мое име в случай, че аз не съм в състояние Simple Smile

Анс, златна си, благодаря за подробните описания! На мен ми попаднаха два интересни списъка за болницата и за бащите, ще ви ги снимам по-късно.

# 599
Здравейте на всички.Мие сме решили че ММ няма да присъства защото трябва и него да мисля там той хич не може да понася такива гледки.Само да кажа че днес бях на лекар да видя дали бебка е добре че от вчера бях с температура и не можех да я бутна.Добре е бебка даже е пораснала 1700гр е вече,а аз съм в 31+3 г.с.Иначе после си правих тест за ковид и ми излезе положителен и сега си лежа вкъщи и си пия хапчетата.Аз също ще съм в частна болница и там ми казаха че искат само лични принадлежности за мен,за бебето всичко е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт