ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 600
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Браво, момичета, радвам се, че всички имате добри новини на прегледите. Все така до края да сме. Ще видим при нас какво е положението в понеделник. Много ми се иска пак да успеят да му направят снимки. И дано е поне 1500, че малко се притеснявам с какви размери ще е.

Лунатичка, милата душичка, много жалко и за бебето и за майката. Това в коя болница е? Дано успее да се пребори. Аз съм чувала, че в чужбина понякога и от 22 г.с успяват да ги спасят, ама е много малък шанса. Уж 24 г.с ги водят, че вече имат шанс за оцеляване, но то кой знае с какви проблеми. Sad Просто на никой да не се случва толкова рано…

# 571
Аз сега се прибрах,че както казах имах и доста друга работа.Сега уж измери бебето както трябва и излезе 1430гр.Това е в 30+1.
 41 см е,плацентата е горе,предна,1-ва към втора степен на зрялост.Има си достатъчно околоплодни води.
Тоновете са перфектни според него,не се засичат контракции за около 40мин запис.
Акушерката ме разсмя.Аз с влизането си оставям раницата и отивам на кантара.Тя ми вика,че другите бременни изобщо не искат да се теглят.После ме пита на коя страна ми е по-удобно за тоновете,аз си исках по гръб.Тя се опита да ме разубеди,понеже една жена почти припаднала вчера,а на всички им прилошавало.Е,изкарах си 40 мин по гръб,постоянно приказваща и питаща нещо,без проблем.Горката през 5мин ме питаше дали се чувствам добре.
И сега лошата част.Не е от моя страна,но от началото приемам всяка бременна като част от семейството🙂.
Д-ра се забави и ми каза,че е бил на секцио 2ч и половина.Жена на 24г,първа бременност,24 г.с,изключително тежка прееклампсия.Едвам са я спасили.Бебето е живо,но няма и 600гр и според гинеколога и неонатолога няма шанс да оцелее.Все пак са го взели от неонатология ,за да се опитат,но най-малкото им бебе досега е била 680гр и е стояло в кувиоз около 5мес.А това според док дори дробчета няма.Господ да ги пази и да направи чудо да оцелее🙏.
Моят д-р знае,че съм силна психически и на всеки преглед ми разказва новостите при тях.
П.с.Надявам се да ме плаша никого с историята.Ние вече сме ги минали тези седмици и не дай си боже да стане нещо,нашите човечета имам огромен шанс да оцелеят и наддават.

Както казах един път вече, тук от здравната каса още от 24та седмица нататък казаха, че бебчета имат добри шансове за оцеляване.

Lunaticka, бебчетата ни заедно вървят по размер 🤭

Тя хубаво, че Sweety, ми каза, че си е в граници миналия път като беше 1117гр, на видеозона ми дадоха час за след 2 седмици, че мъничко им се видя. Сега докторката каза на границата точно, да се следи. Акушерката каза “гледа се всичко друго като плацента, води, кръвоснабдяване и щом е наред, може би просто е мъничко бебенце”.

Аз лично смятам, че моето тяло най-добре си знае работата и му се доверявам напълно. То нали трябва да излезе това бебче някак 😁 после да расте колкото иска.

# 572
Sweety, а аз днес спасих едно коте бебе. На разходката с кучетата го видях и ми стана жал. Пак, че една колежка го прибра,  че с Кайра щеше да е голям купон докато и ако свикне с котето.
Лунатичка, дано и бебето и майката са добре. И моето бебе върви долу горе като твоето. Моя термин е на 30.
При мен не е толкова голяма жега вече. По поносимо е времето.

# 573
Бравоо, sway, направила си добро дело. ❤️

Минах и аз преглед, в 32+4 бебчо е 1850, вече не е седалищно. Разказах на доктора за първото ми раждане, той каза, че сигурно ме е боляло толкова от окситоцина, без окситоцин било по-добре, но към 12-13ч може да отиде. Казах му, че искам секцио и така. Дано само не тръгне по-рано, че док. ще е малко в отпуск края на септ.

Лунатичка, вече и тонове ли ти правят? Колко често?
Ох.. тези тъжни теми.. по-добре да не ги коментираме. Sad Моля се за тях!
И на мен АГ ми сподели за лош случай, но няма да разказвам.
Нека бъдем позитивни! 😘

Радвам се, че са ви минали добре прегледите!

Мисля уикенда да сглобим кошарата. ☺️

Как ви минава иначе един ден, ходите ли още на работа? Купихте ли кошари, колички?
Малко остана!

Какво нямате търпение да правите/ядете/пиете спокойно, като вече родите и не сте бременни?
Аз нямам търпение да отида и да стоя 3-4ч на фризьор и маникюр (сега ми е все лошо и избягвам, боядисах се сама набързо), искам да ставам/лягам/спя и да се навеждам спокойно, да мога да водя нормален секс.живот, да пия вино, даже искам и 1 цигара да изпуша (отдавна ги спрях, но ей така за кеф), не на последно място искам да отслабна, да ходя на почивки и спа (дай Боже да сме здрави и да имаме финанси), да обикалям магазини, кино, концерти.. неща, които почти не правя сега (е само по магазини ходя) заради жегите и т.н.

# 574
Минавам и аз да се отчета,31гс+4д вече сме 1723кг и 39 см,плацентата първа степен.АГ ми даде списък за болницата да потготвям и да избирам дата за секцио от 08.10 и 12.10.Напарво немога да осъзная още колко малко остана.Готови ли сте момичета с покупките за бебето.Аз със дрехи съм готова даже малко прекалих,кошара и някой друг спален комплект.Не съм започнала още да пера и да гладя защото чакам да ми направят скрина за бебчо.Багажа за болницата почти съм си навзела всичко да ми е по спокойно.

# 575
На мен адски много ми се яде суши… голям фен съм, но стриктно спазвах ограничението. Също - вино. Твърд алкохол толкова не ми се пиеше, лятото с джин си правя цитрусови коктейлчета, но не беше толкова голяма мъка, виното повече ми липсва. Бирата криво-ляво с безалкохолната си утолявах жаждата за биричка и също не ми е липсвала кой знае колко. Майонеза. Казват, че купешката от магазина вече толкова проверки минава, че спокойно може да се яде, но аз пак я избягвах, само веднъж хапнах защото беше част от рецепта, която вече бях почнала и правих цял час. Басейн, вана, море, вода като цяло. Не съм влизала изобщо заради бактериални инфекции. Липсва ми да прегърна ММ силно без да трябва леко да се завъртам, че да не ми пречи корема и просто да съм активна.

# 576
Здравейте и аз да се включа искам да легна по корем и да се наспя в любимата ми поза,да изпия една бира и да изпуша една цигара.Да се оплача аз от днес съм болна осем месеца се опазих сега ММ беше и ме зарази макар че се пазихме един от други днес цял ден ми е мъка.Гърлото ме боли температура ниска и мускулите ме болят,но ще оцелея и мъничката ще е добре.Аз последно бях на преглед в 30+1 и бебка тогава беше 1500гр интересни сантиметри не ми каза АГ.Сега съм вече 31+2 би трябвало да е пораснала.А някой ако знае хубав лек за болестта ми ще се радвам да го чуя

# 577
Янинка, нямам какво да те посъветвам, но ти съчувствам! 🤗 Един приятел казваше “приятно боледуване л, ако ще боледуваш”, та бързо оздравяване ти пожелавам.

Аз искам да си чувствам тялото по-подвижно и свободно, не като спъната, буквано. Планирам  да запазя малко повече обем в тялото, имам предвид малко повече от преди бременността, с идеята ако мага да съхраня малко бюст поне, защото е голям и ще остане като печени чушки без план. И тук идва трудното. Обема трябва да е много стегнат, за да изглежда добре, а за това ще трябват различни спортове, за които няма да има физическо време. Имам план обаче 🤭 Една треньорка от България, работи онлайн. Това е.

Искам да си получа бебенцето и да се занимавам с него и с ММ, всичко друго съм правила и опитвала вече. Искам да се грижа за благополучието на семейството като основна работа.

Sweety, как става тази работа с фризьора за 3-4ч, чисто практически? Аз искам да ида сега, но все не се обаждам за час и фризьорката, която харесвам по това време е отпуска. Обаче после се чудя кой ще ми гледа бебето за 3-4-5 часа, като сложа и път.

Нищо не съм приготвила аз конкретно, чакам, но ММ започна да ме подбутва да при отвя куфарчето за болницата поне, обаче акушерката не ми даде списъка 😂 каза 34та седмица ще говорим за това.

# 578
В Мама и Аз в Плевен.Добра болница е,но явно бебчето е много мъничко.Иначе често имат родени по килограм и си се развиват.Моя позната работи(кара стажанството де)в неонатологията там и ми разказва.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 20:37 от Lunatichka92

# 579
На мен днес ми дадоха списък за болницата, но реално за бебето нищо не се изисква.
За мен пише нощници, чехли, тоал.принадлежности, чашка, вилица, лъжица, превръзки и изследвания.

Maya, абе айде 3-4-5ч трудна работа ще е в началото, ноо много ми се иска да се поглезя. Ще го гледа таткото! Ще изцедя кърма, ако имам. Ще видим. 🤣
Миналия път като родих и може би 2 сед. (не помня точно) по-късно с кеф отидох да се подстрижа късо тогава и боя, терапия, 2ч. ме нямаше.

Янинка, бързо оздравяване! Отиди при ЛЛ да ти изпише нещо.

Шишарче, аз 2-3 пъти ядох майонеза..

# 580
Аз нямам търпение да изпия една чаша бяло вино на терасата привечер и да се наспя по корем. Също така да ми заработи нормално мозъка и да се чувствам повече като себе си. Нямам търпение пак да стана “секси мамче”, за 6 месеца ще изкарам пак плочките. Grinning Ох, както и да правим нормален секс… без пречки помежду ни и без да се чувствам подута там долу. Joy Моите килограми се застопориха от две седмици на 65.7, имам още 2-3 кг, за да си стигна тези от предишната бременност.

Сега като ви слушам за размерите на бебето, ако ми кажат 1500 в 31+4 всъщност ще е малко, трябва май по-голямо да е? Малко се тревожа за това.

Относно вещите - остават ни дребни неща като кош за памперси, памперси, ваничка. Да изпера количката и да сглобим кошарата. Иначе подреждане и чистене вкъщи ми е в списъка за следващите седмици.

# 581
На мен днес ми дадоха списък за болницата, но реално за бебето нищо не се изисква.
За мен пише нощници, чехли, тоал.принадлежности, чашка, вилица, лъжица, превръзки и изследвания.

Maya, абе айде 3-4-5ч трудна работа ще е в началото, ноо много ми се иска да се поглезя. Ще го гледа таткото! Ще изцедя кърма, ако имам. Ще видим. 🤣
Миналия път като родих и може би 2 сед. (не помня точно) по-късно с кеф отидох да се подстрижа късо тогава и боя, терапия, 2ч. ме нямаше.

Янинка, бързо оздравяване! Отиди при ЛЛ да ти изпише нещо.

Шишарче, аз 2-3 пъти ядох майонеза..

Между другото Sweety аз откровено те питах, не на контра или нещо, понеже си мисля, че трудно ще стане тази работа първите 2-3 месеца и май по-добре да ида сега, за ужас на бабите 😂 и двете казаха да не ходя.

# 582
Честито Ans! Да ти е жива и здрава принцесата!

Аз днес бях на преглед, но моята АГ е със стара техника и не ме гледа. Само ме тегли, мери кръвно, корем и с нещо като тръбичка уж слуша тонове. За съжаление на успях да разбера колко е голямо бебето, а това много ме интересува в момента. Вторият АГ при, който ходя нямаше свободни часове за следващите 3 седмици.

# 583
Здравейте,

Аз съм Жужи 1.
Откраднаха ми телефона и паролата ми там остана, която е на профила ми тук. Това е на приятелка никът. Simple Smile
Пак намерих начин да съм с вас.
Като си взема нов телефон или полицията намери моя, пак ще съм си аз.

И аз съм много разсеяна.
Просто е .... нямам думи.
Надявам се след раждането да отшумява.

Ans,
Благодаря за хубавия подробен разказ.
Ти си героиня. 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Бързо възстановяване и скоро да се гушкате с бебката.  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Да ви кажа, че на третата морфология ми казаха, че е нормално хемоглобинът при бременна да е по-нисък и 119 било добре дори. Та ме поуспокоиха.

Относно виното, аз си позволявам рядко по една чаша бяло, но така ме загрява, че ставам вир вода. И без това ми е винаги жега откакто забременях и почти винаги ми се спи, двете неща ръка за ръка вървят. 🤣

# 584
mommy22, не го мисли. Ако всичко при теб е нормално, това че бебето евентуално може да е с някой друг грам и по малко или по-голямо не мисля, че е фатално. А и имайте предвид, че ехографа винаги дава отклонение в размерите.
На мен ми се яде диня - сладка и сочна. И може би един коняк с праскови. Пиенето не ми липсва особено.
Суши ядох наскоро с пиле, не ми се хареса особено. Липсва ми да не съм уморена от 1 час разходка. Ама.бебето като се роди може би ще съм уморена постоянно.
Не съм взела комплект за изписването, комплект за количката и кърпа за баня. Козметика също.
За себе си нищо не съм взимала. Имам списък от болницата там доста неща осигуряват. Даже и сак нямам.
Да вмъкна, че другата седмица в Лидл от четвъртък ще има бебешки ританки и клинове за бременни. Също и памперси на.промоция. не знам до колко са хубави на тяхната марка. Аз от там сега си взех чорапи и комплект гащеризон и боди с дълъг ръкав.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 21:14 от sway911029

Общи условия

Активация на акаунт