ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 636
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Mommy, понеже и на мен ми се случи, моите къси черни панталонки за тренировка ги бях сложила при бельото на ММ. Дори не съм разбрала, а и той. Сега на почивката ги извади, докато търсеше какво да обуе.

# 556
Ans, ти си нашата героиня. 😘 Малката бебка също.
Благодаря ти, че споделяш. 🥰
Знаеш ли, при първото ми раждане буквално умирах от жега, отказаха да ми пуснат климатик, да не съм изстинела 😱 и макар, че пиех тайно вода, не знам как издържах, честно. Така, че този студ в операционната, на мен ми изглежда по-добре.
Имайте в предвид, че в голяма част от болниците има и студенти (което е чудесно), ноо..
Забравяш за срама завинаги..
Скрит текст:
Никак не е яко, когато раждаш нормално и си така да кажем яко разкрачена.. да минат 15 млади момиченца и момченца да надникнат набързо

Mommy, аз също не мога да спя. Заспах в 3-4, станах 100 пъти да пишкам, вода да пия, на ляво и по гръб се задушавам, на дясно бебчо рита, снощи как застана ще ми пробие отстрани корема ме боля..
И аз съм много емоционална, според ММ много се смея, много плача и много крещя, от всичко по много. Не ме бил виждал никога така да се смея дълго и от сърце, чак бебето да подскача. 🤣

Лунатичке, много готини комплектчета. Успех с прегледа.

Mommy, понеже и на мен ми се случи, моите къси черни панталонки за тренировка ги бях сложила при бельото на ММ. Дори не съм разбрала, а и той. Сега на почивката ги извади, докато търсеше какво да обуе.

😁😁😁😁

# 557
Момичета, как сте? Как ви е желязото? Аз днес пуснах изследвания, досега не го бях пускала, освен витамините Елевит и флебодия (заради хемороидите) други добавки не приемам и съм доста изненадана да получа резултат 30.1 при референтни стойности 5-24. Не съм пила и едно хапче за желязо повреме на бремеността… хемоглобинът е в златната среда.

Обикновено бебетата го изпиват… някоя друга мама да е имала завишени резултати, без да е пила желязо? Аз и месо чак толкова не ям, пилешко 4-5 пъти седмично, телешко и свинско 1-2 за месеца…общия белтък ми е 65 при долна граница 66.

# 558
И аз днес събирам обратна връзка за желязото. Може ли някоя мама, която приема таблетки ли, на спрей ли и Не получава киселини да даде препоръка? Благодаря 🙏🏻

# 559
Моят хемоглобин беше нисък, както с първата, така и с втората бременност.
Първия път пиех Сорбифер, от него съм запомнила с извинение( че 💩 става много черно).
Този път АГ ми изписа Сидерал форте.
Много съм доволна, никакви странични ефекти и от предишните изследвания до сега, вече съм с нормални стойности.
Пия по 2 таблетки на ден.

# 560
Шишарче, друго изследвала ли си, феритин, ТЖСК? За твое успокоение може да пуснеш другия път по-подробно изследване. Дали си пила достатъчно вода преди издаването?

# 561
Феритин не, но Общ ЖСК (TIBC) ми е добре - 68.2 umol/L при референтни стойности 47 - 86. Чакам Б12 да излезне, гледам, че има закономерност между двете..

# 562
Аз пия Малтофер 2x100 mg от почти 2 месеца. Както Sugarr55 спомена, акито става почти черно, което е нормално при прием на желязо. Ако помните се оплаках в началото на приема, че ме запече, но след 1-2 седмици всичко се оправи и ходя всеки ден до WC без проблем и нямам странични ефекти. Не са ми пускали изследвания за желязо откакто го приемам.

# 563
Не е никакъв проблем леко завишено желязо.
Ниско ако е, тогава е проблем.
Съдържа се и в някои зеленчуци, пък и си хапваш месце, Шишарче.
Аз ям многоо по-рядко.

# 564
Супер ти е желязото, Шишарче! Моето преди малко повече от 3 седмици беше 5.03 mmol/L (референтни 6.6-26), с феритин 9.7 мг/L (референтни 13-150). След три седмици Сидерал форте, вчера желязото беше 5.01, а феритинът - 7.8, което ми говори, че не се повлиява от Сидералът изобщо. Същевременно, Б12 ми е супер в горния край на референтните. Днес имам консултация с хематолог да видим как да вдигнем бързичко желязото, че не остана.

# 565
Аз пия феро фолгамма 2*1 (изписано ми е 3*1) и спрей на Better you.
Отделно и б12.
Имам киселини, но са от храната, каквото и да ям. От желязото имам запек, но сега е по-добре.

Тук пак е ад, 36гр. Ходих да нося вода и храна на 1 котка, жадна горката.

# 566
Забравих да кажа, че Сидералът не запича (както и спрейчето на Better You), благодаря, че ме подсети, Суийти!

Колко хубаво правиш, че носиш вода на животинките, толкова много премрели от жажда кучета и котки видях напоследък...

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:16 от Moonlit

# 567
Ох горките животинки в тая жега! Браво, че храните и помагате. Ние всеки път в България правим каквото можем и си тръгваме с разбито сърце! Дано захладнее малко поне!

Разсмяхте ме се черния цвят на акото и загубените панталони! Поне губите панталонки, които не са много скъпи - аз от началните месеци си взимам нещо от хладилника и оставям вратата му широко отворена, сякаш цената му няма значение и тока също - търпението на приятеля ми е изумително, досега се сдържа да не каже нещо ‘о вратата на хладилника е отворена…ама нищо, мисля че работи’. Още не се е развалил напълно, но на 34 градуса едва ли ще издържи да охлажда околната среда дълго. Извинявала съм се, бележки съм си писала, нп главата бременна си мисли за нещо друго и си действа.

Благодарим Ans, за разказите - много ни помагат, особено на първескините. Тук също има студенти, не знам на раждането дали, но на ехографите ги изпитват понякога на бебетата ми и когато студентите кажат - има две аз започнах да се правя на шокирана и става смях! ‘Как така???????’ Горките студенти доста се потят, но да се учат, че трябват кадърни лекари.

# 568
Браво, Sweety 👏🏻👏🏻👏🏻🤗 Голям мор тази жега! А, тук такъв вятър излезе, че се зачудих чак къде ми е зимното яке, то е и пакетирано и вакуумирано 🤦🏼♀

Също голямо чакане за слънчогледова ферма, пък да узреят, пък да пуснат билети, да идем на фестивал и да направим бременна фотосесия! и сега като дойде време аз даже нямам гумени ботуши ако се изсипе някой дъжд, само бели кецки съм приготвила 😁

# 569
Аз сега се прибрах,че както казах имах и доста друга работа.Сега уж измери бебето както трябва и излезе 1430гр.Това е в 30+1.
 41 см е,плацентата е горе,предна,1-ва към втора степен на зрялост.Има си достатъчно околоплодни води.
Тоновете са перфектни според него,не се засичат контракции за около 40мин запис.
Акушерката ме разсмя.Аз с влизането си оставям раницата и отивам на кантара.Тя ми вика,че другите бременни изобщо не искат да се теглят.После ме пита на коя страна ми е по-удобно за тоновете,аз си исках по гръб.Тя се опита да ме разубеди,понеже една жена почти припаднала вчера,а на всички им прилошавало.Е,изкарах си 40 мин по гръб,постоянно приказваща и питаща нещо,без проблем.Горката през 5мин ме питаше дали се чувствам добре.
И сега лошата част.Не е от моя страна,но от началото приемам всяка бременна като част от семейството🙂.
Д-ра се забави и ми каза,че е бил на секцио 2ч и половина.Жена на 24г,първа бременност,24 г.с,изключително тежка прееклампсия.Едвам са я спасили.Бебето е живо,но няма и 600гр и според гинеколога и неонатолога няма шанс да оцелее.Все пак са го взели от неонатология ,за да се опитат,но най-малкото им бебе досега е била 680гр и е стояло в кувиоз около 5мес.А това според док дори дробчета няма.Господ да ги пази и да направи чудо да оцелее🙏.
Моят д-р знае,че съм силна психически и на всеки преглед ми разказва новостите при тях.
П.с.Надявам се да ме плаша никого с историята.Ние вече сме ги минали тези седмици и не дай си боже да стане нещо,нашите човечета имам огромен шанс да оцелеят и наддават.

Общи условия

Активация на акаунт