ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 230
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
И ние се върнахме от третия голям ехо преглед, бебчовците в 32+4 се измерват по 1850 и 1980, но разбира се това не е точна наука - наддали са добре от миналия път, което ме успокои, защото много искам да стигнем поне до 36 седмица и поне до 2500 за всяко, стискайте палци, а аз си им говоря да си растат и да си стоят на топличко вътре. (За мамите, които се притесняват на самите ехографи има +-200 гр на този етап разминавания понякога, така че си струва просто да се следят заедно с всички останали неща като плаценти и т.н. но наистина има много разлики, така че лекарите ще си кажат, ако трябва да се действа нещо)

Правихме и преглед за разкритие, защото съм близначешка мама, мина добре и няма разкритие и според позицията няма изглед за скорошно тръгване (да задържат вътре бобчетата много моля!). Прегледът не е приятен, но в никакъв случай не бих казала болезнен на фона на някои изказвания, така че смело като дойде, нищо особено не беше!

Щях да ви питам, някоя ползвала ли е електрическа помпа? Тук акушерката дава направление и се дава помпа в аптеката и то електрическа (поредното интересно нещо, по застраховката се дава). По нейни думи електрическата спестява много време, и според нея с две бебета най-доброто, което мога да направя е просто да ги слагам да стимулират постоянно, а ако използвам помпа да е електрическа, защото отнема малко време.

Иначе, кръвното ми беше лееееко завишено отново, та пускаме пак урина и всичко, но на тоновете беше ок, а и аз го меря всеки ден. Надявам се е просто от вълнение там като ги видя бебчетата.

Думите на лекаря бяха ‘до месец очакваме, че ще родиш’ което има толкова много емоционални нюанси вътре в мен, имам тонове и още един два прегледа, но не и специална дата още за действие.

Днес оправях малки дрешки и ми е едно такова странно - сякаш цялата бременност е един сън..

А за тоновете щях да ви пиша, че след моята притисната вена кава ми позволяват да съм по- надигната, почти седяща, за да не е некомфортно, можете да споделите, ако ви притеснява.

Откъм тегло съм +16 и смятам, че задържа ли до 37,38 ще стигна 18, което е добре. Заради началното тегло ме искаха минимум 16 и успях въпреки гаденето (заради, което вчера спах на терасата цяла нощ - не е колкото първия триместър, но си го има - но ще го издържа, вече има къде-къде по-важни неща в главата ми Heart)

# 676
Джу, много вълнуващо, че реално остава около месец.

Аз съм още доста уморена от пътуването вчера и днес не съм в състояние за нищо, само си почивам. В такъв ден си мисля, че изобщо не съм готова, нито с приготовленията, нито психически.

# 677
Аз днес също бях на преглед. Акорда го пия до 34 седмица и тогава започвам и тонове.
Много исках пакета в Надежда да е по скъпия, но докторката ме отряза и каза, че няма смисъл, защото няма да ни стигне времето за всичките прегледи. Бебето е станало 1700 гр. май вървяло с два, три дни по едро. И каза, че дължината на шийката ми е доста голяма - 44 мм
От 15 септември излизам в болничен. Моята директорка се бъзика, че и да съм искала нямало да мога така точно да го изчисля. Мисля обаче по-късно да изляза в болничен, че имам разни задачи за довършване.
Спряла съм се на козметиката на биодерма. Препарат за пране на Тео бебе. Имам стерилизатор, но не мисля да го използвам. В крайна сметка, не мога да го държа това дете в стерилна среда постоянно. Помпа за кърма също нямам. Четох в темата за август, че всъщност се изцеждат доста малко с нея.
Замислих се за по-голяма кола, или поне такава с по-голям багажник.
*Sweety*, кучето на предната седалка не се побира
Скрит текст:

# 678
Sway, 😁😁😁😁 как да се побере, едричка е Кайра. ❤️
Айде стига си работила вече! Отдъхни си малко. Simple Smile

Джу, електрическата помпа е много по-добре от ръчната.
От ръчната бях умряла от болки в китката.

И на мен ми се струва, че моето бебе този път малк о е наддало.
Купих си протеин за бременни и уж е с шоколад, но много ми е гаден, не мога да го пия, блудкав като боза ми е. 🤮

Аз днес чистих бебешките столчета за кола и шезлонга с препарат бебешки за дезинфекция и мокри кърпи, а свалящите се части ги изпрах.
Ходих по задачки също и много лошо ми стана пак и задушно, хем бях с колата.

Някой вече взе ли 45 дневен болничен? Какво друго ви пуснаха, кръв, урина, микроб.?

# 679
Аз за препарат за пране ще заложа на Сано Максима или на ДМ марката имат един много изчистен без никакъв аромат + дезинфектанта им при изплакване. Аз и сега използвам препарата на ДМ без аромат, защото като че ли още ме дразнят силни миризми, парфюми и омекотители. А, предиии слагах по две/ три капачки омекотил и все не ми миришеха дрехите.
Днес се пренатоварих, чистих, прах, простирах, не си починах на обяд/ след обед и резултата веднага стягания в корема, че и болчици. Та увеличих магнезия и включих но шпа, дано размине до утре. Уж все си повтарям да забавя темпото ама … си го повтарям като ме заболи.
В последно време ми прави впечатление, че след прегледи ни сигнализират или че бебета са с дни/ седмици напред или изостават. Важно е да се следи и да се наблюдава такава тенденция, но на мен ми внася повече стрес и напрежение.

# 680
Спокойно,момичета.Бебчетата ни имат още време да наддават.Всичко ще е наред до край!И в мен остана една горчива нотка заради грешното измерване предния път.На 16-ти го премериха в началото на прегледа 1184гр,а накрая даде 1490гр.На 22-ри беше 1430гр.Къде се крие истината?Наддава ли добре,не знам.На 05.09 ще вляза за последен болничен и ще видя колко е.Иначе външно корема ми спря да расте.В 4/5-ия месец вървяха толкова едра,че и двамата ми лекаря се плашеха.След 6 дена влизам в 8-ия,а корема ми си е все същия.Ако съм легнала или седнала,с по-широка тениска,няма и да се разбере че съм бременна.
Аз легнах почти в 2 и станах в 4 с повръщане.Ама толкова зле,през носа и устата.Към 5 и 30 вече нищо ми нямаше,но пък в 11 тръгваме на 150км и нещо с тея 2ч сън не съм очарована😆.
Някой по-напред беше питал за тоновете.В Мама и Аз започват записи при навършени 26г.с.И мен като ме заведоха,бях очудена,но така процедират.На 22-ри,на ЖК,също ме закачиха и не съм ги плащала.Бяха ми казали,че се заплащат 30лв,но минах през каса и нямах дължима сума.

# 681
Sweety, аз ще пера началото на септември. Ще споделиш ли как точно ги изпра и с какво? Аз на ръка ще пера, не смея в пералня части от количка и стол. За прах за пране аз много харесвам Apta Bebe, ама нещо трудно го намирам последно време. Мирише ми на бебе точно, няма силни парфюмни аромати. И каката я пера и мия още с бебешки препарати през повечето време, защото има дерматит.

Време ни е вече за почивка на всички. Ще излизам аз в началото на септември, сега чистя отпуски. Аз лесно се уморявам, трудно стоя на стол, иначе съм си подвижна. Вечер като стана да пишкам вече няма заспиване до сутринта… и после през деня бързо ми падат батериите.

# 682
Mommy, почистих с този препарат
Скрит текст:
, отделно доста от частите изпрах в пералнята с бебешки прах, някои (малко) на ръка, а други след препарата яко с доста мокри кърпи. И сега съхнат и се проветряват.

Аз спах от 4 до 7. То задух, то жега, то пишкане. Накъдето и да легна не ми е удобно, болчици, натиска ме бебко.. Отделно ме болят и тазовите кости и между краката по надолу към бедрата.
И като за капак пак гадене и замайване. Sad

Airgirl, и аз така после съжалявам, че се преуморявам. Пия но шпа и магнезий.

Отделно съм и доста емоционална.. в мен бушуват многоо и различни бури, мисля за всичко и все нещо се тревожа.
Даже и разни равносметки са ме налегнали като цяло за живота. 😁

# 683
mommy22, така си е време си ние за почивка.
sweety, и мен много често освен кръста ме боли от вътрешната страна на бедрата чак до коленете, усещам го като разтягане не някакви връзки.
Днес мисля да в давам по-полека поне така съм си обещала. Макар, че голямото ми детенце вече ме чака за площадка.
Момичета, вчера попаднах на група във фейсбук Октомврийски бебета 2024/ Майки с термин Октомври 2024. Някоя от вас присъединила ли се е?

# 684
*Sweety*, едричка е. Така че варианта ми май е нова кола с по-голям багажник. Ще го мисля в движение. За разходките ще може бебо да е на предната седалка.
Все още не съм започнала да пера частите на количката. Столчето е ново. Не знам него дали да го пера.
Не съм попадала на такава тема във фейсбук, но ако имате желание мога да направя такава. Мисля август мамите си имат такава тема.

# 685
Май можеше и бебето отпред обратно на движ., като задълж. да са изключени възд.възглавници ако има колата. Но пак провери какво пише за изискванията.
При мен едното столче е ползвано, др столче, шезлонга, гнездото и количката са нови, всичко прах.

И аз видях тази група във фб, но не съм се присъединила.

# 686
mommy22, така си е време си ние за почивка.
sweety, и мен много често освен кръста ме боли от вътрешната страна на бедрата чак до коленете, усещам го като разтягане не някакви връзки.
Днес мисля да в давам по-полека поне така съм си обещала. Макар, че голямото ми детенце вече ме чака за площадка.
Момичета, вчера попаднах на група във фейсбук Октомврийски бебета 2024/ Майки с термин Октомври 2024. Някоя от вас присъединила ли се е?
Аз съм се пресъединила и в двете групи.Има и група в вайбър също.

# 687
Аз съм се присъединила в групата.
Кошче и количка купих нови и ги изпрах с бебешкия прах (шивачка съм и препоръчвам да се изперат 🙂).

# 688
Намира, вие ще подготвяте ли почерпка за родилното - за доктора и акушерките? Ще раждам в държавна болница и мисля, че там все още я има тази традиция и се чудя какво да правя.

# 689
Да, ще подготвя почерпка.
За двамата ми доктори съм подготвила
Скрит текст:
много красиви ръчно избродирани сувенири (нещо като картина е) с бебенце на тях, също хубави бонбони и уиски
, а за акушерките ММ ще купи бонбони, газирано, готови питки от закусвалнята правят ги много вкусни със сиренце

Общи условия

Активация на акаунт