Правихме и преглед за разкритие, защото съм близначешка мама, мина добре и няма разкритие и според позицията няма изглед за скорошно тръгване (да задържат вътре бобчетата много моля!). Прегледът не е приятен, но в никакъв случай не бих казала болезнен на фона на някои изказвания, така че смело като дойде, нищо особено не беше!
Щях да ви питам, някоя ползвала ли е електрическа помпа? Тук акушерката дава направление и се дава помпа в аптеката и то електрическа (поредното интересно нещо, по застраховката се дава). По нейни думи електрическата спестява много време, и според нея с две бебета най-доброто, което мога да направя е просто да ги слагам да стимулират постоянно, а ако използвам помпа да е електрическа, защото отнема малко време.
Иначе, кръвното ми беше лееееко завишено отново, та пускаме пак урина и всичко, но на тоновете беше ок, а и аз го меря всеки ден. Надявам се е просто от вълнение там като ги видя бебчетата.
Думите на лекаря бяха ‘до месец очакваме, че ще родиш’ което има толкова много емоционални нюанси вътре в мен, имам тонове и още един два прегледа, но не и специална дата още за действие.
Днес оправях малки дрешки и ми е едно такова странно - сякаш цялата бременност е един сън..
А за тоновете щях да ви пиша, че след моята притисната вена кава ми позволяват да съм по- надигната, почти седяща, за да не е некомфортно, можете да споделите, ако ви притеснява.
Откъм тегло съм +16 и смятам, че задържа ли до 37,38 ще стигна 18, което е добре. Заради началното тегло ме искаха минимум 16 и успях въпреки гаденето (заради, което вчера спах на терасата цяла нощ - не е колкото първия триместър, но си го има - но ще го издържа, вече има къде-къде по-важни неща в главата ми
)