ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 37 480
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Лунатичке, можеш съвсем спокойно да си купиш за 400-500лв хубава дървена кошара (виж в Айко имаше отстъпки) и за 100лв матрак и гнездо за 40лв. Тези обиколници и завеси..

Днес бяхме на последната фетална в 32+1 г.с. Много емоционален момент. 🥰 Бебето е с бузки и тежи 2.200. Имаме запазен час за секцио, но вече не е седалищно и да видим какво ще решим.
Дано всичко при всички ни бъде наред. ❤

Браво 😍

Случи ми се една лелка да ме пререди одеве в магазина, а личи, че съм бременна! Не ги е срам!
Голяма жега пак, вир вода се прибрах.

Имам някакви обриви, трябва да ходя и на кожен.

На тези тонове как стоят нещата? После ги носите на АГ ли? Плащате ли за тонове?
Може ли да стоя на тел. или ММ да е с мен да си говорим? А може ли седнала?

# 661
Тук имаме бебешка борса,където цените са що-годе добри.Но пак леглото е 500-600,матрака е 90,чаршафите-40,обиколника(предпочитам да купя,макар и за по-късен етап) е 70лв,а перде със стойка-90.Задължително ми трябва перде,понеже живея в гориста местност и на всяко влизане,заедно с нас влизат 5 мухи,10 комара и 2 пеперуди.Да не говорим за щипалки,смрадливки и всички видове насекоми.Гнездото ми е от 50 до 90лв в зависимост.А порт бебето ми харесва като идея за изписването.Иначе като цяло ми е много шарено и претрупано,но като цена,ми е добре.Не знам.Мисля още 20-ина дена да умувам и вече да купя.Едрите неща си ме е страх.

# 662
Аз обиколници няма да слагам, че четох има риск от задушаване. Ами като ти харесва купи я, цената е добра. Ще ти пратя на лично аз каква си купих от Айко.

# 663

Ето я помпата.Някой има ли опит с нея?

# 664
Нямам опит аз с такава, но изглежда хубава.

Някой има ли опит с ергономични раници? Каква препоръчвате?

# 665
Някой има ли списък за пазаруване за бебе? Ако може да ми прати на лично, че чак сега започнах да пазарувам и имам чувството, че купувам все ненужни неща.

И два въпроса. Какво мислите за козметиката на Хип и на Себамед?
Чудя се и за почерпка в родилното след раждането, вие какво смятате да носите?

# 666
За тоновете на мен ми ги искат от 32-33 и си запазвам онлайн както и останалите часове. Прави се запис и след това АГ ги гледа.

Аз минах сега прегледа, само че не беше морфология, а само доплер, за да проследят растежа на бебето, предвид риска от прееклампсия. Идеята е ако има индикации за изоставане или влошен кръвоток, да са проактивни и да следят по-често и за симптоми на прееклампсия. Дребното е 1600 в 31+4, по-малко върви, но е в нормата. Засега всичко е наред, записаха ме за трета фетална в 35 г.с, което ми се вижда супер късно. Всъщност, преди това само на тонове ще ходя и чак в 36 г.с ще се виждам пак със следящия за изследванията преди раждане. Малко ми е странно и се чудя да ходя ли и преди това. При вас как са прегледите?

# 667
Ох сега и аз се връщам от 3-та фетална морфология в 32 г.с казаха ми че бебка тежи 1670 и изоставя с 2 седмици ….нещо много се притесних.Кръвното от два дена ми е 125/90.На предния преглед преди 2 седмици тежеше 1500 много малко е над дала.Иначе всичко друго по доплерите си е наред.Сега 2 пъти седмично трябва на тоново да ходя и всяка седмица да се прави доплер.

# 668
Някой има ли списък за пазаруване за бебе? Ако може да ми прати на лично, че чак сега започнах да пазарувам и имам чувството, че купувам все ненужни неща.

И два въпроса. Какво мислите за козметиката на Хип и на Себамед?
Чудя се и за почерпка в родилното след раждането, вие какво смятате да носите?

С каката ползвах козметиката на Хип и сега мисля отново, пристрастена съм към аромата и като цяло съм доволна Smiley

# 669
Ох сега и аз се връщам от 3-та фетална морфология в 32 г.с казаха ми че бебка тежи 1670 и изоставя с 2 седмици ….нещо много се притесних.Кръвното от два дена ми е 125/90.На предния преглед преди 2 седмици тежеше 1500 много малко е над дала.Иначе всичко друго по доплерите си е наред.Сега 2 пъти седмично трябва на тоново да ходя и всяка седмица да се прави доплер.

И моето кръвно е подобно, казаха ми всеки ден да го меря. Но на прегледа ми от преди 3 седмици бебето беше 980 гр., нищо не коментираха за растежа. 1680 не мисля че е чак 2 седмици изоставане, но явно има някакво забавяне, щом е наддала по-малко отколкото очакват. Къде се следиш? Спокойно, важното е, че ще те наблюдават често.

# 670
Шишарче,

Аз записах час за запис на тонове в център Марковски за пети септември. Цената пак е 40лв като в Майчин дом.
Кой питаше..Тоновете се записват, докато бременната лежи, не може седнала доколкото зная. И през цялото време слушаш пулса на бебето ❤️
Единият колан държи плочка, която изследва как се чувства бебето и активността му, а другият следи матката спокойна ли е и засича контракции, ако има такива.

# 671
Лунатичке, офертата изглежда доста изгодна.
Относно обиколниците, една мама от август или септември групата писа, че бебенцето ѝ много често си заклещвало ръчичките между пръчките на кошарата. Така че и това не звучи добре, според мен просто трябва да има пространство достатъчно голямо между бебето и страните на кошарата, те като цяло нямат много сила в началото да се завъртат. Аз нямам обиколник все още, но преди съм ползвала, когато е широка кошарата не ми изглежда опасно Thinking ще го умувам.
Бях на трета ФМ и там измериха бебчо 1580гр в 30+2, но по принцип по мерки от самото начало излиза, че е със седмица напред. Разположен е с главата надолу с гръб на ляво и откакто знам това не смея да легна на дясно да не го захлупвам по очи 😂 като цяло доста ми е трудно спанета, постоянно се събуждам за тоалетна, болки в корема и цялата съм вир вода, отпратих мм да спи в хола, защото сама не се понасям как се въртя.
Започнах подготовка на багаж и малко по малко и за бебчо всичко, много е забавно, въпреки че правя всичко супер бавно. Днес пера количката, матрака и шезлонга, така де тези части, които се свалят. Бях чела за това, че новите неща е добре да се изперат преди ползване, защото платовете се обработват с химикали с цел да не се повредят в складове и магазини. Смятам, че живеем в много замърсен свят и всичко се трупа в телата ни и колкото по-скоро осъзнаем, че сами трябва да се пазим толкова по-добре. Но при мен просто живота ми си го изиска да обърна внимание на тези неща.

Суити, как ти изглежда обрива и на мен ми излизат пъпчици отвреме на време, изглежда ми като топлинен обрив, но и аз смятам да мина кожен?

# 672
  • UK

Стискам палци всичко да е наред, грижи се за себе си и следи за отоци и повишено кръвно!

# 673

Ето я помпата.Някой има ли опит с нея?
Аз си купих същата. Използвах я с предната бременност, единична, и вършеше работа. Много се надявам да кърмя и затова не ми се даваха 300+лв за Медела. Обаче вдигах много температура докато се цедях, надявам се, че не е от помпата. В крайна сметка миналия път се обърка всичко, което можеше да се обърка с кърменето, а бях толкова подготвена и надъхана, получи ни се от раз.

# 674

Стискам палци всичко да е наред, грижи се за себе си и следи за отоци и повишено кръвно!
Говорих със следящия ми доктор и каза,че няма от какво да се притеснявам и ,че на 2 седмици ще следим как над дава.Общо взето тази на финалната ми изкара акъла…..

Общи условия

Активация на акаунт