ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 552
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Sway, твоята баба е от елита Flowers Hibiscus    щом иска акушерка и сестра. Да е жива и здрава жената!
А моята  майка е къпала 3 деца по два пъти на ден и много иска това да и е 4тото. Темата за бебешката ваничка и е топ приоритет.
Завиждам ти, че си живееш сама Flowers Hibiscus Поне ще можеш да ограничаваш роднинската любов Animal Hatching Chick

# 391
Аз въпреки че свекърва ми живее на долния етаж смятам да не позволявам 24-часов достъп.Решила съм,че ако трябва ще се караме ,но граници ще има поставени и те ще се спазват.Иначе и свекървата съм сигурна,че понеже е отгледала едно внуче,си мисли че това ще ѝ е второто ама няма да е така

# 392
Момичета, а на някоя от вас вече тръгнала ли е коластра/капвали капчици от зърната?

# 393
Ох като ви чета се успокоявам, че не само аз имам такава настройка към свекървата 😂 в отлични отношения сме, но е лицемерно и от двете страни. Не мога да я понасям около мен, дори гласа и по телефона като чуя настръхвам. 10години сме женени с мм не ми се е обадила един път да ме попита как съм, винаги звъни нещо ако има да пита за мм. Сега откакто съм бременна се опита на няколко пъти да звъни и да скъсява дистанцията, да си ставаме приятелки ама късно е либе за китка 😄 Общуването ми с нея ще е все така дипломатично и от дистанция. Изведнъж всички се загрижиха за мен откакто съм бременна и се сетиха, че съществувам. Миналата година имах юбилей едно цвете не ми подариха, а сега много мила им станах. Айде стига съм писала, че се ядосах пак 😄 Иначе вие как сте с дишането ? Аз сутрин първите 2-3 часа едва едва дишам при всяко движение 🫣

# 394
Това с къпането на бебе всеки ден не го разбирам. Моето бебе не го къпах докато не падна пъпната връв, само леко го подмивах. След това, както и до ден днешен, го къпя 2 пъти седмично. Изключвам лятото, когато е горещо или ако трябва да му измия крачетата. Бебешката кожа е много чувствителна и не е хубаво да се къпе всеки ден от гледна точка прекомерно изсушаване на кожата. След всеки наакан памперс му измивах дупето на мивката, така никога не се е подсичал. В началото го къпехме двамата с таткото, защото бяхме решили, че не ни е нужна приставка за ваничката. Като започна да седи, таткото си го къпеше сам. Сега ще си взема такава приставка, защото смятам сама да къпя бебето, таткото ще къпе по-голямото дете.

Аз нямам коластра и с първото детенце нямах никаква докато не родих. Даже гърдите ми не пораснаха както на някои мами с 2-3 размера и се притеснявах дали ще имам мляко. Веднага след раждането имах коластра, 3 дни след раждането ми слезе млякото и си кърмех без проблем.

# 395

Малко разхлада в нашия град на фона на 40 градуса😀.Имам още час,докато ми излязат резултатите и отида при хематоложката.Силно се замислям дали е толкова абсурдно да се метна за 5 мин😁.
Фрида,ела и поживей с нас за седмица и няма да ти е забавно😂.
И моята свекърва се е напънала,че ще се къпе всеки ден.Така трябвало.Тя преди 35 години така е правила🤔🫣🫡.
Коластра имам от две-три седмици.

# 396
Аз къпах по-голямото дете всеки ден и продължавам до сега. Даже лятото по няколко пъти на ден. Като отиде на пясъчника или реши, че ще готви с кал 😆🫣, после направо в банята. Косата не я мия всеки ден, но през ден. Възнамерявам и сега да къпя малкото всеки ден. Ако има нормална кожа, разбира се.
Ежедневното къпане си има предимства.
Изграждат се навици преди сън, стимулира се кръвообращението, стимулират се сетивата, децата се забавляват. Друго, което ми е трудно да си представя е, че всеки ден се прави масаж и гимнастика. И колко слоя масажно олио или лосион ще сложите, преди да го измиете? Не е нужно да се прекалява с душ-гела. Може само 1 път седмично цялото тяло с душ гел, а през останалите дни само дупето, главичката и ръчичките.
Масаж и гимнастика съм правила качествено на обяд всеки ден. Вечер набързо масажче докато нанасям лосиона и толкова.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 18:00 от Stasy28

# 397
Jojo_45, спокойно и аз не мога да изтърпя свекървата за повече от няколко дни, без дори дума да ми е казала накриво, винаги се е държала супер с мен и нямам от какво да се оплача. Обяснявам си го с някакъв вид ревност от моя страна към ММ когато тя е наоколо, нямам друго логично обяснение.

Stasy28, забравих да дам едно много важно пояснение - бебето ми беше с атопичен дерматит и затова беше изключено къпането всеки ден. Като дойде моментът с пясъчника, калта и катеренето, къпането е неизбежно. Аз също имах спорадични опити за масажчета, но така и не си го изградих като навик. Виж за мазането с олио и лосион, по няколко пъти на ден го правех заради екземата.

Преди малко мина прегледът при следящия ме АГ, 32+5 г.с. и бебето е 2 кг. Разсмях го като му казах, че спя като пън, по 8-9 часа всяка нощ и се събуждам един път за тоалетна, в позата в която съм заспала. На сутринта цялото тяло ме боли, чак ми е странно толкова дълбок сън в напреднала бременност. Може би тялото се подготвя за безсънни нощи след няколко седмици...

# 398
Ето сега ще прикача
Ако някой още не се е регистрирал в хип, пращат масово награди, само се регистрирайте с кода 😊
А от къде се взема този код?

И аз се регистрирах без промо код и сега няма подаръци, а този код не е ясно от къде се взема...

# 399
Това с къпането на бебе всеки ден не го разбирам. Моето бебе не го къпах докато не падна пъпната връв, само леко го подмивах. След това, както и до ден днешен, го къпя 2 пъти седмично. Изключвам лятото, когато е горещо или ако трябва да му измия крачетата. Бебешката кожа е много чувствителна и не е хубаво да се къпе всеки ден от гледна точка прекомерно изсушаване на кожата. След всеки наакан памперс му измивах дупето на мивката, така никога не се е подсичал. В началото го къпехме двамата с таткото, защото бяхме решили, че не ни е нужна приставка за ваничката. Като започна да седи, таткото си го къпеше сам. Сега ще си взема такава приставка, защото смятам сама да къпя бебето, таткото ще къпе по-голямото дете.

Аз нямам коластра и с първото детенце нямах никаква докато не родих. Даже гърдите ми не пораснаха както на някои мами с 2-3 размера и се притеснявах дали ще имам мляко. Веднага след раждането имах коластра, 3 дни след раждането ми слезе млякото и си кърмех без проблем.

Dream90, много порезна за мен информация, благодаря, че сподели. Вчера някой от Август група май говореше, че не се къпе бебето първия месец, също по препоръка на Ася Демирева ли беше, та смятам сега да препрочета и да видя как работи тази работи тази схема и защо. При всички случай аз първо да си получа бебето, да видя каква му е кожата и ще преценя тогава.

Относно свекървите, смешка вчера. И двете майки имат да пътуват, за да дойдат при нас, къде ще отседнат не е много ясно, при нас ли, другаде ли, пък и кога да дойдат. Аз казах според мен не по-рано от средата на Ноември, но кой ти слуша, ще ги видя какво ще измислят.
Междувременно снощи свекървата ми казва

“Майка ти да дойде след мен”  🤔😂😂😂

Аз с типичния ми подход за равноправност казах, че могат и да дойдат по едно и също време, но как не ми хрумна да я питам защо смята, че майка трябва да е след нея 😂

# 400
Ох, аз тези дни съм толкова раздразнителна… особено по повод свекървата и свекъра, трудно е да се каже кой от двамата повече ме дразни. То за него е трудно да се нарече, че е мъжа в къщата, като тя е главно действащо лице във всички отношения. Най-тъпото е, че съм се съгласила да прекараме цял уикенд с тях извън града и още не сме пристигнали и вече съм яко изнервена и усещам как всичко дребно ще ме дразни. Май ще се изолирам като усетя, че ми идва в повече. Честно казано, сега не знам защо се навих на тази почивка, ама вече няма какво да направя. И отново са си поканили и други гости с нас без да ни предупредят.

Съчувствам ви на всички, които имате разправии със свекървите, особено ако и мъжете не са на ваша страна.

# 401
Мнението ми по темите за свекървите е, че най-добре да живеят далеч и да идват рядко. 😄😄
Иначе се разбираме с моята.

Lolla, как си?

Maya, твоята свеки е забавна. 🤣

Mommy, аз ако бях щях да кажа брем. съм, лошо ми е и хич да не отида. ММ да отиде с детето, аз да лежа и гледам филми у нас. Simple Smile

# 402
Ураа за липсата ми на свекърва.
mommy22, не си само ти раздразнителна. Баба ми ми е на гости и много ме дразни понякога, а миналата година не беше така.
Бях днес на очен. Разширяваха ми зениците, гледаха ретината, дъната и т.н. и противно на моето очакване мога да родя естествено, ако няма други предпоставки. Чак се разочаровах Joy
Фрида, живеенето сам има своите предимства. Поне никой не ти се меси. От друга страна обаче няма кой да ти помага. Но съм по своему щастлива от това.
Шишарче, нямам коластра. Дори не забелязвам да са ми станали по големи гърдите.

# 403
Mayajane Лелееее това ако някой ми го каже, направо ще полудея… Направо не знам да те похваля ли за хладнокръвието или да ти се чудя как си се сдържала верно да не я питаш точно това… как някой ще ми държи сметка кога МОЯТА майка да бъде с мен, след като АЗ съм родила!?! Мале мале…

Да чукам на дърво, аз пък попадам точно в обратната ситуация с моята свекърва. Последната една година се държеше много студено с мен, съвсем беше полудяла от ревност, че синът ѝ вече има по-скъпа жена в живота си от нея самата и едно особено… нещастие/нежелание/завист се четеше в поведението ѝ, като разбра, че чакаме бебе…но последните два месеца направо коренна промяна. Първо се започна с приготвяне на храна, която започна да ми праща по ММ. После с покани за гости. Подари ми дрехи (за мен, не за бебето). Абе, промени се, казвам ви! Даже ме пита как вървят прегледите, всичко наред ли е (чак в 7ми месец, но по-добре късно отколкото никога ахаха) и също така ми се обади тая седмица по телефона да ме чуе как съм. За мен лично това е много приятно и аз искрено се радвам на промяната, все пак е майка на ММ, отгледала го е, възпитала го е, къде правилно къде неправилно, той сега е такъв благодарение на нейната грижа. И за мен е приятно да съм в добри отношения с нея, да имаме обща приказка, да е спокойно и да се чувствам най-после приета с родата им, а не като някоя, която възприемат сякаш само ще се възползва от сина им и ще го зареже.

Не се е коментирало коя ще идва и кога, защото като цяло си отстоявам границите доста добре, а и те живеят и работят на близо, няма нужда да нощуват у нас, както и моята майка ще отседне при друга роднина от нашия род, ще идва при мен само през деня, вечер никой няма да нощува при нас освен аз, ММ и бебка. Някак си се подразбират тези неща и без да са били коментирани, така че поне при мен по този казус няма да има драми. Аз даже се вълнувам мама да дойде при мен и бебка, да ми придаде познания като от майка на дъщеря, която е станала майка на дъщеря.

# 404
Според мен, проблемът е в самите нас, както снахите, така и в свекървите. Може да търпим всякакви хора на работа, в обществото и навсякъде, но стане ли дума за хора от семейството започваме да точим нокти. Сякаш само чакаме най-дребното нещо и започваме да се нервим. Какво ще стане ако не обръщаме внимание на нищо, ако преглътнем нещо. Може би за свекървата и ние не сме перфектни. Покажете малко уважение, пробвайте да я спечелите тази жена, пък може да се сдобиете с втора майка, кой знае. И преди да се нахвърлите върху мен, имайте предвид, че като се омъжвате за един мъж, той има семейство. Не може да го отделим, защото само него харесваме и да му дуднем против семейството му.

Общи условия

Активация на акаунт