ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 208
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета.Днес бях на 3та фетална морфология, 32 г.с.+2 бебчо е добре, 2190гр,но много се притесних ,докторската каза,че бебчо е с увита пъпна връв и още не се е обърнал(седалищно е).Тя каза да не се притеснявам, но нямам търпение до срещата със следящия АГ да чуя и неговото мнение. Някоя от вас дали се е сблъсквала с нещо подобно за мнение. Благодаря ви

# 691
Vesi Iva, моето бебче също е седалищно, аз съм в 31-ва г.с. При последния преглед докторът каза, че вероятно ще се обърне, но ако не се най-разумно е секцио. Хич не ми се нрави този вариант. Имам едно нормално раждане и желание и това да е такова, но пък  това не зависи от мен. Каквото-такова. За пъпната връв - същото. Може да се “отвърти”. Иначе пъпната връв е дълга около 60 см. - така че спокойно, широко му е и не я и усеща. А и си била току-що при лекар, който ти казва че всичко е окей. Сега само чакаме и се надяваме.

# 692
Добро утро.Не сте активни тази сутрин.Ние снощи се прибрахме в 2 и в 5 и 20 станах.Сега толкова ми се спи,но трябва да ходим да купуваме бои,а мъжа ми спи и не знам кога ще се оправим.Не мога вече да стоя толкова часове на едно място.Кръстът се опита да ме захапе,крака/ръце надути..Влизам сутринта във Феята и ми излиза банер"Родихте ли вече?".Много бързат😁
Набелязах си и друго легло,но само то е 730
Комплектът сигурно на 1000 ще ми стъпи.

Абстрахирайте се от часа на скрийн шота😂.

# 693
Лунатичка, и мен така ме посрещна феята сутринта - родихте ли?. Ама мисля да зачакам още малко.
Леглото е много красиво. Не знам дали използваш фейсбук, но там има доста групи с бебешки неща за продажба. Може и оттам да си харесаш нещо, ако не държиш да е чисто ново.

# 694
И аз вече съм навлязла във фаза подготовка за бебето. Уикенда с ММ сглобявахме и местехме мебели, купихме зимен кош за количката. Другата седмица ми е последна на работа и след това започвам да пера и подреждам дрешките. Трябва да извадя от мазето и всички неща от баткото като столче за кола, шезлонг, активна гимнастика, cocoonababy матрачето и да изпера всички махащи се части. Малко съм се напрегнала, защото от работа и грижи за баткото съм оставила всичко за последния месец и ако родя по-рано, не ми се мисли. Остават ми 5 седмици и половина до термин, бебето е супер активно, но поне все още се наспивам.

Някоя от вас следи ли си фазите на съня със смарт часовник? Аз до скоро не го правех, но реших да спя с часовника и да си водя статистика за качеството на съня преди да родя и след това. Имам лош опит от първото раждане и искам този път да го избегна. Бебето ми спеше спокойно, нощем се будеше се само за кърмене, но от еуфорията около раждането и промените, аз спях много малко първата седмица и ми се отрази ужасно. Помня как той си спеше и аз го гледах в умиление и не можех да повярвам, че вече съм майка и това е моето бебе. Не правете тази грешка, бебето няма да избяга и на сутринта пак ще си е там и ще имате достатъчно време да му се радвате GrinningОтне ми месеци да наваксам съня.

# 695
Ползвам,но и двамата ме желаем втора употреба.И преди съм писала,че уважавам хората,които купуват и други неща съм купувала,но сега не.Това дете е чакано толкова години,кредити сме теглили апартамент и къща да купим,за да има сигурност.Няма да останем гладни или жадни,ако отделим пр 2000-3000лв да купим всичко нужно.Пък и винаги сме се отчита ли подобаващо и сега доста хора си казаха какво искат да купят.Проблемът да търся по-евтино е точно там,тъй като свекърва ми държи тя да го купи,понеже ще е на нейно име.Зетят каза да си избера количка,но макс до 1000лв и да е подарък от тях.Баба ми ще ми даде 500лв,с които да купя нещо голямо и от тях.Въобще роднини,приятели и колеги вече се карат кой какво да купи.На мъжът ми първа братовчедка поръча комлект шишета на Нук,но не ми ги показва😀

# 696
Много красива тази кошара в бяло!

# 697
  • Sofia
Момичета надявам се да сте добре. Аз от около седмица пак нямам много сили - спи ми се отново като в първи триместър. Трудно се концентрирам да свърша нещо а и започнаха някакви притеснения относно самото раждане и т.н. Не зная дали е нормално.

# 698
Минах прегледа днес и съм много доволна. Пипона е 1750 грама и в златната среда за края на 30та седмица. Много е активна което естествено на лекарите много им харесва. От следващия път май ще включим и тонове. Шийката не се е скъсила, което ме успокоява, че мога да продължа с активностите както и преди пътуването.
Попаднах и на много приятна лекарка заместник на моята, която се оказа от Румъния, беше много словоохотлива и ми даде съвети по всички въпроси.

# 699
Здравейте аз съм в 32+1 г.с. и вчера адски много ми се бяха подули ръцете чак кокалчетата не ми се виждаха и краката в областта на стъпалата и глезените.Краката и днес са ми подути,ръцете спаднаха някой знае ли нормално ли е или е признак на някакъв проблем

# 700
Янинка, аз бих следила кръвното на първо време.

# 701
  • UK
Здравейте аз съм в 32+1 г.с. и вчера адски много ми се бяха подули ръцете чак кокалчетата не ми се виждаха и краката в областта на стъпалата и глезените.Краката и днес са ми подути,ръцете спаднаха някой знае ли нормално ли е или е признак на някакъв проблем

Понякога може да е задържана вода, от жегата и т.н., но и аз бих следила кръвното и бих се чула със следящия лекар/акушерка, защото може да е симптом и на нещо по-сериозно.

Аз днес правя 34 седмици, от утре в 35-та. Предвид, че дъщеря ми се роди в 37+3, може и да не ми остава много време. За сметка на това от днес съм обратно на работа, по план ще работя още около 4 седмици, но да видим така ли ще стане. Напредна с покупките, днес поръчахме скрин и повивалник за детската, утре ще дойдат, но кога мъжът ми ще ги сглоби е друг въпрос Rolling Eyes

# 702
Здравейте,

Какви скринове/гардеробчета предвидихте за бебоците?

Аз бях на разходка и към доволна, че не е такава жега и подухва вятър.

# 703
Льоли, може би си писала и съм пропуснала. Значи първото раждане е започнало естествено малко по-рано от термин и се е наложило секцио?

За скрин не мога да помогна много, защото ще използвам едно налично шкафче с 3 чекмеджета за дрехите, което изпразних за целта. Отделно ще вземем още едно допълнително за банята за козметика и памперси, където ще е и повивалникът. В чекмедже под нашето легло са големите неща като възглавница за кърмене и всякакви други принадлежности, които ще влезнат в употреба в един момент.

# 704
При мен се подуват и болят, а вечер даже изтръпват. Звъннах на АГто и каза, че е нормално за края на бременността, да не се шашкам, да си пия магнезия и да ги движа или масажирам. От няколко дни имам подобрение.

Общи условия

Активация на акаунт