ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 171
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Моите пръсти се подуваха и ме боляха много в началото на бременността и бях на преглед при ревматолог, но не разбра от какво е. Попитах и АГ, при които ходя и те ми казаха, че най-вероятно е от бременността. Освен пръстите сега ме болят и коленете, китките, раменете, но не наведнъж, а всеки ден различно нещо. Увеличиха ми магнезия и вече болката е по-лека и най-вече през нощта.

Иначе АГ ми каза да спра магнезия 10 дни преди секциото, но и да не го спра не е толкова фатално.

# 706
Здравейте!
А дали някоя от вас има ускорен пулс от бременността?
Аз като цяло съм с висок пулс около -90 и ниско кръвно -90/60.
И вчера и днес, не се чувствам добре следобяд и като измеря кръвното си е както винаги- ниско, но вчера пулса ми беше 105, днес 96 и определено ми е дискомфортно и замаяно.В 32ра гестационна седмица съм от днес.

# 707
Да, моят става и 120 и нещо. Ходих на кардиолог.
Пия магнерот, изписаха ми и конкор, но не искам да го пия засега.
Питах за мента, глог, вал. можело да се пие.

# 708
  • UK
Льоли, може би си писала и съм пропуснала. Значи първото раждане е започнало естествено малко по-рано от термин и се е наложило секцио?

Да, вечерта след като бях влязла в 38 седмица започнаха леки контракции като менструални крампи, сутринта започнаха да ми изтичат водите, контракциите се учестиха и продължиха през целия ден, като накрая бяха много на често, може би на 2-3 минути, вечерта ме приеха в болницата, но тоновете не бяха много добри, и нямах никакво разкритие с часове. Около полунощ вече лекарят ми каза, че можем да продължим да чакаме (аз бях в агония вече), но и че бебето е в състояние на дистрес и предложи да направим спешно секцио. Съгласихме се разбира се и 2 сутринта се роди дъщеря ми 18 дена преди термин - това е накратко Simple Smile. Хем цялата болка на контракциите, хем и операция се наложи, не бях много доволна. Но пък тя беше добре, както и аз, не беше с ниско тегло и Апгар точките й бяха идеални.

# 709
От 2-3 дни и моят пулс рязко се вдига, направо както си лежа усещам сърцебиене от порядъка на 85-96 у/м и си го чувам/усещам, без никаква физическа активност да извършвам. Кръвното ми е добре, около 100-110/65 е, което е най-ниското което в било от началото на бременността (около 120/70 се движеше досега). Четох, че от ниско кръвно можело да се усети такова силно сърцебиене, не съм го коментирала още с лекар. Четох, че и след като бременната легне наяла се и пила повече течности също се случвало и в действителност винаги е било след хранене като се поизлегна… но и мене много ме плаши и притеснява, неприятно е усещането…на 2ри ми е прегледа и ще го коментираме, освен ако не зачести и по-рано не потърся консултация по въпроса.

# 710
От бременността е, хормони, килограми и т.н. Не пречи да се направи 1 кардиограма все пак.

# 711
И моя пулс е 90. Кръвното ми е нормално. Кардиограма не мисля да правя. Все пак, изпомпваме кръв двойно (не знам дали оказва влияние де). Организма ни работи за двама. Мисля е нормално.
Сутрин ми се подуват пръстите на ръцете, като не съм пила достатъчно вода.
Лунатичка, разбирам те. Извинявай, че така се изказах.
Момичета - нашите бебета зимни ли се водят? За изписването се зачудих порт бебе или пелена да взема или изобщо ще има ли нужда от толкова дебели неща.
Раждана съм на 29 октомври и тогава е било страшна зима - сняг, виелици... Сега..., не мога да се сетя октомври да е валял сняг.в последните 15 години.

# 712
  • UK
Неее, ранна есен си е отвсякъде октомври, понякога е над 20 градуса, аз съм поръчала само памучни дрехи като за начало (а ние живеем и на по-студено място от България).

# 713
Това беше добър въпрос за есен/зима бебе, Sway. Аз вчера взех плетеничко, но свободно гащеризонче за изписването, ще му търся сега шапчица в подходящ цвят и боди. Взела съм и одеалце, и може да не съм взела нищо друго още, но имаме вече Халоуин комплект 😁 нали по прогноза ще е Халоуин бебенце моето (като марка гонех светулките с фенера от тиква в края на Октомври всяка година, просто няма има този ритул 🤭 освен, че е по жътва). Вчера една бъдеща мама от фитнеса в 35та седмица ми изпратила съобщение по ММ да се готвя по-рано 🤭защото симптомите, които имам отдавна, едва сега се появяват при нея.

Общо взето прекарах около 4ч в мола и накрая се прибрах с един пакет от 7 потничета и гащеризончето, и есенно елече и дънки за племенницата 🤭 ММ беше потресен от времето, което ми отне.

Цялата работа е, че времето не мога да предвидя, живи и здрави, бебето ще започна да извеждам навън възможно най-скоро, имаме разни дрешки/подаръци, купени вече, но не знам какви. Реално няма как да изчисля какво да купя сега 🤷🏼♀ Та оставаме на чантата за изписване като най-важна, но акушерката каза “списъка след 34та седмица”.

Това, което заключих със сигурност е, че ще се придържам към обличане на катове, които мога да махам/добавям лесно.

Вие, които вече сте готови с пазаруването, как изчислихте какво ще ви влезе в употреба и ще ви е удобно?

П.П В моя случай стриктно се придържам към принципа “най-необходимото”, не понасям излишни вещи, което също доста ме затруднява, но после резултата е много добър. Ей и сега отделих дрехите, които ми писна вече да нося през бременността, пък идва и есен, и ще се оттърва от тях.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 18:59 от MayaJane

# 714
MayaJane, стискай още малко. За мен ще ми е удобно това, които няма толкова много миниатюрни копчета. Имам няколко блузи камизолки май се водят. За такъв малък размер има 10 копчета. Не мисля, че са удачни и удобни изобщо. Гащеризоните ми изглеждат сравнително удобни и ританките също. Сега в процеса на обличане ще се види дали са практични.
За изписването нищо не съм взела все още.
И да попитам нощници взехте ли си и от къде? Не ми се дават пари за нощница дето ще я съсипя по време на раждането. Разгледах няколко ама са по 90 лева, което за мен е безумно.
Ии друг въпрос въпреки нагласата ми към секцио, нещата клонят към естествено раждане, та акушерката ние ли си я избираме? Задължително ли е да сме си я избрали предварително?

# 715
От моя опит знам, че с бебе няма как да не купиш и нещо излишно. Вземаш нещо, което ти се струва супер практично и се оказа, че не е. В едни дни няма да цапат почти никакви дрешки, в други ще се цапат много.
Ние разглеждахме бебешките дрешки от голямото дете този уикенд с майка ми. Толкова са сладки, толкова мили спомени. Оказа се, че съм забравила колко много дрешки сме събрали. Ще купя само комплект за изписване, лигавници и пелени.

# 716
Може да видите нощниците на сайта на Сгушени, имат добри попадения, изглеждат удобни, памучни са и са около 50-60лв. Не ми се иска да поръчам нещо от ШЕИН, изкуствени са им материите.

https://sgusheni.com/produkt-kategoriya/belyo/%d0%bd%d0%be%d1%89 … 1%87%d0%ba%d0%b8/

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 20:31 от slanchogledka^

# 717
Нощници си взех от Waikiki, бяха на доста добра цена(нямаха и 20 лв).
Комплекта ми за изписване е с порт, но май трябва да предвидя и нещо по-тънко, че май няма да е кой знае колко студено.
Баба му е оплела пеленка и ще вземам и нея за всеки случай.
Моя пулс също си варира около 90, кръвното ми е 90/100 на 60.
Аз ще съм с избор на екип и ще ме изражда следящата ме АГ, мисля че може и акушерка да се избира, за нея се плаща отделно.

# 718
Stasy, под пеленки какво имаш предвид, памперси ли?

Муселиновите пеленки за какво ви влизат в употреба на тези с опит вече? Мъничките за оригване примерно, а по-големите? Много са симпатични, обаче тънички за есен ми се виждат.

О, Sway, той още като ми предаде ММ съобщението, аз казах:

“Готова съм”. Той:

“Е приготви ли чантата за болницата” Аз

“Е ще импровизираме, те нали ще ми дадат тяхна нощница 😂”.

# 719
  • UK
Един съвет от опит във връзка с дрехите - търсете ромпъри/гащеризони с цип, много по-лесно е от копчета. Има такива в Некст, а от българските марки - в AngelBaby, например нещо такова:

https://angel-baby.eu/drekhi/1277-4477-gassherizon-za-bebe-ss-sk … 9-razmer-50_56_sm
https://www.nextdirect.com/nl/nl/style/su038144/935776#935776

Също дрешки от мерино вълна ще са много подходящи, особено ако захладнее и са много леки.

Муселиновите пеленки се ползват за всичко - за подложка като лежи бебенцето някъде, за повиване, за избърсване, за правене на сянка, за предпазване на нашите дрехи като върне мляко бебето, което обикновено се случва върху рамото на оригващия го. Satisfied

MayaJane, понеже съм раждала в Англия, както и сестра ми - супер дразнещи са там с тази прословута чанта за болницата. Ще кажеш, че кой знае какво трябва да има в нея. И е вярно - дават ти болнична нощница, превръзки, няколко памперса ти трябват, дрешки за бебето и лични тоалетни принадлежности - нищо работа, особено предвид, че ще те държат максимум 24 часа ако родиш естествено, пък и ако нещо чак толкова спешно се наложи, бащата или някой друг може да го донесе.

Общи условия

Активация на акаунт