ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 7

• 35 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Момичета, случвало ли ви се е и според вас има ли причина да се притеснявам:
Снощи и днес сутринта се чувствах много уморена, бебчо риташе силно, имах чувството, че като мърда ще ми разкъса корема около десния яйчник. Днес след обед дремнах 2 часа и откакто станах се чувствам много странно - супер леко ми е - все едно не съм бременна. Малчо не е ритал,  мисля, ме го усетих да мърда леко 1-2 пъти, но дори не съм сигурна, защото вървях към магазина 🤔 Честно казано ми е малко неудобно да звънна на лекаря, защото съм сигурна, че ще ми каже, че се филмирам.
Мисля да изчакам още час два и ако не се размърда направо да отида в болницата поне да проверят тоновете. Но това "леко" усещане много ме притесни, така не съм се чувствала от месеци

# 721
Ами точно, Ljoli! Те тук няма да те върнат и без нищо да идеш!

# 722
Не знам дали е от третия триместър или от това, че настинах лошо и вчера едвам мърдах, но отчетливо усещам отлив на енергия. Дано се пооправят нещата, че така нямам грам сила, а неща за правене - бол.

В тази връзка, като прегледах колко дрешки сме взели, а и колко са ни дали, стигам до извода, че и при най-добро желание бебето няма да може да ги облече всички. Урок за следващите размери.

Взехме комплект за изписване, с пеленки е, но аз ще нося и одеалца в случай че е хладно времето. Тотално е невъзможно да се предположи как ще са нещата, та с пластове ми се струва удачен вариант.

Иначе съм на поръчала една камара муселинови кърпи и други неща от Тему. Понеже пазарувам много от немския Амазон, да ви споделя, че примерно муселиновите неща са 1:1 с тези от Тему, само че с ценова разлика. Отделно, малкото неща, които съм поръчвала от Тему до момента са били с изненадващо добро качество. Та, сега си чакам пратката да разгледам.

За чантата за болницата, аз ще си ползвам някои от бременните нощници - като ги взимах, гледах да са такива, които да стават и за кърмене. Иначе последното нещо - превръзките, ще имам в петък и ще мога да пакетирам.

Същевременно, направих си уговорка с анестезиолог - много ми е интересно как ще мине, ще ви разказвам.

Следващият ми преглед на АГ е чааааак на 10/09, или месец и половина след предишния преглед при този АГ. Много ми се струва, но аз правих и други прегледи междувременно, та имам поглед горе-долу как се развиват нещата.

За пулса, нормално е да е ускорен, сърцето работи в усилен режим, но бих следила и кръвното как се движи.

При мен всякакъв апетит изчезна. Бях заковала едни килограми няколко седмици, а сега тръгнаха и надолу. Леко се притеснявам да не си изтощя организма точно преди раждането, и се насилвам поне нещо да ям. Дано като се оправя от тази гадна настинка се нормализират малко нещата.

# 723
Момичета, случвало ли ви се е и според вас има ли причина да се притеснявам:
Снощи и днес сутринта се чувствах много уморена, бебчо риташе силно, имах чувството, че като мърда ще ми разкъса корема около десния яйчник. Днес след обед дремнах 2 часа и откакто станах се чувствам много странно - супер леко ми е - все едно не съм бременна. Малчо не е ритал,  мисля, ме го усетих да мърда леко 1-2 пъти, но дори не съм сигурна, защото вървях към магазина 🤔 Честно казано ми е малко неудобно да звънна на лекаря, защото съм сигурна, че ще ми каже, че се филмирам.
Мисля да изчакам още час два и ако не се размърда направо да отида в болницата поне да проверят тоновете. Но това "леко" усещане много ме притесни, така не съм се чувствала от месеци

Сигурно ти е паднал бебчо по-надолу и затова ти е по-леко. Започват да слизат в таза, при мен същото се случи.

# 724
Аз снощи си поръчах една нощница с копчета и дълъг ръкав за болницата. Държах да е по-тъмен цвят и с копчета, за да има лесен достъп до важните места от тялото и да не личи толкова като се изцапа. Мисля да взема и нещо такова за самото раждане, защото се отваря и отзад, и отпред, тоест става за всякакви ситуации: https://amzn.eu/d/8xqnPJ0.
Вчера попаднах на някакво много фенси бельо за след раждането на Bao bei, но нямам достъп до него, та ще търся алтернативи.
https://www.baobeibody.com/products/bloomers-maternity-postpartum-undie-black
Тук обичайно се остава 3 дни в болница, дори и при нормално раждане, защото на 48-ия час правят втори преглед на бебето и повечето предпочитат да го изчакат в болницата, отколкото да търсят педиатър за него. Но реално може и на шестия час да си тръгнеш, ако всичко е наред и знаеш как стават нещата. Предполагам това е опция при жени, които вече са раждали и кърмили.

Аз също съм заложила на гащеризони с цип и по-малко с копчета, като гледам да има и с ританки и такива без, които да може да се ползват евентуално за бебеносене. Комплект за изписване нямам, но имам дрехи и шапка, които да взема. Майка ми държеше да купи специален комплект, но не виждам смисъл, защото тук не се правят тържества за изписването. Взимаш си бебето и си тръгваш, а моите дрешки са си и без това хубави. Не знаех дори какво е порт, трябваше да го потърся.

Аз също ще взема неща от мерино, като одеалцето си го харесах от Cotton hug, които Ljoli спомена. Mamelo също предлагат неща от мерино: https://www.mamelo.de/collections/the-woolly-blanket.

Моят пулс също постепенно се увеличи от началото на бременността. От 61 в покой, стана 70, та дори и 80 в последно време. Всичко става постепенно и не се шашкам от промяната.

Leylah, опитай да хапнеш или пийнеш нещо сладко. Ако имаш поза, в която знаеш че бебето се движи (при мен например винаги като легна по гръб), изпробвай я. Опитай се да засечеш десетина помръдвания за един час.

# 725
  • UK
Leylah, и аз мисля, че това олекотено усещане идва от падането на бебето в таза, но ако искаш да го събудиш и усетиш да се размърда може да изпиеш 1-2 чаши студена вода, да пуснеш по-силна музика и да легнеш наляво, почти сигурно е, че ще почне да се движи.

И моят апетит намаля, заковала съм от 2-3 седмици едни килограми и това е. Не очаквам още много да кача дори в 9тия месец, защото тогава съвсем няма място в стомаха за храна. Не се притеснявам честно казано.

D_ana, тези Бао Бей непрекъснато ми излизат в реклами, но аз ще си карам със старите сутиени за кърмене и един на Скимс който ми става и сега, а за след раждането ще взема някакъв вид mesh panties, нещо такова: https://www.deonlinedrogist.nl/res/pr97640/wowm-@2x/312-312/tena … roekje-m-5st.webp

# 726
Moonlit, стискам палци бързо да ти мине настинката 🤗

Добре даваш обратна връзка за Тему, че не им харесвам сайта и все не поръчвам нищо. За себе си преди поръчвах често от Шейн и съм доволна, сега ще избера няколко бебешки неща да видя как е.

И с памперси, мокри кърпички и козметика е същата работа. Ще започна с по 1 пакет, максимум 2 да видя как е качеството. Тестери на козметика ще взема, но не съм събрала още никакви 😂 Как мога да знам каква ще е кожата на бебето, та да правя избори сега. Абре, най-важното ми е да сме живи и здрави и да започнем да излизаме след 1-2-3 дни, та да можем с бебето заедно да избираме какво ни е нужно 🤭

Моето го нося ниско от самото начало, както ви казах, сама съм си го усетила там, че и винаги е в родилна позиция 🤭 милото ми, и то винаги готово.

С качените кг не знам какво стана, зарязах я тази работа с меренето.

Нали казва да не се лежи по гръб, не знам за спане ли се отнася само. Като се наместя хубаво на една страна и бебенцето веднага започва да рита и директно минавам в междинна позиция, знам ли, може да му нарушавам покоя нещо 🤭

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 20:25 от MayaJane

# 727
Ljoli, гащите на Bao bei гледах, че ги слагат над тези от меш. Бао бей били компресиращи, но само леко, а не стягат, пък имали съпорт и за тазовото дъно, направо нов човек ставаш. Тези на Тена ще ги погледна също. Аз бях набелязала подобни на Always https://amzn.eu/d/5eyP825.

Гледах и някакви мега превръзки вчера в ДМ, но пакетите ми се сториха огромни, а не искам да ми остават.

Мокри кърпички съм взела на Water wipes, но ще разчитаме и на вода също.

Сутиен за кърмене имам един засега, който ми става и в момента.

# 728
Брей ще ги погледна и аз тези гащи Bao bai, щом са леко компресиращи са за след раждането, нали!? Ще купувам аз колан, а може и направо стягащи гащи за слез раждане, майка ми каза, че се препоръчват открай време.

Иначе чак сега се сетих, но ще поръчам днес такива за бременни, покриващи цялото коремче, да помогнат малко с тежестта. Взех наскоро да пробвам такива до пъпа и са много добре.

# 729
И аз съм зле с апетита и енергията, пък и не спя добре. Прекарах два дни тази седмица с голямото дете и колкото и да е голямо много се изморявам, защото ходихме навън по разни задачи и забавления. От тук насетне ще си ходи всеки ден на градина като е здрава. Много лесно губя търпение и си изпускам нервите, особено като съм изморена.

Вечерята я пропускам и ям нещо супер леко, за да си изпия Акарда. Супер тежко ми става и от малки порции, гади ми се и така… и аз си стоя на едни килограми, но не свалям. Направо се чудя как някои бременни до края имат завиден апетит.

Винаги съм имала висок пулс, дори в покой. Бях ходила на кардиолог за това и ми каза, че няма нищо притеснително, просто си имам висок пулс. Сега го меря често, заради кръвното. Кръвното ми е нормално, пулса винаги 80-95. Откровено казано, не знам какъв ми е като не съм бременна, знам само, че на пътеката с бързо ходене мога лесно да вдигна 150-160, но сега си го усещам по-висок и в покой.

За вещите - няма начин, винаги се купува нещо допълнително. Аз този път повече купувам, даже се притеснявам, че съм прекалила. Но има разни стоки не от първа необходимост, а за удобство, които реших да не си взимам. (Надуваема топка, възглавница за кърмене, колан, гнездо и т.н) Аз гнездо не съм ползвала с първото и понеже не знам дали бих ползвала, реших, че няма да си купя. Но ето, днес една приятелка ми каза, че иска да ми подари такова като се роди бебето. В тази връзка, като съвет мога да дам да оставите някои неща, които не са крайно необходими, но бихте ползвали, за да ви направят подарък. Примерно слинга миналия път ми беше такава вещ, която бях замислила приятелка да ми подари. Аз така и не успях да го ползвам, но това е друг въпрос.

А някакви бикини/гащи за след раждане в магазин в България има ли? Не ми се поръчва от Амазон само заради това, пък нямам нужда от друго и не искам само да трупам вещи. И на мен много ми идва цялото консуматорство около бебетата. А толкова малко се ползва всичко и е безумно скъпо. После се чудиш какво да ги правиш всички вещи.

Иначе и аз имам доста дрехи от най-малките размери, съмнява ме да ги износим. Аз съм купила само 5-6 неща, беше ми кеф да ги избера, другото ми е подарено и останало от голямото. За следващите размери пак има кой да ми даде.

Относно пратките от Тему, мен ме застреляха с брутални оферти за раници и сакове, та си взех една по-лека раница за количка и понеже трябваше да направя 100 лв, поръчах още допълнителни неща. От всичко, което взех съм приятно изненадана, нямах никакви очаквания за качество. Чантата я взех по-шарена, защото количката ми е черна и ми се иска малко цвят да има.

Скрит текст:

# 730
Аууу, Моми, супер е сладурска чантата! И аз бях заглеждала май даже същата, но понеже количката ми е сиво-зелена, реших, че няма да си отива и взех друга. Иначе разпознавам някои общи неща от поръчките ни! Joy

Гледах ги и аз тези височките гащи, обаче се чудя, ако се наложи цезарово, няма ли да притискат на шева? Аз бях взимала такива за бременност, но честно казано не ми бяха удобни заради притискането на корема и си взех изрязани. Виж, може да ги мушна сега в куфара за болницата за всеки случай, благодаря за идеята.

А превръзки ми препоръчаха тези:

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CGXMFXW3?ref=ppx_pt2_mob_b_prod_image

Принципно ги има в ДМ, но когато гледах бяха изчерпани, затова направо от Амазон поръчах.

Някой беше питал по-рано за комплекти мебели, ние сме взели този:

https://www.ikea.com/be/en/p/sundvik-3-piece-baby-furniture-set-white-s19505359/

С един допълнителен скрин, който смятам да ползвам и като допълнителна повърхност към повивалника. Матраче взехме такова:

https://aiko-bg.com/product-10365090001?rlv_rid=b317cec9-b67f-47 … =85762&rlv_rpos=3

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 21:04 от Moonlit

# 731
И ние се активизирахме. Купихме количка, поръчах кошара от Nicolle baby и нямам търпение да я доставят, голям гардероб от Айко и скрин от Юск. Гардеробът и скринът ще си се ползват живот и здраве и като порасне бебо.

# 732
Бйрзо оздравяване, Moonlight. 🥰

При мен бебка ту рита много силно, ту сякаш притихва и спи, спи...
Снощи и сега така ме рита силно, че откровено казано си ме боли.
Чак се замислих дари е нормално и дали да не отида по-рано на лекар.
Отивам да си взема болничен, а довечера съм на пак зъболекар, стискайте палци.

# 733
И аз идвам да се оплача.Сама съм си виновна,че чакам последния момент(не аз,а мъжа ми),но направо изнемогвам вече.Ремонтът до понеделник-вторник трябва да е готов и да започвам да чистя.Някакъв ад е навсякъде.Обяснявам на свекърва ми да си вземе 2 дена отпуска+събота/неделя и да ми помогне.Нвмалс съм толкова работа.Та това са 4 стаи.Имам да четкам диван,да свалям вътрешни/външни щори и комармици да пера,всички чаши от бара да сваля навън да мия,да се мести ввътре.Лайсните ми долу просто са в цветен латекс целите.За късмет и моя мъж,дето бременее вместо мен и губи калций,има проблем със зъбите.Имаше перфектни зъби,но тук за две седмици започнаха да се ронят буквално.Сутринта ходихме да вади един и да запълва канал на друг.Оказа се киста и другата седмица ще се отстрани оперативно.От 5-ти до 18-ти имам почти през ден часове/приеми/изписвания и пр.Та не знам докъде и докога ще оцелея.Щом се прибрахме от Плевен,започнах да пера пътеки и сега свърших.Имам да готвя и ако успея малко да се кача горе да поизчистя малко.Чакам фирма да ми отпуши канализацията,друга да водя на село,че са ги нападнали дървеници.. Искам вече да раждам и да си почина 5 дена в болницата😆

# 734
Лунатичка, изобщо няма да ти е скучно преди раждането. Мъжа ти не може ли да вземе отпуск да помага?

И аз днес съм се разчистила, има си доста работа, но поне имам време и по-леко ще го карам. Сега цяла сутрин чистих и започна много да ми се стяга корема, затова спрях малко да почина.

На вас кога ще ви взимат микробиология? На мен май чак в 36 г.с ще ми е следващия преглед и ми се струва късно.

Също така ме вълнува въпроса с подготовката за след раждане. Мислили ли сте да готвите и да замразявате храна предварително? Чудя се дали да замразя по няколко порции от храните, които ще готвя в следващите седмици. Спомням си, че хич нямах апетит и не ми се готвеше, затова хапвах боклуци, каквито намеря. Въпросът е как да го направя, тоест в какво да замразя и какъв тип храна, за да е вкусно и след това. Имате ли някакви съвети по темата?

Общи условия

Активация на акаунт