Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 095
  • 774
  •   1
Отговори
# 165
Момичета имали ли сте киста след аборт?
Днес бях на преглед , мвсец след кюретажа и доктора каза че имам киста , която ще се изчисти с цикъла и не ми е предписвал нищо за нея . А не е ли опасно нвщо ако се спука?

# 166
  • Замък сред облаците
Кистите са опасни над определен размер и в зависимост от произхода им. Функционалните кисти - задържан фоликул или киста на жълтото тяло минават от самосебе си обичайно. Често се случват след А заради объркания хормонален фон, не е страшно.

# 167
Кистите са опасни над определен размер и в зависимост от произхода им. Функционалните кисти - задържан фоликул или киста на жълтото тяло минават от самосебе си обичайно. Често се случват след А заради объркания хормонален фон, не е страшно.

Значи не е опасно , щом доктора нищо не предписа или каза , аз от шок малко забравих да питам каквото и да било , но после се наплаших , че при позната се спука и се напълни корема с кръв .

# 168
  • Замък сред облаците
Друг тип са опасни, и обикновено седят и растат с месеци. Иначе като мине 1 цикъл трябва да идеш да те прегледа пак да се види как е лигавицата на матката и съответно кистата има ли я още или не. И тогава вече се преценява ако я има дали ще се наблюдава или ще дадат прогестерон да я смалят/махнат.
На листа от прегледа сега трябва да пише колко е голяма впрочем.

# 169
Аз имам такива кисти. Първо ги борихме с Дуфастон,който се оказа слаб и три месеца пих противозачатъчни. Сега спрях. Този месец засякох овулация на 12 ден с тест лентички. На 7 ден от цикъла бях на лекар и ми каза, че имам фоликул, но не е проблем за опитите вече.
Имам два въпроса - възможно ли е да нямам ову, а заради задържан фоликул да ми показва положителен тест? И другият - гинеколожката ме вика на 2 ден от МЦ, за да ме гледа отново какво се случва с яйчниците. Фатално ли ще е да отида на 3 ден, защото 2 ден се пада неделя и сигурно ще ме прати при някой друг, а има часове в кабинета си за понеделника.

# 170
Момичета имали ли сте киста след аборт?
Днес бях на преглед , мвсец след кюретажа и доктора каза че имам киста , която ще се изчисти с цикъла и не ми е предписвал нищо за нея . А не е ли опасно нвщо ако се спука?
Аз имах след кюретажа точно като теб. Изчисти се със следващата менструация и от тогава не съм имала проблеми.

# 171
Благодаря , успокоихте ме момичета ❤
Лошото е че открихме и нов полип и пак трябва хистероскопия 🤯  за да може да подновим опитите . Иначе репродуктивния ми доктор каза че след 40 дни може да ги подновим , но ако имам полип не смея да ги подновявам , направо съм много объркана .

# 172
  • На изток от Ада
40 дни след МЦ ли ? Махни полипа. Аз 2 Б имах полип и беше много гадно

# 173
Имах няколко кисти две седмици след кюретажа. Лекарят така ме наплаши, че можело да е извънматочна и т.н., да ходя отново в болница, но отказах. Нищо ми нямаше. След 1-вия цикъл пак задържан фоликул 4 см, пих Дуфастон. Вече писах за него и защо спрях да пия.
За полипа защо не опитате с добавки или билки да го премахнете.

# 174
Аз имах киста 5 см, която не се повлия от противозачатъчни. Сдобих се с нея след първата стимулация. Докторът ми каза, че е възможно от Б12 да се подхранва, тъй като е растежен фактор. За това го спрях.

# 175
Имах няколко кисти две седмици след кюретажа. Лекарят така ме наплаши, че можело да е извънматочна и т.н., да ходя отново в болница, но отказах. Нищо ми нямаше. След 1-вия цикъл пак задържан фоликул 4 см, пих Дуфастон. Вече писах за него и защо спрях да пия.
За полипа защо не опитате с добавки или билки да го премахнете.

Знаете ли с какви билки може да се махне , не искам 2ро хистеро

# 176
Здравейте,момичета...Разбита съм просто и искам да споделя.С Мм режихме,че искаме 2ро бебе и започнахюв опити.Миналият месец видях 2те чертички на 19.07,на 26.07 всичко приключи.Падащо чхг и менструация.
Посетих лекар на 06.08 всичко беше наред,взе ми секрет-имаше гъбички.Лекувахме ги.Цял месец не хванах пик на овулация и просто се обичахме.На 20ти реших да се тествам и о...2 чертички,бледи.Смятах,смятах.Може би на 12/13 август се е случило.Но чертичките стават все по-бледи т.е. най-вероятно ще е 2ра биохимична.Не знам какво да правя.Имам възможност чак в понеделник да пускам кръвен,за да видя дали е паднало изцяло чхг.
Първата ми бременност беше планирана също,но буквално стана на първият месец.Съсипана се чувствам.
Тестовете ми за ову..не мога даже са се ориентирам...https://files.fm/u/hsqmuctwjm

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 09:49 от zvunch

# 177
Kalinka92, напишете в google чай или билки при полипи в матката. Излизат различни билки. Често използвани са турта, невен и бял равнец. Ефект мисля, че може да има за два-три месеца. Но не съм сигурна дали чаят се пие без прекъсване.
Ето съдържанието на един чай например:
котешка стъпка, невен, бял равнец, калина, овчарска торбичка, ранилист, котешки нокът, блатен тъжник, турта, пау дарко, змийско мляко.

# 178
  • София
Arwen88, и на 3 ден може.

Калинка, Аз при полип с билки не бих си играла. Много е важно да успокоиш хормоните, преди да го махаш. При мен се беше получил след някакви стимулации и месеци объркани хормони.

# 179
Arwen88, и на 3 ден може.

Калинка, Аз при полип с билки не бих си играла. Много е важно да успокоиш хормоните, преди да го махаш. При мен се беше получил след някакви стимулации и месеци объркани хормони.

А после махнаха ли го? При мен уж махаха и сега доктора каза че не е изчистен хубаво и заради това е аборта , но не знам искам да проверя пак дали наистина има ,  не само хистероскопии да правя.

Общи условия

Активация на акаунт