Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 101
  • 774
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,борбени жени! Налага да се преместя при вас за помощ. Последен цикъл 16.07. ,трябваше да ми дойде на 16.08. Тръгна да ми зацапва, помислих, че МЦ този месец ще е такъв. На 3-4 ден се усъмних,че това зацапване не спира. Направих си тест и излезе положителен с бледа черта. Изчаках няколко дена течението стана в тъмно кафяво. Почна да ме боли силно едната гърда до предмишница. Отзовах се в спешното . АГ там ми казаха,че от хормоните ме боли гърдата така,но бременност няма. Показах им резултати от чхг - 133 за седмица закъснение били много ниски, вероятно се касаело за фалшива бременност ( биохимична). Държах да ме гледат на вагинален и коремен. Ужасно съм притеснен на и до ден днешен за ИМБ. Доктора каза,че кръвта е в матката и скоро ще имам цикъл до седмица. Накараха ме да повторя след 48 ч чхг и прогестерон. Прикачвам да видите ,тоест на 9 ден закъснение. Пак за тях няма да я има тази бременност,не пожелават да изпишат прогестерон,понеже само ще усложни нещата. Но продължава да ми зацапва. От днес сутринта имам болки в корема по средата,малко в горе. Контракциите усещам ( понеже имам бременност с раждане и знам какво са). Но такъв аборт в ранни седмици съм нямала. Не тръгва все още нормално да ми тече. Оскъдно е течението. Дали всички това е нормално? Според мен се касае за истинска бременност,която очевадно я губя,но не и фалшива . Имам вече 11 дена закъснение?? Отново не ми дава мир на главата и си записах час за АГ да проверим как са нещата на видеозона. Колко време протича спонтанен аборт? Колко ще кървя? Кога ще тръгне процеса? Болките нормално ли са?

# 181
  • Замък сред облаците
Под 10 като спадне прогестерона ще тръгне кървенето. ИМБ също като предната потребителка почти е нулев шанса да е. Все пак е хубаво да се проследи чхг как е утре.
Като продължителност около седмица плюс-минус, като малко по-обилен и продължителен цикъл на този етап е обикновено.

# 182
Мина при мен пункцията. Пак са само две яйцеклетки. За себе си реших нито да пия добавки, нито да водя някакъв нарочен здравословен живот. Смисъл не виждам, няма резултати при мен.

# 183
Мини, аз така се чувствах при последния ми преглед. След като вече три месеца не ям глутен, внимавам с какво се храня, рядко ям и захар, спортувам, макар и по-малко отколкото ми се иска, пия 1 шепа добавки, пак само 2 яйцеклетки имах въобще в резерва. Много се бях отчаяла, но реших, че ще продължавам така, защото в крайна сметка това със сигурност ми влияе положително и на здравето, а то ще е важно и при евентуалната бременност, която гоня, за която в крайна сметка все още се моля и 1 яйцеклетка да е достатъчна. Възможно ли е при теб да оказва влияние стимулацията, протокола или въобще реакцията към лекарствата? Предполагам сте сменили подхода спрямо предната стимулация? Ти май имаше няколко ембриона от нея и сега ако и двете се оплодят ще ви стигнат ли за трансфер? Прощавай, не помня всички подробности.

# 184
  • София
Мина при мен пункцията. Пак са само две яйцеклетки. За себе си реших нито да пия добавки, нито да водя някакъв нарочен здравословен живот. Смисъл не виждам, няма резултати при мен.

Храненето е по-скоро за качеството, а не за количество, но и при нас не се получи даже бяха много по-зле нещата след добавките и храната.

А ти не каза ли, че си на стимулация? Аз реших, че си на стандартна с инжекции, само на хапчета ли си - кл@мифен или л@трозол?

# 185
  • София
Мини, възможно е това да не е подходящата стимулация при теб.

Аз имах една такава много объркана стимулация, тръгнахме с неизравнени фоликули, вървяха добре, в крайна сметка докторката се полакоми за още няколко фоликула, дето тръгнаха по-късно, та от общо 9 фоликули 6 бяха презрели, 2 недоузрели и само една читава яйцеклетка извадихме. Но това е проблем на лекаря и протокола на стимулация, а не на твоето хранене. Просто по-големите имена карат на конвейр и всичко е на гърба на пациентите. Съжалявам, ако и при теб се е случило нещо такова.

# 186
Среднощно Слънце, не всеки може да помни на всички случаите и подробнистите, та няма проблем. Един ембрион имаме от предходната стимулация, който стана бластоцист на шести ден. При нас един брой не е вариант и не е достатъчен, предвид историята ни с бремености с хромозомни аномалии. Добавки приемам от една година вече. Спортувам редовно пак от толкова. Не виждам да са ми помогнали и за това не виждам смисъл да си давам парите на вятъра.
Ния, не съм казвала че гоня количество
Но определено при толкова празни фоликули и достигане до бластоцист на шести ден не говорим за някакво качество. С инжекции ми е стимулацията, не с кломифен или летрозол.
Дели, двете ми стимулации са различни. Не говорим за недоузрели или презрели фоликули, а празни.

Дописвам. Първа стимулация стартирах с 14 фоликула, пунктираха 16. В 4 имаше яйцеклетки, две годни, две оплодени и един ембрион.
Втора стимулация, 7 фоликула на старта, не знам още колко са пунктирали, 2 яйцеклетки, ще видим годни ли са въобще.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 13:51 от Minnie.Mouse

# 187
  • София
Извинявай, не помнех, че си с празни и се учудих, че с инжекции има само две. Според мен, ако ще правиш нова стимулация, потърси и второ мнение, но в друга клиника. Ако това е максимумът, то няма смисъл от инжекциите, по-добре с хапчета, защото на ЕЦ с малко помощ яйцеклетките пък са с по-добро качество. Има много жени, които са успели така.

А защо един ембрион да не е достатъчен, ако се докаже с ПИД, че няма проблеми?

Иначе и аз мисля, че във вашия случай храната и добавките нямат общо. На мен също ми писна да даваме по над 1000 лв за добавки, не са никак евтини, а ефект няма поне при нас.

# 188
  • София
Мини, когато говорят за "празни" фоликули, най-често има лошо таймиране. Когато пунктират прекалено рано фоликула, Я е залепена за стената му и не може да се отдели. Попитай доктора си за оптимизиране на протокола и изравняване на Ф. Подхвърлям ти - прочети за estrogen priming. Много е трудно да накараш доктора си да мисли в твоя полза, но опитай.

# 189
Ния, благодаря за предложението. Не мисля че проблема е в лекаря или клиниката. Явно при мен има някакъв проблем. И аз мислех да говорим с доктора за следващата стимулация да е лека, с хапчета.
Дели, имам доверие на лекаря си и смятам че прави, каквото зависи от нея. Още повече, че сега таймирането ми беше от друг лекар, тъй като моят е в отпуск.
Ще прочета за estrogen priming. Благодаря!

Пак дописвам, че забравих да отговоря на Ния. Имам три аборта, два пъти съм с доказани тризомии. Та за това е малко вероятно при един ембрион да е здрав.

Последна редакция: пн, 26 авг 2024, 14:32 от Minnie.Mouse

# 190
  • София
За абортите знам, но въпросът ми е защо да не се изследва и да го трансферират? Държиш да върнете няколко и да имаш евентуално многоплодна бременност ли?

# 191
Някоя от вас пила ли е Мио-инозитол в по-голяма доза? Чух добри отзиви за него. Аз го приемах за кратко само като част от FH pro.

# 192
  • Замък сред облаците
Мини ❤

Уан, дефинирай по-голяма доза. Инозитолът се приема в дози от 500 до 2000мг без лекарско предписание. Започва се с 500 и постепенно се стига до 2000, но реално ако нямаш СПКЯ или ПКЯ и дози от 500-1000мг могат да са достатъчни. Аз примерно пиех по 1000 (2х500) и ми се отразяваше добре, като пробвах по-висока доза ми скъси цикъла. При кистозни яйчници може и до 4000-6000мг да се стигне, но с лекарско назначение.
Инозитолът се счита за “натуралната” алтернатива на глюкофажа и дава добри резултати при хора с наченки на ИР също.

# 193
За абортите знам, но въпросът ми е защо да не се изследва и да го трансферират? Държиш да върнете няколко и да имаш евентуално многоплодна бременност ли?
Защото финансово, предвид историята историята ни и професионалния опит на началника на инвитро лабораторията, ни посъветва да имаме 4-5 ембриона и тогава да изследваме.

Дойдоха ембриолозите за втори път. И двете ми яйцеклетки са негодни.

# 194
Чакам да дойде...тц.Все пак днес пуснсх чхг и прогестерон.Чудя се дали не е в него причината.Все още се водя в лутеална фаза,тъй като менстрация не е настъпила..или...?

Общи условия

Активация на акаунт