Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 168
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
Мини, съжалявам Sad Пожелавам четвъртият път да е много скоро и да е успешен!
Аз така или иначе при трети неуспех мисля да преминем към асистирани методи. За начало поне MACS, после вече и тежката артилерия. За момента имам хубав резерв, забременявам много бързо, ще си позволим още половин година, дано не съжалявам после.

# 421
Нала, аз си спомням, че в Надежда ходеше, можеш ли да ми споделиш при кой лекар?

При д-р Петко Илиев съм.

Момичета, с какви темпове се възстановява лигавицата след кюретаж? Днес бях на преглед и ми казаха, че е 5мм. Сега си проверих амбулаторния лист от прегледа преди инсеминацията и е била 7мм. Малко ми се струва  и 7. Четох, че трансфери правят при 8+

# 422
Нала, за размера на лигавицата много зависи за кой ден от МЦ става въпрос, тъй като разликата е доста голяма. Това са моите размери през различните дни на МЦ, така че 7 мм преди О е добър размер, ако обаче си ходила след О, то има още много какво да се желае.

5-ти ден - 4.6 мм
8-ми ден - 5.8 мм
11-ти ден - 7.1 мм
18-ти ден - 13.4 мм (стойност в месец с имплантация)

При мен още след първия месец след А ми се беше възстановила лигавицата, но ние пак си изчаквахме по 2-4 месеца, за да се възстанови целия организъм - хормони, витамини, а и да си направим някои изследвания.

# 423
  • София
За замразен трансфер препоръчителният минимум е 8 мм преди включване на прогестерон, лекарствата преди трансфер помагат за достигане, ако не става, има разни природни методи, които препоръчват. Мен лекарят ми измести с три дни ЗЕТ, за да достигна мм, но аз не съм на ЕЦ и съответно може да има такива промени. То и на 7 мм правят, но се води, че от 8 нагоре има по-големи шансове.

За инсе не съм запозната има ли препоръчителен минимум, но както Fayona пише, много е важно на кой ден точно се изследва. Според мен ще си я постигнеш лигавицата.

# 424
theDoodLe, много съжалявам. Бяхме в темата за Априлчетата. На нас лекар ни препоръча да не правим почивки. Тялото било готово за бременност и трябвало да се действа още след първата редовна менструация. Колко е готово, при положение, че съм с missed - не знам. Надявам се, ако забременея пак, да е по-готово.

Това как би могло да помогне ако забременееш веднага и пак се случи? Трябва да се разберат причините. Пропоръчвам ти да изчакаш да излязат всички изследвания, които си намислила да правиш и тогава действай. Моя позната така след забременяване хукна по лаборатории тестове, оказа се с мутации, мотаха я лекари (беше покрай Великден), не знам как се опази това ембионче. Мина през кървене, после какво ли още не, защото знаеше че има проблем , но се беше вкопчила само във забременяването (и там имаше проблем).
На мен двама лекари ми казаха "колкото е била дълга бременността - двойно време чакаш".

theDoodLe съжалявам, аз също бях за април, но след двете предишни загуби въобще не искам да се включвам в отчетните теми. Познат ми е твоя ник, хвърлях един поглед сега, но така и не се включих.

Кариотип може веднага, то е ДНК и не зависи от бременността. Виж и имунологията, да не би тялото ти да отхвърля мъжката ДНК.
АА Може ли малко повече информация за това, чувам го за пръв път. Ако сте го коментирали в предишни теми съжалявам за спама, ако може нещо на лично да ми пратиш.

# 425
theDoodLe, много съжалявам. Бяхме в темата за Априлчетата. На нас лекар ни препоръча да не правим почивки. Тялото било готово за бременност и трябвало да се действа още след първата редовна менструация. Колко е готово, при положение, че съм с missed - не знам. Надявам се, ако забременея пак, да е по-готово.

Това как би могло да помогне ако забременееш веднага и пак се случи? Трябва да се разберат причините. Пропоръчвам ти да изчакаш да излязат всички изследвания, които си намислила да правиш и тогава действай. Моя позната така след забременяване хукна по лаборатории тестове, оказа се с мутации, мотаха я лекари (беше покрай Великден), не знам как се опази това ембионче. Мина през кървене, после какво ли още не, защото знаеше че има проблем , но се беше вкопчила само във забременяването (и там имаше проблем).
На мен двама лекари ми казаха "колкото е била дълга бременността - двойно време чакаш".

Няма да помогне за задържане на ембриона, ако има сериозен нелекуван проблем, но се предполага, че забременяването трябва да е по-лесно. Ние правихме година опити, преди да се ориентираме към репродуктивна клиника, т.е. и със забременяването имаме проблем.
Изследванията ми ще излязат преди следващ опит. Това, което отнема най-много време е 30 дни, след 30 дни ще съм в първа менструация след аборта. Вече имам препоръки какво да пия, ако забременея втори път, т.е. няма да се хвърляме съвсем на сляпо.

# 426
  • Замък сред облаците
Флоу, изследването на кариотип е изследването на набора от хромозоми, които носим. Генетиците ги проверяват за дефекти и липси най-просто казано. Хромозомен анализ се нарича още: https://www.genica.bg/test/hromozomen-analiz

# 427
Здравейте момичета. Включвам се и аз в темичката. Изчетох с мъка последните 3 теми.....
Моята история е следната...
Имам два аборта вече... Първия беше през 2023 г. В 8 г.с - кухо яйце, тогава по препоръка на лекар не сме изследвали нищо,защото се случвало често и тъй като ми било за първи път не предприехме мерки.
Втория аборт се случи миналата седмица в 13 г.с... бебчето беше с малформация... и след 3 посещения при трима различни доктори ме посъветваха да направя аборт по медицински показания. Това беше най -трудния ми избор и ми е адски тежко. Пуснахме изследване на абортивния плод в Геника... Но още не са излезнали резултатите (вече минаха 7 раб дни)... И ще започнем и ние да се изследваме за да видим от къде може да идва проблема...
Пожелавам на всички много успехи и в най-скоро време всички да се махнем от тази тема ...

# 428
  • На изток от Ада
Меги съжалявам!
Флоу аз също само веднъж се записах в отчетна . Сега ако има Б пак не бих.

# 429
Меги, много съжалявам! Надявам се никога повече няма да ти се случва. Ако не сте правили никакви изследвания, е добре да започнете да отмятате едно по-едно, докато тялото и душата ти се възстановяват. Много кураж!
Нала, аз видях към какви изследвания си се насочила. Какво са ти казали да пиеш при следваща бременност? Ние повечето май пием неща преди бременност, с цел да подобрим качеството, да регулираме хормони или да наваксаме дефицити.

# 430
Меги, много съжалявам! Надявам се никога повече няма да ти се случва. Ако не сте правили никакви изследвания, е добре да започнете да отмятате едно по-едно, докато тялото и душата ти се възстановяват. Много кураж!
Нала, аз видях към какви изследвания си се насочила. Какво са ти казали да пиеш при следваща бременност? Ние повечето май пием неща преди бременност, с цел да подобрим качеството, да регулираме хормони или да наваксаме дефицити.

Казаха ми да пия аспирин или да бия фракси, при следваща бременност, защото при кюретажа са видели съсиреци около ембриона.

# 431
  • На изток от Ада
Ама това е несериозно!

# 432
# 433
Aз не се мисля за много разбираща или информирана по темата с тромбофилиите, но ходих на хемаолог, генетик,  двама АГ допълнително от моята, при която раждах и всички ми казаха, че аспирина има по-дълго действие от фракси и в началото е възможно да се получи кървене, което при прием на аспирин би било по-дълго и трудно да се овладее, докато фракси е с по-малко време на действие.

Нала ако не си пускала тромбофилии не пий нищо ей така без да го обсъдиш с генетик или хематолог.
На мен също ми вметнаха при приемането в болницата защо не съм била пиела и АП освен инжекциите, за това търся и подходящ лекар, който да разбира от това и да ме насочва и подкрепя най-вече. Става малко "3 лекари 5 мнения".

АА тук много ме замисли ... мисля, че не е възможно да има промяна в хромозомите, които носим.. Тъй като аз имам вече една успешна бременност, не мисля, че това би било причината при мен, но все пак ще попитам и за това. Благодаря за информацията.

Меги и аз чакам хистология тези дни (утре или в петък ще видя какво става) и ще мина през АГ да й покажа резултата. Честно казано не знам какво да очаквам и на какво се надявам, може би го направих заради пола и да видя дали наистина е било момиче и има нещо вярно в предположенията на док. ми. След втората ми загуба се молех да се открие проблем, за да може да се реши. Като излязоха мутациите се успокоих, реших, че това вече би оправило нещата, но явно не е така.

Nasi теб те знам от ИБ, надявам се скоро да си отчетните. С втората ми бременност бях все още в облаците и не вярвах, че може да има проблем, дори не си го бях помисляла. Но сега вече до 3м не мисля да влизам или да казвам на когото и да е (единствено майка ми и някои много близки приятелки знаят, защото са минали през това и ме съветват и подкрепят).

# 434
  • Замък сред облаците
Flow, не става въпрос за промяна, а когато е наличен дефект примерно в по-ранна възраст е по-малък шанса за проявление - организмът е здрав, в разцвета си, произвеждат се най-качествените яйцеклетки и сперматозоиди. С напредване на възрастта и според начина на живот, ако в по-млада възраст е имало малък шанс за генетични дефекти при оплождане, то на по-късния етап шансовете за дефект се увеличават и по-трудно се зачева здрав плод. Мацето като я пратиха на кариотип с едно здраво дете и 5 аборта това й обясниха от Майчин дом генетиците. При тях уж не беше това проблема, хем и инвитро опити имаха, но в един момент трябваше и това да изследват. Давам го само като разяснение и защо се прави при повтарящи се аборти.

Общи условия

Активация на акаунт