Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 084
  • 774
  •   1
Отговори
# 630
Арвен, начина, по който са го изследвали, е направо цирк. А пък защо с този резултат са решили, че имаш ИР ми е още по-неясно. Границата за инсулина мисля, че беше 5 пъти за първия час и 3 пъти за втория, както АА каза. При мен е завишено и на гладно още, така че дори без обременяване се вижда, така че ХОМА-та е полезно в такива ситуаци, но при по-леки ИР вече се гледа съотношението с на гладно.

На една приятелка от Бургас с надормено тегло също ендокринолог й назначи изследване само на глюкоза по време на обременяването. Излезе й в норми, което абсолютно нищо не показва, както Мини е споменала, и после ендокринологът каза - еми щом си дебела, значи имаш ИР. Но инсулин така и не й пуснаха!

# 631
Някои ендокринолози пускат инсулин при много ниска глюкоза на гладно. А то тогава май вече имаш диабет. Докторът, при който аз ходих за пролактина, пак тук в Стара Загора, учила се при най-добрата в града, също ми беше казала, че инсулин нямало нужда да се изследва. Ние търсихме причината за високия прокактин. Не знам, ако имах симптоми на ИР дали щеше са иска да изследвам.

# 632
Не знам. Лекарката е с опит, така заключи, защото от 2-3 месеца имам киста, която не се маха. Запазила съм час и за друг ендокринолог. Точно за Стара Загора става въпрос и при мен. То не е лошо да съм на режим, не съм с наднормено тегло. След аборта качих 3-4 кг, но изобщо не се ограничавам. Сега започнах.

# 633
Понеже знам, че и ти си в Стара Загора, Арвен, и за това споменавам града. Според мен е несериозно да се правят диагнози на база една киста. Не ме разбирай погрешно, не оспорвам знанията на лекаря.

# 634
  • На изток от Ада
Абсурдно е Арвен.
Тук няма док или мн малко

# 635
Има, ама не стават. Ще видим утре какво ще каже Матев. И аз мисля, че нямам ИР, или е в много лека форма. Да видим какво ще каже за кистата. Май най-доброто решение е да спра да обикалям по доктори, да се успокоя. Сама реших да ходя на ендокринолог. Исках д а видя какво е положението на щитовидната след аборта. ТСХ ми е 2,70, а нали за забременяване трябва да е 1. При другата ендокриноложка ще питам и ще искам нещо за понижаването.

# 636
Това е много интересна тема за ИР. Моят приятел ходи на ендокринолог в Плевен защото от КИРМ Плевен така настояха. И понеже Хома индекса му е 2.87 и заключи, че има ИР и му изписа хапчета без други изследвания. Каза, че заради това морфологията била ниска.
Той е 63кг и е 1.83 висок.
Решихме да не пие хапчетата, а да започнем режим и двамата.
Надявам се да се подобрят нещата и следващата бременност да е успешна.

# 637
  • На изток от Ада
Казвам че не стават Арвен

# 638
Аз като правих обременяване с глюкоза, инсулинът на 60 мин ми беше доста висок, за сметка на това добре смъкваше кръвната захар. После на 120 мин беше точно 3 пъти над началната стойност. Говорих с двама репродуктивни ендокринолога, всички казаха, че това не е за глюкофаж, че 60мин не е диагностична стойност и ми предписаха и двамата инозитол под някаква форма.
Арвенче, за ТСХ е добре да е под 2.00, ама зависи и другите щитовидни показатели все пак.

# 639
  • Замък сред облаците
Инозитолът е натуралната алтернатива на глюкофаж.

# 640
Инозитолът е натуралната алтернатива на глюкофаж.
Идеална съм значи. Тъкмо миналата седмица го подкарах пак.

# 641
И аз пия инозитол на прах по препоръка на Денис. т4 ми е високо, в норма. Уж нормално. Не са пред мен изследванията. Поръчаха съм и магнезий, цинк и селен. Четох, че и те свалят тсх. Колкото повече ходя по лекари, повече неща изскачат. Спряла съм сладкото, нищо пакетирано, без хляб и тесто. Мисля, че ще има ефект.

# 642
Според мен, изследвай цинк и селен, преди да започнеш да ги приемаш като добавки. Моят селен например, без да приемам под формата на капсула, е малко над горната граница.

Дописвам и се надявам да видиш. До колкото разбрах, TSH се вдига, заради кистите. Та е възможно и твоето да е с такава стойност, заради кистата.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 15:25 от Minnie.Mouse

# 643
Ще е дълго!
Аз съм направила НЕуспешен медикаментозен. Има тема във форума за медикаментозния, Слава Богу има и много успешни. Имах вече 4 кюретажа и лекарката прецени, че е по-добре медикаментозен. Не се изчистих и се наложи кюретаж, като дори сакчето растеше, но със загинал ембрион. След този кюретаж развих ИР, висок пролактин и липса на цикъл. След това ми дойде с помощта на поставяне/сама си ги поставях, нямаше кой/ на инжекции окситоцин и бусколизин, защото толкова ми се беше стресирала шийката, че искаха да ми правят дилатация на шийката на матката, но се справих.
Успях да забременея естествено след това, но отново неуспешно и тогава докторът ми( сегашен, но различен от този с медикаментозния) каза, че в моя случай с толкова кюретажи не го препоръчва.
Много е важно, когато се четат мнения за ситуации да се конкретизира защо. Моята матка в последствие се оказа с “Y” обратна форма, мислеха, че е “Т”, което изобщо не би позволило ( според двама лекари) да има успешен медикаментозен. В дясно кръвоснабдяването от десния яйчник не беше добро. 
Разказвам всичко това, защото Мини беше написала, че не знаела дали ще бъде майка. Мило момиче, мили момичета, аз пиша в този форум до 2011-та година. Познавам някои стари муцуни и те мен, но съм с нова регистрация, заради “доброжелатели”. Аз преминах N на брой неуспешни бременности от естествено зачеване, с последвали кюретажи, ре-абразио единия път, дори. Неуспешен медикаментозен, хормонални проблеми и т.н.  Изследвала съм всичко, и всичко винаги беше наред.
Направих 4 инсеминации, след което хистероскопия - диагностична, която премина оперативно за промяна на формата на матката.
Пиехме добавки, хранехме се кето( заради ИР), мъжът ми спортуваше.
Забременях със ЗЕТ( 4 месеца след хистероскопията) от първи опит инвитро през 2023-та( сами сметнете от кога Ви казах, че съм във форума) с ембриони средно качество. Сложиха 2 броя, за да се подпомогнат и все едното ще се захване. Децата ми се родиха с планово секцио в 37+6 след лежане цяла бременност, поради наложил се серклаж.
Години търсех разковничето защо не мога да износя дете, исках излезе нещо- защото намерен проблем- половин проблем.
В крайна сметка, обяснението беше, че формата на матката е била НЕподходяща, НЕгостоприемна и НЕдобре кръвоснабдена за износване.
Няма да забравя доктор Вецев, когато го попитах след хистероскопията дали с тази матка, след толкова рязане, ще успея ли да износя поне едно детенце? Той отговори “И две ще износиш”. Е, кой да знае, че буквално позна.
Извинете, ако съм досадила с дългия си пост, аз много обичах да влизам в тази тема преди, още със старото заглавие и да прочета окуражителна история. Ако съм докоснала поне една от вас, дала съм й искрица надежда- победител съм!
🍀🍀🍀

# 644
Благодаря за историята,  Lemon Blossom.
За съжаление аз нямам 12 години да изчакам, за да стана майка. Просто защото тогава ще съм на 50 и много вероятно в менопауза. Животът ми е показал, че това че при един човек нещо се е получило, не е гаранция, че ще се получи и при мен. Аз започнах да приемам, че е напълно възможно да не стана майка. Не ми е гарантирано и ако не се случи, ще трябва да продължа с живота си.

Общи условия

Активация на акаунт