Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 075
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
От дргите изследвания - половите хормони са хубави; щитовидната е с намалена функция, нямаш хашимото - виж и вит Д как ти е. Докато не оптимизираш фТ4 отложи опитите.
[/quote]

Благодаря много за подробния отговор! Само, ако може да разясниш за фТ4, защото аз си мислих, че е наред щом е в референтните граници. Както казах все още не съм била при специалист, което ще направя при първа възможност и затова не съм запозната.

# 676
  • Замък сред облаците
Референтните граници не са норма, момичета. Има определени стойности отговарящи на определени процеси в организма. За оптимална функция нивата на фТ4 трябва да са между 17 и 20 пмол. Тогава организмът работи нормално.
При нива под и над това се търсят съответно дефицити и/или заболявания. Когато хормонът е в недостиг спира да приоритизира процеси извън оцеляването на организма - като репродуктивните функции, защото не са от първа необходимост. По комбинацията от нивата на различните хормони се насочва и къде е проблемът. Вече излезете ли от стойностите на референтните граници, животът ви е силно засегнат чисти функционално не сте “нормални”. Като бях с хашитоксикоза фТ4 ми беше към 30 пмол - заспивах в 20ч вечерта и спях до 8 сутринта, пулсът ми бе висок, всеки проблем ми докарваше ярост, карах се на колегите в офиса, минаваха ми мисли за самоубийство след всеки проблем (а никога не съм изпадала в депресии) …. А имайте предвид че клинично тежките случаи се считат от 50 нагоре и при 90-100пмол се изпада в кома.
Та в общи линии референтните стойности  ограничават момента кога функционираш приемливо и кога се стига до крайност.

# 677
АА, в тази връзка може ли коментар на тези изследвания, правени са 2седмици преди аборта ми. Тогава казаха, че са ок, но сега като те чета..плюс няма Фт3 и ft4, нямам спомен защо. Гледах още едни изследвания от 2023, като тогава ft4 е било 18.50.
Скрит текст:

# 678
  • На изток от Ада
Фт4 кога се пуска?

# 679

Не знам да има ограничение спрямо МЦ.

# 680
При мен FT4 беше 14,68 3 седмици след аборта. Нужно ли е пак да го пусна? И как се вдига или за това допълнително тряба да се консултирам с ендокринолог?
Ходих на 3ма лекаря с тези изследвания и никой  не сподели, че трябва да го вдигна, та сега пак се съмнявам ако направя носи и посетя ендокринолог, дали ще ми назначи терапия.

# 681
От ровене намерих продукта М2-ТОН. Някой да го е пил. Помогнал е на доста момичета да забременеят.

# 682
  • Замък сред облаците
Белийв, вдига се с прием на хормон, паралелно с вдигане на вит Д. Ако вдигаш само вит Д - ще чакаш с години да се вдигне хормона. Така че - читав ендокринолог. Освен това 3 седмици след аборта си под влияние на бременността (акумулира фТ4 в черния дроб и ембриона), затова се пускат 6 седмици след аборта. Така че да - нужно е наново да пуснеш.

Арвен, това са билки. В другата тема чете ли онзи ден мацката дето се мазала с билков мехлем и си разбъркала цикъла? Всяка билка си има показния. Ако нямаш проблем с менструацията, не посягай към тях.

# 683
  • София
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук.

На 29 септември се наложи да предизвикат раждане в 21 седмица, защото на рутинния преглед при АГ установи, че бебето е умряло преди около седмица. Пих 2 топогина и след 4 часа бях стигнала до 2см разкритие и по преценка на лекаря ме приспаха и извадиха бебето през тях. Имах съвсем леко кървене в първите 3-4 дни след аборта, бистра кръв, след което започна да изтича тъмнокафява кръв в по-обилно количество (като за 3-4 ден цикъл) и така вече 4 дни продължава. Не изпадат съсиреци, доколкото виждам, но кървенето си продължава и е все така тъмно.
В петък съм на първи преглед след процедурата. Според вас нормално ли е или има нужда още утре да отида? За първи път ми се случва аборт и нямам представа. Имам две раждания със секцио (преди 5 години последното) и съм забравила лохиите какво представляваха. Честно казано не знам и това сега лохии ли се води, не съм се зачитала в темата, защото и без това ми е много тъжно.
Нямам неразположения или температура, пих антибиотик 5 дни след изписването. Слагам клексан до 21вия ден след аборта. Единственото по-различно е, че си позволих едната вечер да изпия една бира, а на следващата едно Съмърсби. Тъмното кървене започна сутринта след бирата. Дали има връзка? Естествено, не съм пила алкохол след тези два дни.

Благодаря предварително за отговорите и се извинявам, ако темата не е подходяща за тук.

# 684
3vcheto, съжалявам за това, през което си минала.. Broken Heart Моите аборти са били винаги в 6-та седмица, та не мога да говоря за конкретния случай, но кървене и зацапване по седмица и повече след аборта е нормално. Пожелавам ти всичко да е наред на последващите ти прегледи и бързо физическо и емоционално възстановяване! Heart

# 685
3vcjeto, съжалявам за случилото се. Моят аборт в най-късна седмица беше в 13та, но не беше раждане. И аз не мога да помогна с информация. Има дами тук в темата с късни аборти. Дано се включат.

# 686
  • Благоевград
3vcheto, много съжалявам за загубата ти!
Аз имам загуба в 24 г.с., и при мен го извадиха с два напъна и натискане на корема. След това ме приспаха и ме кюретираха. За съжаление докторът се оказа олигофрен и не е изчисти част от плацентата. След това пробваха 2 дни поред да ме слагат Топогин влагалищно, но нищо не се случи и на 5 ден ми направиха още един кюретаж.
След това имаше кървене няколко дни, но бях в шок от загубата и нямам спомен за подробности.
3 месеца след аборта нямах цикъл, оказа се, че имам сраствания в матката. След това ми правиха операции и т.н.
Отиди да те видят на ехограф, ако те притеснява нещо. След изписването от болницата ти се полагат 2 контролни прегледа, в епикризата трябва да пише.

# 687
  • София
Да, точно така пише, два прегледа в рамките на месец, като ми казаха да отида десет дни след аборта. Аз очаквах да кървя повече в началото, то беше съвсем никакво първите дни и сега тази една идея по-обилна и особено че е тъмна кръв ме хвърля в размисли дали всичко е наред. Нямам възможност да отида утре, така че ще изчакам петък. Дано няма усложнения. Аз бях в Шейново и изисках Вецев да дойде и да направи аборта, защото той ми беше проследяващ лекар, надявам се като специалист да е бил достатъчно внимателен.

# 688
Съжалявам, че и ти минаваш през това. При мен се случи в 20та седмица, също беше рехаво в началото (имало е кюретаж и при теб, затова и по-малко кръв си виждала в началото). Тъмната кръв по принцип е стара кръв, вероятно генерирана след процедурите и се изтича сега. Матката се свива в момента и нормално да изтича по нещо повече или по-малко. Пила си АБ, шансът за инфекция е малък, отделно, че при Вецев са се случили нещата, знам че е добър лекар. Ако не вдигаш температура, нямаш силни болки, няма лоша миризма, не пълниш големи превръзки за кратко време - не е спешно и в петък ще си кажеш.
Почивай си, щади се, преминала си през толкова много.

# 689
  • София
Съжалявам, че и ти минаваш през това. При мен се случи в 20та седмица, също беше рехаво в началото (имало е кюретаж и при теб, затова и по-малко кръв си виждала в началото). Тъмната кръв по принцип е стара кръв, вероятно генерирана след процедурите и се изтича сега. Матката се свива в момента и нормално да изтича по нещо повече или по-малко. Пила си АБ, шансът за инфекция е малък, отделно, че при Вецев са се случили нещата, знам че е добър лекар. Ако не вдигаш температура, нямаш силни болки, няма лоша миризма, не пълниш големи превръзки за кратко време - не е спешно и в петък ще си кажеш.
Почивай си, щади се, преминала си през толкова много.

Благодаря за подкрепата на всички! Съжалявам, че сте преживяли това. Не бих го пожелала на никого, колкото и да ми обясняват хората, че 'така е трябвало да стане' и че 'съм силна и ще го преживея'.

Нямам болки, температура и неразположения, течението не го усещам, само виждам на превръзката и хартията, че го има, явно съвсем леко изтича, не се усеща като цикъл. Надявам се наистина да е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт