Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 056
  • 774
  •   1
Отговори
# 690
  • Замък сред облаците
Евче, съжалявам за загубата! Моля те, консултирай се с АГ, защото така при единия аборт имах заседнал съсирек в шийката и намаля прекалено рано кървенето.

# 691
Я, кажете… че господинът ходил при неговата ЛЛ и си наискал някакви направления, дала му и за ендокринолог.. какви изследвания да си иска от него? Има ли нещо специфично мъжко, препоръчително и по темата?

# 692
  • Замък сред облаците
Щитовидните, пролактин, тестостерон Simple Smile

# 693
Я, кажете… че господинът ходил при неговата ЛЛ и си наискал някакви направления, дала му и за ендокринолог.. какви изследвания да си иска от него? Има ли нещо специфично мъжко, препоръчително и по темата?
Ние с ММ като бяхме на консултация при андролог за ДНК фрагментацията, докторът му назначи един куп изследвания, като от тях хормоналните са TSH и FSH, плюс полови хормони Testosteron, Prolactin, LH и Estradiol.

# 694
3vcheto съжалявам за случилото се, винаги ми е много тежко като чета за загуба в голяма седмица Disappointed Relieved
Аз имам един МА в 10-11 г.с. кърдях ок. 2 седмици след това. Ако може да се нарекат сходни ситуациите. Имах час за 10 дни след приема на първото хапче и се сещам, че се бях изчистила или нещо подобно.

# 695
При нас пуснаха всички щитовидни, полови, хома индекс и пкк

# 696
Здравейте, миналия месец загубих бебето си в началото на 5 месец. Как се справяте с това и кога пак може да се правят опити ?

# 697
Здравейте, миналия месец загубих бебето си в началото на 5 месец. Как се справяте с това и кога пак може да се правят опити ?
Аз имам 2 загуби в ранни седмици и честно казано не се справям. В началото плаках всеки ден и се обвинявах. Намерих с какво да си ангажирам мозъка за да не мисля за това, а когато мислех четях всички теми които могат да ми помогнат за намирането на причините.
Ако нямате ясна причина за загубата потърсете я и след това започнете опити.

# 698
Съжалявам, Петя. Моят съвет е да си поревеш и да си изживееш мъката. Най-добре споделено с бащата. Първо излекувай психиката си. От там тръгвай да търсиш причини и да чертаеш планове за бъдещето си.

# 699
Здравейте!
Някой преминавал ли е през мисед с находка увеличена нухална транслуценция? Щитовидните хормони бяха наред, изследване за токсоплазмоза и цитомегаловирус имах две седмици преди това и бяха наред. Сега съм пуснала за тромбофилия и е изпратен абортивен материал за генетични изследвания. При първия преглед в 7г.с+ 4 дни не се забеляза нещо нередно, спряло е развитие в 9г.с, като разбрахме в 10г.с+3 дни.

# 700
Имам мисед, установен в 12+6, като по размер плода отговаряше на 11+3. Не е сигурно, че точно тогава сърцето му е спряло. Видя се на прегледа на ранната фетална морфология. Липсваше носна костица. Резултатът от изследването на абортивния материал беше Синдром на Едуардс. Счита се за случайна грешка, но най-вероятно, според мен, причината е недобро качество на сперматозоида или яйцеклетката.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 11:50 от Minnie.Mouse

# 701
Някакви допълнителни изследвания правихте ли? На нас ни казаха евентуално кариотип, но не знам в коя лаборатория да го пуснем, а може да има и различни пакети.

# 702
  • На изток от Ада
Един вид р кариотип . Може е Геника

# 703
Кариотип правихме. То за хромозомни аномалии май не препоръчват друго. Както каза Насито, един е вида. В Геника правят, в Надежда, Щерев и още една болница, но не помня коя. Файонка ходиха там. Къде дадохте абортивния материал за изследване?

# 704
  • Замък сред облаците
Правителствена/Лозенец е другата.

Общи условия

Активация на акаунт