Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 039
  • 774
  •   1
Отговори
# 45
Аз се сдобих с киста 5 см след пункцията ми през март. Три месеца пих противозачатъчни и тя изобщо не се повлия. Накрая пусках туморни маркери и тъй като бяха в норма, моя лекар се консултира с колегите си и прецениха, че може да се пунктира. Ако приемаш Б12, обсъди с лекаря ти, тъй като е растежен фактор и може да влияе на кистата.

# 46
  • Sofia
Здравейте , имам въпрос , тъй като менструацията ми е след 3 дни , ноо вчера мъжът ми свърши в мен , има ли възможност от забременяване ?
1. Не пишете в подходящата тема. Тук целта е забременяване след прекаран поне един аборт.

2. За да забременеете Ви трябва овулация. При редовен цикъл овулацията настъпва около 14 дни преди следващата  менструация. Има достатъчно информация в Интернет за различните фази на цикъла при жената.

3. При незащитен полов акт винаги има риск. Телата ни не са машини все пак.

# 47
Ако си спомняте, два пъти бях питала за подут корем след аборт. Такаа, понеже вече 4ти месец ще стане да ми се подува коремът, в крайна сметка след месец и половина чакане за преглед при гастроенерологът, който исках излезе малко завишен калпротектин. Т.е леко възпаление на червата, най-вероятно от антибиотиците тогава и всички болкоуспокоителни. Острата инфекция е отшумяла и не ми предписа нищо, но той е и отпуск и чакам да се върне. Надявам се да отшуми съвсем и да спре това подуване.

# 48
Аз от антибиотици много съм си разбивала червата, шест месеца имах болки. Точно изследването за калпротектин ме успокои, защото излезе в норма и аз реших, че рано или късно ще ми мине Simple Smile Иначе много препоръчват костен бульон за възстановяване, може да пробваш.

# 49
Някой да е срещал тоя тип ендометриум в житейския си път?
Обикновено го пишат тип S  ако е след О.
В случая е 4 дни пост-овулация.

# 50
Момичета, опитвам се да разбера как се изследват придобити тромбофилии. Някой да ги е пускал?

# 51
  • Sofia
Момичета, опитвам се да разбера как се изследват придобити тромбофилии. Някой да ги е пускал?
Това са :
- антифосфолипидни антитела,
- антикардиолипинови антитела,
- анти бета гликопротеин,
- лупус антикоагулант

Май имаше и друго/други (папката ми не е при мен, за да проверя)

Аз ги пусках в клиника Малинов, но може и на друго място.
Придобитата тромбофилия е нарушение в имунната система.

# 52
  • На изток от Ада
Аз съм пуснала антифосфолипидни антитела май и лупус. За антифосфолипидни антитела знам че важат 6 м . Обаче не съм ги изследвала от няколко години

# 53
И аз да попитам по темата за тромбофилиите:
Пуснах пълен панел в Геника и ми излязоха куп мутации (прилагам резултата по-долу). При това положение, трябва ли да изследвам и показателите, които сте написали за придобити тромбофилии, или няма смисъл?

# 54
Здравейте,

Пиша ви с молба за съвети и насоки на къде да поемем. В рамките на 1 година имам 3 мисед аборт. Още след първия взехме мерки и направих изследвания за тромбофилия. Предписаха ми терапия, но тъй като прокървих е 6 седмици ни намалиха терапията и 7с и няколко дни плода спря да се развива. Преди това си имаше сърдечна дейност.
След като изчакахме 5 месеца, забременях отново, всичко вървеше супер бях си на фраксипарин 0,4 и в 7 седмици и 4 дни плода отново изгуби сърдечна дейност и спря да се развива.

Моля за съвет, според вас на къде да се насоча и къде да търся проблема? Имам едно живо и здраво дете от първата ми бременност преди 5 години, която протече без никакви проблеми. Със забременяването също нямам никакъв проблем. Но защо в един момент уж здраво ембриомче спира развитие?

Моят доктор каза да изследваме НК клетките и че най-верноятно ще се наложат вливки преди следващо забременяване и повреме на бременност. Но на мен ми се иска да изследвам и аз и мъжът ми всичко възможно от което може да се получават тези аборти и някак да се подсигуря максимално при следващ път.

Благодаря много на всички които ще се отзоват.

# 55
  • На изток от Ада
Здравейте,

Пиша ви с молба за съвети и насоки на къде да поемем. В рамките на 1 година имам 3 мисед аборт. Още след първия взехме мерки и направих изследвания за тромбофилия. Предписаха ми терапия, но тъй като прокървих е 6 седмици ни намалиха терапията и 7с и няколко дни плода спря да се развива. Преди това си имаше сърдечна дейност.
След като изчакахме 5 месеца, забременях отново, всичко вървеше супер бях си на фраксипарин 0,4 и в 7 седмици и 4 дни плода отново изгуби сърдечна дейност и спря да се развива.

Моля за съвет, според вас на къде да се насоча и къде да търся проблема? Имам едно живо и здраво дете от първата ми бременност преди 5 години, която протече без никакви проблеми. Със забременяването също нямам никакъв проблем. Но защо в един момент уж здраво ембриомче спира развитие?

Моят доктор каза да изследваме НК клетките и че най-верноятно ще се наложат вливки преди следващо забременяване и повреме на бременност. Но на мен ми се иска да изследвам и аз и мъжът ми всичко възможно от което може да се получават тези аборти и някак да се подсигуря максимално при следващ път.

Благодаря много на всички които ще се отзоват.

Съжалявам! Виж първият пост на тази тема. Ми клетките са спорни. АЗ имах вливки не успях да родя.
Имаш ли изследвания на плода?

# 56
  • Замък сред облаците
Сходен случай съм и аз - 1 мисед заради тромбофилия,  после здраво дете с терапия, после 3 аборта за година и половина въпреки инжекциите за тромбофилията. Също ми назначиха НК клетки да изследвам, но съм го планирала за другия месец.
Преди тях пуснахме спермограма на мъжа с ДНК фрагментация и по Крюгер. Не е идеална, но е с нормозооспермия и ниски фрагментации, та не се счита че е при него проблемът. Остана да изследвам НК клетките.

# 57
Сходен случай съм и аз - 1 мисед заради тромбофилия,  после здраво дете с терапия, после 3 аборта за година и половина въпреки инжекциите за тромбофилията. Също ми назначиха НК клетки да изследвам, но съм го планирала за другия месец.
Преди тях пуснахме спермограма на мъжа с ДНК фрагментация и по Крюгер. Не е идеална, но е с нормозооспермия и ниски фрагментации, та не се счита че е при него проблемът. Остана да изследвам НК клетките.

Благодаря много за сподения опит.
Ще пуснем и ние спермограма с ДНК фрагментация, за НК клетките също ще направим изследванията със сигурност, само да мине малко време от аборта.
Но все си мисля дали не пропускаме нещо, просто всичко което чета е про случай в които или не може да забременее жената или никога до сега не е успяла да износи докрай. А при вас, както и при теб имаш успена бременност и направо не мога да си го обесня от какво може да се случва. Знам, че и възрастта играе важна роля, но ние и двамата сме на по 30 години

Освен НК клетките , мислиш ли и за други изследвания или вече след акто излезнат резултатите ще го мислите?
Също така може ли да ми препоръчаш добър имунолог, ако знаеш. Пропринцип за Пловдив ми е по-добре, но и в София съм съгласна да отидем, за да чуем различни мнения

# 58
Strawberryyyy, как сте разбрали че ембриона е здрав?

# 59
Здравейте , имам въпрос на втори ден от закъснението си направих кръвен беше отрицателен и на другия ден отидох на гинеколог и ми каза че виждя точица и че може да съм бременна или е от зядържян фоликул и аз вечерта си направих последен тест викам квото стане е беше положителен с бледа втора черта след товя отидох след още три дни и ми каза че точицата не се е развила и куп страшни неща и че чхгто явно ми е падняло щот гърдите не ме болят а първия път като съм била отишля са били по стегнати и си напрявих след още два дни тест и беше наситено червен и двете чертички какво мислите на 5ти ден може ли да се види нещо кято точица на ехограф и да ходя ли на второ мнение

Общи условия

Активация на акаунт