Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 039
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
На преглед се ходи най-рано 10 дни след закъснението. Нивото на ЧХГ се определя чрез кръвен тест, а не според болките и твърдостта на гърдите. Ако това ти го е казал лекар, по-добре да го смениш.

# 61
Ами на 8ми ден от закъснението ми каза че няма развштие и яко броим че на 3тия ден ми отчете положителен значи на 5тия ден след положителен ми каза че няма развитие от миналия път който беше на третия ден от закъснението

# 62
Mihaela12327, а ти на втори ден от закъснението, кръвният, който пусна с каква стойност на ЧХГ беше?

# 63
На третия ден от закъснението нищо не се вижда. Та не ми е ясно за какво развитие говори. Разбира се, това е моето мнение. Ако бях на твое място, бих посетила друг лекар след 3-4 дена.

# 64
# 65
Strawberryyyy, как сте разбрали че ембриона е здрав?

При последния аборт все още чакаме резултатите за ембриомчето, но това което ми обясниха (нямам представа вече кое е вярно и кое не) е, че щом има пулс, до почти 8ма седмица си се развива без проблеми и след отва не се изхвърля само от организма - няма как причината да е увреден.
Ние си пуснахме изследвания разбира се, тъй като не знам вече на какво да вярвам, но споделям на нас какво са ни казали

# 66
Mihaela12327, изчакай няколко дни и отиди на друг АГ за второ мнение, както казва Мини.

# 67
При мен, при втория аборт, бебето се развиваше след 8 г.с. В 12+6 г.с. видяха, че сърцето е спряло, размера отговаряше на 11+3 г.с. На прегледа доктора видя, че няма носна костица и бяхме насочени да изследваме абортивен материал. Резултатът беше Синдром на Едуардс. А и  ако всички увредени ембриони се изхвърляха до 8 г.с. нямаше да има скрининг на бебетата три пъти през бременността, проследявайки показатели за Синдроми, спина бифида и т.н. Та аз не бих имала вяра на такъв доктор, който категорично отрича ембриона да е увреден, ако не се изхвърли от организма до 8 г.с. Разбира се, не казвам че при вас ембриона е бил увреден. Просто ми стана интересно на база на какво е преценката, че ембрионите са здрави.

# 68
  • На изток от Ада

При последния аборт все още чакаме резултатите за ембриомчето, но това което ми обясниха (нямам представа вече кое е вярно и кое не) е, че щом има пулс, до почти 8ма седмица си се развива без проблеми и след отва не се изхвърля само от организма - няма как причината да е увреден.
Ние си пуснахме изследвания разбира се, тъй като не знам вече на какво да вярвам, но споделям на нас какво са ни казали
мисля че са глупости това

# 69
  • Замък сред облаците
Strawberry, на мен приятелка тук от форума ми препоръча доц. Михайлова в Александровска в София, завежда имунологията. И други момичета са ходили при нея, може да споделят опит, на мен ми предстои.

# 70

мисля че са глупости това
Пулсът не е гаранция че няма проблем или че няма да има проблем. При мен бебето си имаше нормален пулс от-до, нищо че амниоцентезата излезе лоша. Изчакайте резултатите от изследването и ще имате някаква яснота предполагам.

# 71
Strawberry, на мен приятелка тук от форума ми препоръча доц. Михайлова в Александровска в София, завежда имунологията. И други момичета са ходили при нея, може да споделят опит, на мен ми предстои.
А знаете ли кога пускат часове за онлайн консултация? На мен доктор Калчев ми препоръча да направя консултация с нея въпреки, че вече имам с Конова. Според Конова няма имунологична причина са абортите при мен. Правила съм НК клетки, антифосфолипидни, АНА и какво ли още не. Също кариотип и с втората бременност бях на клексан и аспирин.
Според др Калчев причината е аномалия на матката и на ембриончето му е било тясно и за това спира развитие. Също и срастванията са фактор. Пусках биопсия в Плевен и уж лекувах кандида и стафилококи, но там 5 лекаря не можаха да ми отговорят дали трябва да направим контрола. Калчев беше на мнение, че трябва да пуснем микробиом. Също след 2рия кюретаж имам тънка лигавица с която те първа ще се боря.

# 72
Момичета колко време след кюретаж имахте кафрникаво зацапване ?

# 73
Калинка, моето зацапване продължи седмица, но и повече е нормално. Дай време на организма ти да се възстанови и не мисли за проблеми първите 50 дена.

Аз също миналата и тази година минах при Михайлова и съм доволна от прегледите при нея. Все още нямам успех с нея, а в момента не правим и опити, та не мога да кажа дали при нас завишените НК клетки са били проблемът.

# 74
Аз минавам да се похваля с резултати. След 2 месеца прием на витамин Д /червения спрей на BetterYou/ и витамин В12 /пак на BetterYou/ стойностите са се покачили. Утре чакам да излезе и фолиевата киселина. Изследванията са пускани след 14 дневна пауза. За справка - в края на май витамин Д беше 11.31 ng/mL, а В12 - 269,9 pmol/L

Започнахме с опитите след аборта - първи месец неуспешен. Но така и не видях положителен тест за овулация.. т.е. резултатът беше очакван. М мина, чакам овулация около 21. Надявам се всичко този път да е наред.
По въпроса със зацапването - около 10 дена може би.

Общи условия

Активация на акаунт