Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 095
  • 774
  •   1
Отговори
# 150
Поръчвам от аптека Afya най-често. Цената е добра.

# 151
Ослушвам се за тоя гел и аз… обаче не става ли адската пързалка в някакъв момент? Grinning

# 152
При мен не става. Но ако се овлажнявате достатъчно, няма смисъл да го ползвате според мен. И без това не е евтин.

# 153
Има го в аптеки So Pharmacy и Ремедиум.
В сайтовете им може да се провери къде има наличности. Ремедиум я има само в София, но мисля, че предлагат и доставка.
Аз все още не съм го ползвала. Купувала съм Rittex, който ползвах два месеца, но не помогна. И аз четох, че Prefert е най-добър, но още не съм се наканила да си купя. Губи ми се  секси елемента да спирам по средата да си църкам някакви гелчета 😅 С Ritex все дебнех да си го сложа преди да сме започнали, но това в случай, че сме си вкъщи. Ако сме на почивка или на гости при роднини, е малко неудобно за съхранение. Ние си ползваме някакъв био лубрикант на водна основа, слагаме съвсем малко, колкото да започнем, защото после бързо се овлажнявам.

# 154
Здравейте момичета! Този месец пробвахме за бебе и си направих няколко теста,на които имам бледа втора черта. Не знам дори дали съм бременна. Но искам да попитам ако съм бременна как мога да го опазя плодното сакче защото преди 2 г имах спонтатен аборт 5г.с и сега малко ме е страх . Спонтанния аборт беше точно в деня когато трябваше да ми дойде. И сега да не стане пак така ,трябва да ми дойде на 24,чак на 27 имам записан час за гинеколог. Имам втора много бледа черта. Не знам какво да правя

# 155
Ами 50/50… преди да почнем с опитите на ново лекувах чпв с гел , който генерално понижава Ph, лактобацилите бяха в повече миналия месец. Отделно че предизвиква сухота, плюс че тия аеробики по график малко сковават положението (поне при мен). Та му се чудя. Освен за науката да му дадем шанс.

# 156
Zlatka, ако трябва да ти дойде на 24ти, на 27ми нищо няма да се види. Най-много да се притесниш още повече. На преглед се ходи на поне 10 дни закъснение. Няма какво да направиш, за да го опазиш, на толкова ранен етап.

# 157
Здравейте,  момичета... искам просто да си излея мъката. Миналата година имам един спонтанен аборт, сега на 15.08 видях двете чертички на теста, но втората черта беше мнооооого бледа.  Последната ми менструация беше на 22.07. На 19.08 направих кръвен тест, чхг беше 53,9, на 21.08 чхг 106 и от днес чхг 131. Наясно съм, че няма шанс за нормална бременност,  но  много ме е страх от извънматочна.  Имам едно детенце вече, нямах никакви проблеми с бременността и раждането, изобщо не очаквах, че втори път ще ми се случи такова нещо. Насочете ме с какви изследвания да започна. Сега на 19.08 и 21.08 изследвах и прогестерон, който се оказа доста нисък. Дали не е там проблема и затова да не се получава 🙁 в момента искам само да ми дойде и да свеокаже по-малкото зло, защото съм и с един яйчник и тръба само и не ми се мисли, ако се окаже извънматочна...

# 158
  • Замък сред облаците
По-скоро не се развива особено бременността (ако не достигне 400 чхг и дойде менструация се нарича биохимична бременност) и оттам е нисък прогестерона. При извънматочна обикновено нараства нормално в началото и после се забавя, а прогестеронът е нормален. Не вярвам да е извънматочна, наистина.

# 159
По-скоро не се развива особено бременността (ако не достигне 400 чхг и дойде менструация се нарича биохимична бременност) и оттам е нисък прогестерона. При извънматочна обикновено нараства нормално в началото и после се забавя, а прогестеронът е нормален. Не вярвам да е извънматочна, наистина.
Благодаря много, доста ме успокояват тези думи. Да се надяваме тези дни чхг да спадне и да започне кървене. Вчера бях при АГ, който ми изписа дуфастон, но съм пила общо 3 хапчета до днес. Не би забавил нещата, нали?

# 160
  • Замък сред облаците
Ако е неуспешна бременността, ще забави изчистването. Но АГ което изписва дуфастон преди да е видял плоден сак, при пациентка с една тръба и яйчник, без да има доказан предварително проблем с прогестерона по принцип, не е много внимателен АГ....

# 161
Ако е неуспешна бременността, ще забави изчистването. Но АГ което изписва дуфастон преди да е видял плоден сак, при пациентка с една тръба и яйчник, без да има доказан предварително проблем с прогестерона по принцип, не е много внимателен АГ....
Извънредно ходих про този АГ вчера, за пръв път го посещавам. Иначе видя нещо в матката, което и аз не знам какво е, но на такова ниско чхг нв знам какво е видял. Каза, че лигавицата е удебелена и 90% бременността ще е вътрематочна, ако се развие. Прикачвам и снимката, която ми даде.

# 162
  • Замък сред облаците
Снимки не се наемам да коментирам, там винаги ми изглеждат като зимна виелица. Но просто сакче най-рано над 2000чхг се вижда хубаво, на 1000 е като точка, на тоя етап в момента само лигавица може да се види.
Отново казвам, не вярвам да е извънматочна.
За дуфастона според мен е излишно да се пие. Само се удължават нещата. Ако ЧХГ се удвояваше правилно, щеше да има поле за размисъл. Но неправилно растящо ЧХГ в комбинация с нисък прогестерон обикновено сочи че оплождането не е ок и тялото го отхвърля.
Първите пъти не мислех така, ама с няколко неуспешни (плюс едно здраво родено след почване на прогестерон заради отлепен сак) почнах да разчитам че тялото знае какво прави и че наистина има коренна разлика в нивата на изследванията при потенциално здрава и потенциално нездрава бременност (биохимична, кухо яйце). Това го споделям като пояснение, защо не смятам дуфастона за ок в случая. На все пак, това е лично мнение, не лекарско, в никакъв случай не е компетентен съвет.

# 163
Снимки не се наемам да коментирам, там винаги ми изглеждат като зимна виелица. Но просто сакче най-рано над 2000чхг се вижда хубаво, на 1000 е като точка, на тоя етап в момента само лигавица може да се види.
Отново казвам, не вярвам да е извънматочна.
За дуфастона според мен е излишно да се пие. Само се удължават нещата. Ако ЧХГ се удвояваше правилно, щеше да има поле за размисъл. Но неправилно растящо ЧХГ в комбинация с нисък прогестерон обикновено сочи че оплождането не е ок и тялото го отхвърля.
Първите пъти не мислех така, ама с няколко неуспешни (плюс едно здраво родено след почване на прогестерон заради отлепен сак) почнах да разчитам че тялото знае какво прави и че наистина има коренна разлика в нивата на изследванията при потенциално здрава и потенциално нездрава бременност (биохимична, кухо яйце). Това го споделям като пояснение, защо не смятам дуфастона за ок в случая. На все пак, това е лично мнение, не лекарско, в никакъв случай не е компетентен съвет.
Решила съм, че ще спра дуфастона. Аз виждам, че чхг не расте както трябва и също съм на мнение, че ако нещо не е ок е по-добре да оставя нещата в ръцете на природата. Надявам се по-бързо да започне кървене. Искам вече просто да се приключи и ще се моля следващия път да е успешен.

# 164
  • Замък сред облаците
3-4 дни би трябвало да отнеме максимум, в зависимост от нивото на прогестерона в тялото. Искрено желая успех следващия път, но щом това е втори неуспех за година - може би е добре да се направят първо някои изследвания преди следващи опити - на първа страница има препоръки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт