Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 131
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
Съжалявам, Мини! Sad Надявам се докторът ти да има идея и следващият път наистина да са по-добре нещата! Може би наистина на ЕЦ без стимулация може да извадите нещо по-качествено. Знам, че ти в момента си отчаяна и не виждаш светлина в тунела, но аз вярвам, че ще ви се случат нещата!

# 196
  • На изток от Ада
Мини много тъжно!

# 197
Мини съжалявам много! Стискам палците следващият път да извадите повече яйцеклетки,  всички да са годни, а от тях да се получи живо и здраво ембрионче Flowers Four Leaf Clover

# 198
  • Замък сред облаците
Мини, съжалявам много. Освен да видиш съветите на Дели?

Звънч, снощи препотявала ли си се?

# 199
Да, АА, задължително ще видя съвета на Дели. Ще разпитам и братовчедка ми за лекарството за стимулация, което ползва на нейната последна. Тя му вика за дъртите. Grinning Просто явно при мен качеството е много лошо.

# 200
АА, да имах предвид до 2000 мг. Аз нямам ПКЯ, а задържам фоликули често. Не знам в случая дали мио-инозитолът ще помогне.
Смених няколко лекаря, от които не бях доволна. В момента не знам към кого да се насоча. Ще оставя нещата на самотек няколко месеца, докато си стъпя на краката.

Мини, съжалявам! Успех следващия път! 🍀

# 201
  • На изток от Ада
Аз пиех 4гр мио инозитол за ир

# 202
  • Замък сред облаците
Ако задържаш фоликули често трябва да потърсиш инфо за ЛУФ синдром и лекар, който е запознат с него. В частност репродуктивните са това, тъй като ако наистина се касае за ЛУФ синдром се използват тригърни инжекции за пукането на фоликулите.

# 203
Благодаря, ще потърся информация.
Месец преди първата стимулация лекарят ми постави такава инжекция(Овитрел), правихме опити и на следващия преглед се оказа, че фоликулът не се е спукал. Наложи се да го аспирират. 🤔

# 204
  • Замък сред облаците
Потърси потребителката Елислава, тя е с такъв синдром и успя с помощ от Станулов, доколкото помня.

# 205
Хм, не знаех, че и след Овитрел е възможно да няма спукване. И аз този месец ще слагам, че при мен е неясно какво се случва с овулацията.

# 206
# 207
  • Замък сред облаците
Слънце, зависи и от дозата овитрел/хириомон, понякога се прилагат различни дози поради подобни причини.

# 208
Здравейте, момичета. Местя се и аз в тази тема. След инсеминация миналия месец, видях заветния положителен тест. Всичко вървеше по план до миналата седмица, когато в 7 г.с. не чухме "слаб пулс" на ембриона. Изписаха ми зарзио и фраксипарин. Днес на консултация с друг лекар се установи, че вече няма пулс. Лекарят каза, че за да се предприеме нещо трябва да се консултирам и с друг, но някакси не вярвам в чудеса. Провери кръвоснабдяването, било добро. Ембриона си отговаря на седмицата, но сега си проверих снимките от петък миналата седмица и не е мръднал на големина. Плодният сак е малък и отговаря на 6г.с.

Суринта си направих имунологични изследвания в Надежда, в които не знам дали не е пропуснато нещо съществено. Пуснаха ми Репродуктивен скрининг панел, който не мога да разбера какво съдържа, фракция на комплимента С3 и С4, антикардиолипинови антитела и anti b2gp1 антитела.

Предстой ми и да избера какъв аборт да правя. Пия дуфастон  и слагам циклогест вагинално, предполагам, че ако ги спра може и да тръгне спонтанен аборт, но ми се ще да направя вакуум, за да може да се изследва ембрионът. Но тук идва и въпросът какви да са тези изследвания, само генетични ли?

Това ми беше първа бременност и съответно първи аборт. В повечето клиники знам, че изчакват поне 2-3 аборта, преди по-сериозни изследвания на ембрионите, но не ми се преминава през това отново. Искам да направя всичко възможно да се изясни причината и да предприема нещо следващия път и да не разчитам на случайността, защото се видя, че природата не е на моя страна.

Как се справяте с емоциите? Аз попринцип не съм от ревливите, но днес се разплаках при лекаря. Поплаквам си доста и след прегледа. Мъжа ми гледа да се държи, но го виждам, че и на него му тежи много, особено, когато ме види така. Утре имам доста работни срещи, които няма как да отменя и не знам как да се предпазя от изпадане в такова състояние.

# 209
Здравейте, момичета. Местя се и аз в тази тема. След инсеминация миналия месец, видях заветния положителен тест. Всичко вървеше по план до миналата седмица, когато в 7 г.с. не чухме "слаб пулс" на ембриона. Изписаха ми зарзио и фраксипарин. Днес на консултация с друг лекар се установи, че вече няма пулс. Лекарят каза, че за да се предприеме нещо трябва да се консултирам и с друг, но някакси не вярвам в чудеса. Провери кръвоснабдяването, било добро. Ембриона си отговаря на седмицата, но сега си проверих снимките от петък миналата седмица и не е мръднал на големина. Плодният сак е малък и отговаря на 6г.с.

Суринта си направих имунологични изследвания в Надежда, в които не знам дали не е пропуснато нещо съществено. Пуснаха ми Репродуктивен скрининг панел, който не мога да разбера какво съдържа, фракция на комплимента С3 и С4, антикардиолипинови антитела и anti b2gp1 антитела.

Предстой ми и да избера какъв аборт да правя. Пия дуфастон  и слагам циклогест вагинално, предполагам, че ако ги спра може и да тръгне спонтанен аборт, но ми се ще да направя вакуум, за да може да се изследва ембрионът. Но тук идва и въпросът какви да са тези изследвания, само генетични ли?

Това ми беше първа бременност и съответно първи аборт. В повечето клиники знам, че изчакват поне 2-3 аборта, преди по-сериозни изследвания на ембрионите, но не ми се преминава през това отново. Искам да направя всичко възможно да се изясни причината и да предприема нещо следващия път и да не разчитам на случайността, защото се видя, че природата не е на моя страна.

Как се справяте с емоциите? Аз попринцип не съм от ревливите, но днес се разплаках при лекаря. Поплаквам си доста и след прегледа. Мъжа ми гледа да се държи, но го виждам, че и на него му тежи много, особено, когато ме види така. Утре имам доста работни срещи, които няма как да отменя и не знам как да се предпазя от изпадане в такова състояние.

Съчувствам ти и напълно те разбирам. При мен до известна степен многото работа ми помогна да се откъсна от мислите и самосъжалението вкъщи. Аз съм преживяла два аборта в 6-7 гс след чуване на пулс, и двата медикаментозно, защото възстановяването е най-бързо и щадящо. След втория аборт ми казаха, че можем да подновим опитите след един менструален цикъл.

И двата ми аборта бяха в "Надежда", и едва след втория ми назначиха имунологични и генетични изследвания (кариотип на мен и партньора), спермограма с ДНК фрагментация и имунологична биопсия на матката.

Общи условия

Активация на акаунт