Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 138
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
Аз мисля, че за да се възстанови психически след аборта, жената не трябва да откъсва мислите си от самосъжалението и тъгата. Казвала съм и преди колко време страдах, заради тая криворазбрана мисъл, че няма зя какво да ми е мъчно, да се разсейвам, за да ми мине, да не товаря някой с моята болка и т.н. За да се преодолее психически, според мен трябва да се наревеш и с бащата да споделите мъката си и заедно да преминете през това. Колкото време ви е нужно, вземете си го. Няма някакъв задължителен срок, в който да ти мине. След това си правиш изследванията от първа страница и ако има проблем за отстраняване или витамин за наваксване, се захващаш с това. Нормален кариотип не означава, че не може да имаш бремености с хромозомни аномалии. Изследването на аборривния материал обхваща няколко хромозоми.

АА може да даде съвет как да събереш абортивния материал за изследване, ако решиш аборта да е медикаментозен.

# 211
  • София
Моят последен беше медикаментозен и ми го събраха за изследване. Сложиха си го в контейнер с физиологичен разтвор. Не го изследвах, защото предният път нищо не ми донесе, само по-гадно ми стана като разбрах пола.

# 212
  • На изток от Ада
Е да пола. На мен също не излезе нищо от абортивен материал..т е здрав плод ....Не знам един плод от 5 какво показва. Изследвахме един. Тук в Ст Загора все едно сме Африка, нямаше кой да ни обесни за абортивен. Още вторият го носих

# 213
Предвид, че тук в Стара Загора, не ми видяха 5 см киста на яйчника, не се учудвам на това, което казваш, Насито.

# 214
  • На изток от Ада
Да носих го в кутийка през 2018г . Док го гледаха като извънземни Третият падна в АГ болница... При 4 ме излъгаха че взели част от мен и ще изследват. На епикризата разбира се нямаше нищо ...

# 215
Щях да питам и забравих. Знаете ли каква може да е причината за завишен селен? Възможно ли е, да е така заради стимулацията? От както ми махнаха кистата, т.е. от месец и половина приемам само витамин Д, желязо, Б9+Омега 3 и достинекс. Всичко останало спрях.

# 216
  • Замък сред облаците
Отговарям с детайли в скрит текст за събирането, подробностите съм си ги описала буквално, ако на някой не му се чете да има предвид.
Скрит текст:
При естествен аборт не е много приятно да си го събираш сама, но в общи линии вместо да сядаш на тоалетната, "кръжиш" над нея и обираш каквото изпада в тоалетна хартия и после отделяш в стерилен контейнер. С първия ми мисед като давах сака за хистология за съжаление изпадна в тоалетната и се налагаше да го вадя оттам... С ранен аборт сакчето е и много малко, едва 3-5см, ембрионът обичайно е под сантиметър. С последния ми аборт в 8гс и отговарящ размер на 6гс сакът изпадна заедно с половината лигавица наведнъж, беше спукан, а не цял. Предполагам че покрай преминаването през шийката барабар с лигавицата (като парче месо е лигавицата, най-близкото ми сравнение) се е спукал, понеже предният цен на УЗ беше цял, а близо час ме мъчеха спазми докато премине през шийката. Сакът има бял белезникав цвят и няма как да го пропуснете покрай лигавицата обикновено, стига да не падне в тоалетната. При кухо яйце е изцяло прозрачен, като медуза на пясък ако сте виждали. Принципно знам че се съхранява в хладилник събрания абортивен материал и се предава максимално бързо за изследване. Първия път имах "късмет" да ми се случи в болница и директно им го дадох, след това не съм изследвала, но внимавах да видя кога какво ще изпадне, та....

Мини, вариантите са да приемаш обогатени на селен храни - някои марки яйца са обогатени, ако приемаш бразилски орехи също е възможно да има селеноза. Друг вариант е да си погледнеш диетата (някои хлябове се правят със селленова мая, но не е обозначено на етикетите, хранителна мая ако приемаш, органното месо е богато на селен, тофуто, такива неща) или дали някои витамини които пиеш или си пила наскоро не са били с добавен селен.

# 217
  • На изток от Ада
Аз пък не знам дали ще продължим . Уж чакам опити обаче междудругото едно след друго излизат разни неща. То ремонта то племенника на ММ е нашата детска /уж за добро училище/, после колата.. на няколко пъти се сдръпвахме . Уж  не сериозно. Последно доста ме жегна ....
От друга страна и аз не съм готова уж бях. Обаче май не ! Пък и по док не ми се ходи... Ще видим като стане ремонта.
.

# 218
Днес на 2 ден от МЦ бях отново на гинеколог. Имам  фоликул 1,1 на десния яйчник. Изписа ми Дуфастон от 13 ден на МЦ и ме вика отново на 9 ден от МЦ да видим има ли наченки на овулация. Поразрових се и май ще се окаже, че имам ЛУФ синдром... Много съм отчаяна и притеснена. След аборта имах кисти на двата, след три месеца противозачатъчни остана един на единия само... Не се маха тази гадина. При ЛУФ имаш всички симптоми на ОВУ, но фоликула не се пука и яйцеклетката не отива в тръбите... Някой от вас да има подобен проблем?

# 219
  • Замък сред облаците
13 е много рано за дуфастон, освен ако О не ти е на 11 ден. Иначе само допълнително ще стопира О и може да направи киста.

# 220
Благодаря, АА. От добавките със сигурност не е. Хляб рядко ям, бразилски орех скоро не съм. Ще взема да обръщам по-сериозно внимание на това, което ям, за да видя дали е от там. Иначе надявам се да не е опасно или да не говори за някоя страшна болест. Grinning

# 221
  • Замък сред облаците
Надали. Омегата какъв вид е? Понеже един от източниците на селен са и рибните продукти може би зависи и каква омега приемаш и дали случайно не идва от рибеното масло в състава. Или ако ядеш редовно морски дарове.

# 222
13 е много рано за дуфастон, освен ако О не ти е на 11 ден. Иначе само допълнително ще стопира О и може да направи киста.
Този месец имах уж засечена ову на 12 ден. Може би затова лекарката ми го изписва. Ще я питам пак.

# 223
Рядко ям морски дарове. Не знаех че в омегата има селен. Благодаря за тази полезна информация. Тази добавка приемам.

# 224
  • Замък сред облаците
Тя омегата не е чиста омега, а е рибено масло богато на… и съответно като всяко животинско масло може да съдържа и други вещества в зависимост колко е пречистено. Лаишки обяснено, нали.
На сайта на компанията гледам че нищо не пише за източника на рибеното масло, само за извличането на триглицеридите. Принципно е най-добре да се търси омега 3 от див улов и да не е производство на САЩ заради ниските им стандарти (твоята май италианска се води?).

Общи условия

Активация на акаунт