Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 168
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
  • На изток от Ада
Съжалявам Златка! При нов опит виж прогестерон. Тромбофилия.

# 286
Златка, съжалявам много, всички тук разбираме тази болка. Задължително виж тромбофилиите както са те посъветвали. Аз изследвах и щитовидна жлеза, витамин Д, витамин б12, АГ-то ми ме насочи и към НК клетки и АНА скрининг. Бих пуснала и полови хормони след 1-2 МЦ, тъй като отчитам като грешка, че не го направихме и после там ми лъснаха някои проблеми.

# 287
Много се чудя къде да го правя този аборт, а времето напредва. Може ли да ми препоръчате болница? Някой правил ли е в Надежда?

# 288
Аз съм правила в Щерев и съм доволна. Обаче не давам такива препоръки, тъй като удовлетвореността е строго индивидуална.

# 289
Много се чудя къде да го правя този аборт, а времето напредва. Може ли да ми препоръчате болница? Някой правил ли е в Надежда?
Аз бях в Надежда, но в доста късна седмица и при мен протече в самата болница. Мили и отзивчиви, грижат се, внимателни са, без да досаждат.

# 290
Момичета има ли успели след аборт с естествено забременяване , искам малко да си починем от инвитрото , проблем нямаме установен , но има там някои неща които не пречат на забременяване като тромбофилия и кой доктор би ме подготвил най- добре към естествено забременяване.

# 291

Аз съм правила два пъти медикаментозен в Надежда, 380 лева струва. И двата пъти си го правих вкъщи и ходех на контролни прегледи дали съм се изчистила.
Мой съвет е питай за противозачатъчни, хем да ти регулира цикъла по-бързо, хем да ти помогне да се възстановиш. Аз след втория веднага с кървенето от аборта ми ги изписаха и беше по-добре от първия път, дойде ми на 25 ден, хубав Ц. И даже ми казаха че след този Ц, можем да подновим опитите.

# 292
  • На изток от Ада
Сякаш pinitos беше там. Иди и поискай изследвания.на абортивен материал. Там в Надежда имало повече изследвания от пълният пакет в Геника.

# 293
Благодаря, момичета. Май в Надежда ще го направя. Коментирах вече с 2ма лекари, че при мен е по-добре да е оперативно, защото съм 7-8 седмица и се очаква да кърви много и е вероятно да не се изчистя и все пак да се наложи кюретаж. Но знаейки ги в Надежда, как винаги са на различно мнение, се надявам да не ми скъсат нервите. И без това тези дни минавам през палитра от емоции и в момента съм на фаза "гняв".
Четох на сайта, че правят хистопатологично изследване и мислех да си искам ембриона и да го нося в Геника, но пък ако на Надежда им е по-добър пакета ... някой има ли по-подобно инфо?

# 294
Според моите репродуктивни лекари тук и в Турция, които следят всички новости, тромбофилията не е голям рисков фактор за аборт.

# 295
  • София
За изследването на плода - питай колко хромозоми изследват. Щото на места изследват само 6, уж най-рисковите фактори, пък нищо чудно да е имало проблем в други хромозоми, просто да не е изследвано.

Имай предвид, че това изследване няма да ти помогне за следваща бременност, просто ще констатира, ако има хромозомен проблем. А причините за аборт могат да са стотици. На мен един професор ми каза - по-добре да изследваме теб, отколкото плода. И беше прав.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 10:48 от delisardeli

# 296
Зависи, Дели. Ето виж, в моя случай беше добре, че изследвахме. Иначе при мен и при мъжа ми нищо не се откри и щяхме да си продължаваме да опитваме естествено и да се надявам да не стигна пак до аборт.
Наясно съм, че не съм масовия случай, просто казвам че понякога си заслужава изследването.

# 297
  • София
Някой, ако е правил, в Надежда, може ли да покаже изследване (може и на ЛС със скрити данни) или поне да изреди всеки показател, който изследват.
В Геника и Майчин дом нямат на пълен брой хромозоми.

# 298
И аз ще съм благодарна да видя резултати от такова изследване в Надежда.

Сега си проверявах последното изследване в Геника. Десет хромозоми изследват в пълния пакет. И отдолу изрично пише това, което и Дели казва:

# 299
  • На изток от Ада
Имах позната която беше правила изследване на абортивен материал в Надежда и беше показала имаше повече неща.

Общи условия

Активация на акаунт