Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 204
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • Замък сред облаците
Да се допълня. След всяко забременяване, независимо колко е продължило хормоните “рестартират”. Нормално е да има изменения първите 2-3 цикъла. Много зависи и при кюртажа колко са те остъргали, пила ли си след това нещо за възстановяване на лигавицата (популярните вит А+Е, които изписват могат мнооооого да удебелят лигавицата, оттам обилен и продължителен цикъл).

# 361
Абсолютно нищо не съм пила , съсиреци няма . За днес съм сменила около 3 4 големи превръзки . По принцип вчера бях на лекар в града в който живея но тук ехографите са на 40 години , казаха че няма нищо притеснително , но аз да си питам дали е нормално или след колко време е нормално да спре.

# 362
  • На изток от Ада
Ама превръзка от колко капки?

# 363
Ама превръзка от колко капки?
Нормални превръзки за цикъл , нормална големина дето са за през деня .

# 364
  • Замък сред облаците
Все тая колко капки, 3-4 превръзки е ок. Ако продължава и след почивните дни без промяна би било притеснително, но засега нямаш повод за притеснение.
Проверих си назад, при мен след абортите първите няколко менструации са били с активно кървене 7-8 дни, и зацапване до 12 ден. Но аз съм с напълно спонтанни аборти, без кюртажи.

# 365
  • На изток от Ада
Аз съм с менструална чашка...

# 366
Ох, сега ме притеснихте. На мен на 3ти ми беше кюретажа. Когато се прибрах смених 1 превръзка оранжева на always. Не беше пълна със сигурност. Вчера нямах почти нищо по превръзките, съвсем леко се забелязваше, даже можех да мина с ежедневни. Днес вече нямам нищо. В началото на деня зацапваше по тоалетната хартия. Това означава ли, че са ми остъргали цялата лигавица?

# 367
  • Замък сред облаците
Да, ама то реално е важно да не засегнат стената. Лигавицата е ок да се махне цялата. А Калинка говори за първи цикъл след кюретажа, не за кървене от кюретаж.

# 368
Да, извинявам се, че съм чела-недочела.

# 369
Много ви благодаря момичета , страшно се притесних от някакви усложнения , дано всичко е наред 🙏

# 370
Ох, сега ме притеснихте. На мен на 3ти ми беше кюретажа. Когато се прибрах смених 1 превръзка оранжева на always. Не беше пълна със сигурност. Вчера нямах почти нищо по превръзките, съвсем леко се забелязваше, даже можех да мина с ежедневни. Днес вече нямам нищо. В началото на деня зацапваше по тоалетната хартия. Това означава ли, че са ми остъргали цялата лигавица?
След кюретажа се бях запасила с пелени, чаршафи, гащи за след раждане, превръзки за коне в цикъл, мъж пратен да спи в друга стая, че да не го оцапам и него…
 реално изкарах на ежедневни основно, общо 5-6 да съм ползвала от нормалните.

# 371
И аз след кюретажа бях само на ежедневни няколко дни.

# 372
Благодаря ви, момичета. Значи спирам да се притеснявам за малкото кървене и започвам да се притеснявам да не са засегнали стената. Laughing

# 373
  • Замък сред облаците
Е, споко, това е нищожна възможност. Всичко ще е наред!

# 374
Флоу, а спермограма пускахте ли (не знам това ли визираш под тестове?)? Защото също е вариант да е проблем с качеството така описано - ако са минали над 6 месецаот последните изследвания е добре да повторите;  СГ при него, също щитовидна жлеза при теб и него и ИР при двамата могат да влияят на качеството. Пролактин евентуално да провериш при теб, това се сещам.

Отделно и аз съм в същия кюп като теб, също ме насочиха за НК, но съм в София. При мен роденото дете беше момче, дали и твоето е? Има теория при проучванията, че след раждане на момче често се повишавали някакви НК клетки.

Пуска си и той и спермограма и за бактерии. При него всичко е идеално. Беше 2 месеца преди да забременея. Бяхме си дали срок до септември ако не стане да отидем в инвитро центъра тук. Аз имах голям дефицит на вит Д. Него вдигах бавно.

Първото ми дете е момче, да. Аг, при която го родих спомена за някакъв синдром, при който не може да се износи женски плод. Та сега чакам да излезе резултата и ако е било момиче може и да е вярно. 😔

ПС. След медицинския аборт аз се чистих около 2 седмици обилно кървене, не знам колко още зацапване. След спонтанният си бях като обикновен цикъл, а сега нямах почти нищо. Вече минаха около 10 дни и беше спряло зацапването, но вчера пак ми зацапа малко.

Общи условия

Активация на акаунт