Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 184
  • 774
  •   1
Отговори
# 405
Doodle, много съжалявам Heart

# 406
Нала Абе док си осигуряват пациенти.
На мен пък ми казаха след 4 ти аборт три месеца да чакаме...
Аз имам Б след кюретаж 2 м след

Бях при Стратиева за второ мнение, когато разбрах за спрелия пулс. Тя ми каза да действам следващия месец. Не се занимава с репродуктивни проблеми, а основно с фетална морфология. Пълно е с пациенти при нея. Не вярвам да е опряла до мен да съм й пациент.

# 407
  • На изток от Ада
Ами аз не мога така хайде веднага! Но зависи в коя седмица ъ била, имаш ли някакви изследвания и  т  н . Всеки си решава. Аз последните 2 аборта ги приех мн трудно. Дажe сега не съм готова на 100%, а минаха 2г от аборта
Но ти желая успех

# 408
В 7г.с. се разбра, че ембрионът е със спрял сърдечен пулс. В 8+6г.с. ми беше аборта. Със сигурност го има и емоционалния елемент, но за себе си знам, че това така или иначе винаги ще си остане част от мен. Не очаквам да го преживея, да ми олеква и т.н. Колкото и време да мине, при евентуална бременност ще се притеснявам до края. Ще се почувствам по-добре само, ако имам дете.
Утре съм на първи преглед след кюретажа. Отбелязала съм си какви изследвания да правя и ще питам лекаря за допълнителни. Решила съм да направя Кариотип(за мен и ММ), разширен пакет тромбофилия и Токсоплазмоза. Ще изчакам първия цикъл и ще направя и фертилити тест, ММ ще го пратя тази седмица за неговия.
Листериоза видях, че няма в геника. Може и аз да не търся коректно.

# 409
  • На изток от Ада
Аз в началото бях добре, някак ми беше лесно. До третия аборт някак го приемай по леко. После имах терапия от Русев и тогава уж най дългата Б,но с късна О и реално пак същата като дължина.
Аз пък се опитвам да го приема.. Хем искам хем не. Страх ме е от аборт от раждането и от гледането. С ТЕЛК съм, ММ също не е ок здравословно.
Но пък не мога да се откажа нацяло!

# 410
Нала, защо чакахте толкова дълго преди аборта? Обикновено се чака 5-6 дни, доколкото аз знам.

# 411
Нала, защо чакахте толкова дълго преди аборта? Обикновено се чака 5-6 дни, доколкото аз знам.

В 7+2 г.с., когато трябваше да чуем пулс се установи, че е забавен. Изписаха ми лечение - зарзио и фраксипарин и ми казаха да отида на преглед след 1 седмица. Нямаше как да чакам 1 седмица и си записах час за второ и трето мнение съответно в 7+5 и 8+1. Още при първия преглед на 7+5 се видя, че пулс няма и си изчаках официалния преглед (8+2) в клиниката, в която ходя, за да ми насрочат дата за кюретаж. Лекарят, при когото ходя е отпуска и докато ми намерят друг стана 8+6.

# 412
Разбрах, много съжалявам още веднъж, че така са се развили нещата. Пожелавам следващия път всичко да е наред!
И да, винаги ще го мислиш, то си е част от твоето пътешествие.

# 413
  • На изток от Ада
Аз също имам кюретаж 2седмици след изтекли води. Но не знаех че са изтекли преди 2  седм

# 414
  • Замък сред облаците
Ех, Дудъл, да му се не знае… Толкова съжалявам… 😭
Кариотип може веднага, то е ДНК и не зависи от бременността. Виж и имунологията, да не би тялото ти да отхвърля мъжката ДНК.

# 415
Дудъл, толкова съжалявам, че отново ти се е случило.. Heart Кариотипът е генетично изследване, та можете веднага да го направите, докато чакате. Ако не си се изчистила още естествено, аз все пак бих ти препоръчала да изследвате абортивния материал, че поне и това да отметнете като възможна причина. Пожелавам ти каквото и да е, да разберете причината и да е лесно преодолима! Много прегръдки ти пращам! Heart

# 416
Дудъл много съжалявам Hug От сърце ти пожелавам следващият път всичко да е наред Flowers Four Leaf Clover
Нала Hug

# 417
Благодаря, момичета, ще минем и през това, няма как. Имунология пусках в 5г.с. и всичко беше наред, ще се поровя да видя дали има нещо друго, което сме изпуснали.
Аз ще си изчакам все пак естествено да се изчистя, ако не - медикаментозно. Четох на АА поста за събирането на материал, ма това е за много силни жени Simple Smile Вече при трети неуспех ще изследваме. То сега като ми излезе, че има някаква тризомия примерно, не знам как ще ми помогне, като аз така или иначе съм почти сигурна, че там е проблемът. Имам уж някакъв план в главата как да действаме, ама стъпка по стъпка.
Нала, аз си спомням, че в Надежда ходеше, можеш ли да ми споделиш при кой лекар?

# 418
  • На изток от Ада
Дудъл аз имам 3 изхвърлени от мен сака. Един изследвах.. Здрав ембрион беше
Ами ако има тризомия ще трябва инвитро. Нз за един плод . Мини и Джелато са с два май изследвани плода и двете правят инвитро с Пид. Джелато май роди или ще роди скоро.

# 419
Да, Джелато е родила. Както и други от списъка с бременни. Просто не идват тук, за да ни кажат. Simple Smile
Разказвам за пореден път, та за тези, които са чели, извинявам се. Аз съм с три бременности и три аборта. Първият път беше случва се, изчистих се сама и живота продължи. Вторият ми аборт, в 12+6 гс, на ранната фетална морфология се видя, че сърцето на бебето е спряло. Докторът забеляза, че няма носна костица и каза задължително да изследваме абортивен материал и кариотип. Резултатите бяха Синдром на Едуардс и нормални кариотипи. Тогава пак казаха, че се случва. И по принцип е така. Малък е процента вероятност и е случайна грешка. Обаче след като абортирах за трети път и тогава се оказа тризомия 9, правихме консултация с генетик и двама репродуктивни и тримата посъветваха да направим инвитро с ПИД. И много изследвания сме правили, но от там не изкочи зайче. И сега вече на пункциите се вижда, че яйцеклетките ми не са качествени, въпреки че много подобрих начина си на живот за последните две години. Винаги съм се хранила добре, но сега добавих спорт и добавки. За съжаление при мен не дава резултат.

Общи условия

Активация на акаунт