Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 154
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
  • На изток от Ада
A ми генетично се плаща аз сякаш 400 лв дадохме в Геника .. или 500 лв пълен пакет.

# 451
Аз платих за пълен пакет анеуплоидии на абортивен материал 500 лева
Иначе имаше и като вариант изследване на целия геном но то струваше 1400 лева.. ии просто нямаше как да пуснем него от финансова гледна точка...

# 452
Аз нямах проблем да платя, даже си бях заявила изследването. Сигурно и в съседната болница разбраха, че искам генетично. Много се ядосах, когато ми звъннаха да ми кажат, че няма материал, но "поне не трябвало да плащам". Направо побеснях и оревах отделението (тъкмо се бях събудила от упойката). Още не мога да разбера дали това е нечия грешка или "се случва".

# 453
  • Замък сред облаците
Хистологията може да даде инфо за налични тромбози (като при мен, видяха тромб в плацентата) или за абнормално развитие на клетките, както и за ракови клетки (при гроздовидните бременности). В зависимост от етапа на миседа понякога не може да се изолира точна плодна тъкан, също и ако е почнало кървене преди кюретажа е възможно сакът да е изпаднал неусетно особено в ранните седмици.

# 454
  • На изток от Ада
Нала каквото било, било. Аз също не успях да изследвам 4 плод  имаше плод падна в мен в ръцете ми ... Имам 1 изследван ембрион от 5...

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 10:50 от nasito8988

# 455
Елица съжалвам за случилото се. Не знам къде си била, но и при мен отношението беше ужасно.. На всичкото отгоре и една лекарка ме видя със насълзени очи и ми каза " ти к'во ревеш ли?" Съчувствие никакво от тях.... Поплачи си, излей си го ако имаш нужда тук.

Братовчедка ми роди второто си детенце с миома, махнаха й я по време на секциото. Може би много зависи къде се намира и дали прави проблеми, може да не е тя причината. Изчакай резултатите и определено потърси още 1-2 мнения. Майка ми стигна до анемия заради миома. Не е за подценяване, но не е необходимо на 100% да се махне веднага.

# 456
Момичета, благодаря ви от сърце за подкрепата и съветите. От София съм и със сигурност ще направя необходимите изследвания и ще се консултирам с няколко специалиста, защото искам да направя всичко по силите си, за да предотвратя повторение на тази ситуация. Всички лекари, които ме прегледаха (5 специалиста), препоръчват отстраняване на миомата преди следваща бременност, въпреки че засега не създава проблеми. Ще видим какво ще е положението след кюретажа. Междувременно вече съм избрала няколко доказани имена на АГ-хирурзи от форума и веднага щом получа епикризата, ще се свържа с тях за мнения, въпреки че не ми е лесно да минавам на прегледи толкова скоро след всичко. Ако сте в подобна ситуация и имате нужда, мога да споделя събраната до момента информация, макар и чисто теоретична. Още веднъж благодаря! Съжалявам, че е трябвало да преминете през този ужас, но съм сигурна, че най-хубавото предстои. Прегръдки и много любов на всички! ♥

edit и допълнение: Това, което аз разбрах, е, че ситуацията с миомите е строго индивидуална. Ако са малки и не създават проблеми, лекарите не препоръчват да се премахват. Аз имам две – едната е около 3 см. и никой не ѝ обръща внимание, а другата, за която вече споменах, след "бременността" е станала по-голяма от матката и е наложително да бъде отстранена. Усетих я как внезапно нарасна и дори мога да я напипам от дясната страна до коремната кухина. Лекарите също ми казаха, че миомите често се влияят от кръвната група, и че хора с АБ+ като мен са по-склонни към образуване на големи миоми.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:13 от Елица Рангелова 630850

# 457
  • На изток от Ада
Аз съм с 2 малки миоми, които не пречат според повечето док.

# 458
Момичета колко време след аборт сте забременяяли успешно? Било то естествено или с инвитро? И какво променихте при успешните ви бременности?

# 459
  • Замък сред облаците
Около 8- 11 месеца след аборт, ама защото обикновено си давам 5-6 месеца паузи от опитите. Иначе около 3 месеца опити докато забременея обичайно, със следене на овулацията. При успешната - използвах почивката от опити за изследвания -  наваксах дефицити на витамини, вкарвах щитовидна в норма, открих тромбофилията.

# 460
Аз имам друг въпрос - при мен все още не е започнало чистенето, спрях медикаментите в понеделник вечерта. Колко време е необходимо за прогестерона да спадне, че да тръгнат нещата? И колко време е ок да се чака?
Аз днес така или иначе отивам до болницата за лекарствата и ще говоря и с доктора, ама да знам колко да чакам още.

# 461
  • Замък сред облаците
Дудъл, ако до понеделник не е почнало сигурно ще трябва кюртаж. Принципно зависи от нивата на хормоните, колко е била напреднала Б, но до седмица обичайно се счита за норма да тръгне.

# 462
  • На изток от Ада
Дудъл вероятно зависи колко е висок прогестерона. Ти беше на конски дози, някъде четох че за 24 ч пада доста ….
Аз едната Б бях на утрогестан. Спрях го и след няколко часа почна аборта

# 463
При мен с медикаментите предния път добре сработи, просто не знам дали да не дам още 1-2 дни, за да падне още прогестерона и ако не тръгнат нещата, тогава да взема хапчетата. То едното хапче нали блокира прогестерона, ама ако моят е висок още, може и да не сработи както трябва.

# 464
  • Замък сред облаците
Не се форсирай. Ако не си пуснала изследвания, пусни днес или утре и ще разбереш колко да чакаш ❤ за мен лично това работи по-добре от чакането.

Общи условия

Активация на акаунт