Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 145
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
  • На изток от Ада
И аз това щях да кажа Аа, но викам нали да не се боде. Но тя е силна Дудъл!

# 466
И аз си го помислих. И без това после отивам към болницата, тя лабораторията ще работи, ще го пусна направо. Аз толкова се бодох, хич не ми пречи и още 10 пъти да трябва.

# 467
При мен с медикаментите предния път добре сработи, просто не знам дали да не дам още 1-2 дни, за да падне още прогестерона и ако не тръгнат нещата, тогава да взема хапчетата. То едното хапче нали блокира прогестерона, ама ако моят е висок още, може и да не сработи както трябва.
Здравей, аз след спирането на ултрогестана взех хапчетата за аборт, но при мен не сработиха. Изчаках 1 седмица да се случи нещо, но уви нищо. Накрая отново се наложи кюретаж.
Аз бях в 10г.с, а ембриончето отговаряше на 8г.с

# 468
Благодаря, Sa936! На мен лекарят ми обясни, че първото хапче реално действа като анти-прогестерон, обаче ако в организма има прекалено много, то няма да успее да го блокира напълно, затова понякога МА не сработва. Пиша го малко преразказано, че имаше нещо за някакви рецептори, дето не запомних.
Мен ме посъветва да изпия първото в понеделник и че повече от това не можем да чакаме, защото ще е минала седмица. При мен, за добро или лошо, хванахме много рано спрялата сърдечна дейност, реално прегледът ми трябваше да е чак на 19-ти.
Иначе прогестерона не го премерих, че много се замотах в кабинета. Според АГ той реално ще ни покаже колко е в момента, ама може да спада с много различни темпове, пък ние можем да чакаме макс до понеделник.

# 469
Благодаря, Sa936! На мен лекарят ми обясни, че първото хапче реално действа като анти-прогестерон, обаче ако в организма има прекалено много, то няма да успее да го блокира напълно, затова понякога МА не сработва. Пиша го малко преразказано, че имаше нещо за някакви рецептори, дето не запомних.
Мен ме посъветва да изпия първото в понеделник и че повече от това не можем да чакаме, защото ще е минала седмица. При мен, за добро или лошо, хванахме много рано спрялата сърдечна дейност, реално прегледът ми трябваше да е чак на 19-ти.
Иначе прогестерона не го премерих, че много се замотах в кабинета. Според АГ той реално ще ни покаже колко е в момента, ама може да спада с много различни темпове, пък ние можем да чакаме макс до понеделник.
При мен го хванахме в 10г.с а в 8г.с като бях на преглед всичко беше наред. Кюретажът беше 8 дена след като разбрахме, че е спряла сърдечната дейност. Изследвах ембриона и беше здраво момче. До сега никой от многото доктори не намери причина освен Калчев и се надявам да е бил прав.

# 470
Ох, много съжалявам Sad При мен ще се получи даже по-малко изчакване, надявам се поне хапчетата да сработят.
Калчев какво ти каза като причина? Извинявай, ако си споделяла вече.

# 471
Ох, много съжалявам Sad При мен ще се получи даже по-малко изчакване, надявам се поне хапчетата да сработят.
Калчев какво ти каза като причина? Извинявай, ако си споделяла вече.
Няма проблем за съжаление сме много в тази тема и няма как да помним. Калчев ми каза малка матка и аномалия на матката, а също имах и сраствания.
Направихме хистероскопия и другия месец пак съм на преглед.
Но всички които ходят на прегледи в КИРМ Плевен да имат едно наум за там защото там ми се изсмя лекарката като и казах дали не е нужна хистероскопия за да видим дали има сраствания.

# 472
Момичета, много съм притеснена. Вчера ми дойде цикъла, но пак тръгна с кафеникаво-ръждиво течение, наподобяващо на утайка от кафе. Миналия месец беше същото, ще отида на гинеколог. Повечето ми знаете историята, след аборта не ми идваше и ми правеха хистероскопия, където се оказа, че имам срастване на отвора на цервикалния канал. После започна да си ми идва редовно. Но както казах последните два месеца ме притесняват и то най-вече да не съм развила ендометриоза. Знам, че това може да го каже само лекар, но все пак да си споделя и тук…

# 473
  • Замък сред облаците
ЕМ не се развива от нищото, споко.
А с ръждиво зацапване ми тръгва от пубертета още. Стара кръв от предния цикъл, останала малко в шийката, която организмът изхвърля. Нормална е, не е повод за притеснение особено щом вече ти идва нормален цикъл. Покрай манипулациите сигурно се задържа в някоя “гънчица” на шийката, но не е повод за възпаление в тези случаи. Ако имаш зацапване между менструациите би било притеснително.

# 474
На мен ръждиво ми е било винаги, но в края на цикъла. А ми тръгваше  с розово зацапване, понякога и кафеникаво е било, но няколко капки примерно, а сега доста по-наситено и като количество повече, все едно насъбрала се утайка от кафе изтича. Четох, че може да са шоколадови кисти, които да са симптом за ендометриоза и сега докато не отида на преглед, ще се побъркам…

# 475
Bondy, като жена, която е имала 8/9см т. нар. шоколадова киста, мога да кажа, че това зацапване не е от нея. Въпреки тези размери на кистата си имах нормален цикъл. С ендометриоза съм, но това зацапване съм го имала почти всеки път и то деня преди да ми дойде. Много често ходя на преглед и не е от киста, просто спад в прогестерона и стара кръв.

# 476
Bondy, като жена, която е имала 8/9см т. нар. шоколадова киста, мога да кажа, че това зацапване не е от нея. Въпреки тези размери на кистата си имах нормален цикъл. С ендометриоза съм, но това зацапване съм го имала почти всеки път и то деня преди да ми дойде. Много често ходя на преглед и не е от киста, просто спад в прогестерона и стара кръв.
А от ендометриозата ли е зацапването ?

# 477
Не е от ендометриозата.

# 478
Включвам се отново с притеснение и нужда от съвет. След последния (трети) спонтанен аборт в 7ма седмица сме решени сега на правим всични необходими изследвания и да си дадем малко почивка преди следващите опити.
Мъжът ми направи спермограма с ДНК фрагментация, която направихме на своя глава, защото двама АГ казаха, че нямало смисъл, че проблема 100% не бил там, че аз щом 4 пъти съм забременявала без проблем нямало как причината да е в спермограмата и не знам си още какво.
Прикачвам резултатите, които мен многоооо ме притесниха.
Скрит текст:
Изчетох света и от това което разбрах уж това, че морфологията е така, не е проблем за качеството. Но съм много притеснена и чесно казано не знам как трябва да процедираме от тук натакъв, какви стъпки да предпиемем. Моля ви за съвет, всеки ни казва, че проблема при нас е имунологичен и да не се ровим другаде, но мен нещо ме гложди.

Другата седмица имаме запазен час при Михайлова, за да може да видим и тя какво ще ни каже и да излесдвам тези НК клекти. Мисля да си запазя и час при д-р Борислав Иванов в Пловдив.
Но от гледна точна на изследванията на мъжът ми наистина не знам как трябва да процедираме, трябва ли и може ли лечение, тези резултати значат ли, че естествените опити не са ни вариант. Всеки съвет и мнение ще ми е от голяма ползва. Благодаря ви предврително ;*

# 479
Ягодке, при такъв голям обем не мисля, че по-ниската морфология е проблем. Все пак е хубаво да се консултирате с андролог дали може да се подобри с добавки или начина на живот на ТМ, но не мисля, че трябва да е повод за притеснения. Аз лично от Михайлова съм много доволна, та ти пожелавам и при теб да мине ползотворно прегледът и скоро да имате яснота какво се случва и какъв е планът за решението на проблема! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт