Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 98

• 23 141
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
Изобщо не е толкова зле тази спермограма, може да е моментно състояние и ще се повлияе от добавки след консултация с андролог според мен. Имунология, качество на яйцеклетки, грешки при оплождането, тромбофилия…все неща, които имат отношение към ранните аборти.

# 481
Изобщо не е толкова зле тази спермограма, може да е моментно състояние и ще се повлияе от добавки след консултация с андролог според мен. Имунология, качество на яйцеклетки, грешки при оплождането, тромбофилия…все неща, които имат отношение към ранните аборти.

Изследвания за тромфилия направих още при първия аборт и се оказах с леки мутации. Още веднага взехме мерки за тях, като последния път бях и на фраксипарин 0,4. Бях си правила изследния на щитовидната жлеза, няколко хормана следняхме (всичко си беше в норма, дори в идеални стойности). Също си бях пускала изследвания за яйчниковия резерв и всичко беше супер, за друг вид изследвания за качеството на яйцеклетките не съм правила и не съм запозната какво може да се изследва.
Единствено остана имунилогията, за която сега съм се задействала и спермограма сега пускахме за първи път.

# 482
Има много фактори и често не може да се намери причината. За съжаление до този извод стигнах. Аз бях на консултация при Михайлова миналата седмица и имам направени почти всички имунологични изследвания които са супер. Остават ми малко които трябва в Александровска да пусна.

# 483
  • На изток от Ада
Ягодке, Ир виж. И за твоя мъж.
Виж изследванията от 1пост

# 484
Момичета, какво обезболяващо можеше да се пие, докато се чистя? Че при мен тръгнаха нещата след хапчетата, обаче много се мъча в момента.

# 485
Изследвания за тромфилия направих още при първия аборт и се оказах с леки мутации. Още веднага взехме мерки за тях, като последния път бях и на фраксипарин 0,4. Бях си правила изследния на щитовидната жлеза, няколко хормана следняхме (всичко си беше в норма, дори в идеални стойности). Също си бях пускала изследвания за яйчниковия резерв и всичко беше супер, за друг вид изследвания за качеството на яйцеклетките не съм правила и не съм запозната какво може да се изследва.
Единствено остана имунилогията, за която сега съм се задействала и спермограма сега пускахме за първи път.
И аз съм в подобна на твоята ситуация, в момента си чакам чинно часовете другия месец, за да видя какво остава. Надявам се да се доредя до Конова. Междувременно съм решила да пусна хормони и да мина и през ендокринолог. В тази връзка има ли значение кога се пускат те, до сега не съм пускала? (спрямо цикъла питам)

Дудълче ти сама ли се чистиш или медикаментозно? Мисля, че ако е тръгнал по естествен ред се води нормален цикъл та но-шпа не би бил проблем.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 15:57 от flow_rs

# 486
Медикаментозно Sad
Много искам да ударя един аулин, но май не е най-подходящ.

# 487
Парацетамол ми бяха казали в отделението, че може или профенид супозитории ако не се търпи.

# 488
  • На изток от Ада
Аз 2 аборт го изхвърлих сама. И не само де.
Ми мислех че умирам!.
Третият бях в АГ болница.. А 4 пак там и чак ми прилоша . С 5 не ми пукаше умирам ли!
Не съм пила лекарства

# 489
Наси, аз предния път също не пих, пак много ме болеше, ама някакси мина по-бързо.
Сега вече 5 часа се мъча, много по-бавно се случва всичко, за сметка на това повече ме боли. Почвам малко да се изнервям и бих си спестила малко мъки.

# 490
Нош-па не, че намаля контракциите на матката, а трябва да се изчистиш. Аулин пих аз, имах няколко часа с по-силно кървене.

# 491
  • На изток от Ада
Ами парацетамол може би !
Аз също исках МА Ана не можело и 5 пъти ме стъргаха. Само 5 не гледаха дали съм се изчистила преди кмретажа...
И накрая хроничен ендометрит....

# 492
Аз с медикаментозния не пих нищо. Имах чувството, че умирам. Порвъщах от болка 2 дни, а съм с доста висок праг на болка. Може би не се бях сетила за обезболяващо, защото ми беше и 1 аборт, не бях и много в кондиция, но определено но-шпа недей. За това и не бих повторила медикаментозен. Имала съм един толкова болезнен цикъл преди, което ме навежда на мисълта, че може би е било пак спонтанен аборт, но не съм разбрала за бременността. Стискай зъби колкото можеш, ако вече не издържаш попитай АГ.

Редактирам: аз се чистих над 10 дни след това, като имах 4-5 много обилни дни (говоря за 3-4 пълни превръзки на 24ч, бях се шашнала много, лекарката ме увери, че е ок)

# 493
Дудъл- Може да се пиеш ибупрофен. При моя НЕуспешен медикаментозен ме предупредиха без нош-па и спазмалготици, но ибупрофен може, той е нестероидно противовъзпалителено лекарство. Не се мъчи, а пий нещо, излишно е.
Ягодке- аз препоръчвам  хистероскопия да направиш. След 3 аборта е наложително( по мое мнение) да се огледа матката по този начин от добър специалист с опит.

# 494
Момичета какво бихте препоръчали за дискомфорт в интимната област. Пуснах микробиология и полово предавани в Кандиларов. Всичко чисто. След това пуснах фемофлор и той чист. Имам две биопсии чисти и имам достатъчно лактобацили.

Общи условия

Активация на акаунт